Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGündemHaberYİĞİNER TŞOF GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

YİĞİNER TŞOF GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

Spread the love

YİĞİNER  OTOMOBİLCİLER FEDERASYONUNA BAĞLI ODA BAŞKANLARI İLE TOPLANDI

  ANKESOB başkanı Mehmet Yiğiner Ankara ve ilçelerinde faaliyet gösteren Şoförler odası temsilcileri ile toplantı düzenledi. Yiğiner Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunda yaşanan olumsuzluklar üzerine ilçelerde  görev yapan oda başkanlarını bilgilendirdi. Yiğiner  “TŞOF’da görev aldığımız günden bu yana gözlemlediğim ve tespit ettiğim usulsüzlükler ve yolsuzluklar ile ilgili süreci Başkanlarımıza ve Başkan Vekillerimize detaylı bir şekilde açıklayarak bu olumsuzluklar ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ve Ticaret Bakanlığı’mıza yaptığım başvuruları akabinde ise Mahkemenin TŞOF’da Olağanüstü Genel Kurul kararı verdiğini hakkında kendilerine bilgi verdim.”dedi. Yiğiner TŞOF Genel Başkanı Adayı olduğunu açıkladı.

ANKESOB başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkanlığına aday oldu. Yiğiner   federasyonda yaşanan   olumsuzluklar ve mahkeme sürecine ilişkin  Ankara ve ilçelerinde faaliyet gösteren oda başkanlarına bilgi verdi.   Toplantııya Polatlı Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı İsmail Tarhan’da katıldı.  Yiğner yaptığı toplantıda  oda başkanlarına yönelik  konuşmasında “ Federasyonumuzda  yaşananlar olumsuzluklar hakkında bilgi vermek üzere düzenlediğimiz toplantıda ANKESOB’a bağlı il ve ilçe Şoför Odası Başkanlarımız ve Başkan Vekillerimiz ile bir araya geldik.

Toplantımızda TŞOF’da görev aldığımız günden bu yana gözlemlediğim ve tespit ettiğim usulsüzlükler ve yolsuzluklar ile ilgili süreci Başkanlarımıza ve Başkan Vekillerimize detaylı bir şekilde açıklayarak bu olumsuzluklar ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ve Ticaret Bakanlığı’mıza yaptığım başvuruları akabinde ise Mahkemenin TŞOF’da Olağanüstü Genel Kurul kararı verdiğini hakkında kendilerine bilgi verdim.Mahkemenin ilgili kararı sonucunda yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da TŞOF Genel Başkanı Adayı olduğumu açıklıyor, şoför esnafımızı hak ettiği hizmete, kazanımlara ve refaha kavuşturmak için ekibimle birlikte canla başla çalışacağımı beyan ediyorum.”dedi.

YİĞİNER “FEDERASYONUMUZDA 111 DEFA YOLSUZLUK YAPILDIĞI VE BUGÜNKÜ MİKTARLA 105 MİLYON TL CİVARINDA OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nda  “111 defa yolsuzluk yapıldığı ve bugünkü miktarla 105 milyon TL civarında olduğu tespit edilmiştir.” Diyen    Yiğiner  “Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşlarından biri olan ve mensubu bulunmaktan onur duyduğumuz Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nda ciddi yolsuzluklar olmuş tarafımızca müfettiş istememiz üzere Bakanlık müfettişleri tarafından Federasyonumuzda 111 defa yolsuzluk yapıldığı ve bugünkü miktarla 105 milyon TL civarında olduğu tespit edilmiştir.Şeffaf bir şekilde Federasyonumuzun incelenmesine karşı gelen Federasyon Başkanını ve şüphelileri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam neticesinde Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ve diğer şüphelilere görevi kötüye kullanmaktan dolayı Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış olup yargılama devam etmektedir. Açmış olduğumuz bu davalar sonucunda Ankara İstinaf Mahkemesi tarafından verilen kesin karar ile Federasyonun seçime gitmesi yönünde nihai karar verilmiştir.Kısa süre içerisinde TŞOF yolsuzluklardan dolayı olağanüstü genel kurula  gidecektir.Federasyonumuzun kaybetmiş olduğu itibarı ve değerlerine yeniden kavuşabilmesi için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda desteklerinizi beklerim” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR