Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGündemHaberYAVAŞ MUHTARLARLA BULUŞTU

YAVAŞ MUHTARLARLA BULUŞTU

Spread the love

  YAVAŞ “ MÜRSEL BAŞKAN İLE  POLATLI’NIN NE EKSİĞİ VARSA GİDERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Polatlı da muhtarlar ve STK temsilcileri ile biraraya geldi.  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ev sahipliğinde gerçekleştirilen muhtarlar buluşmasında   ASKİ,  Muhtarlık daire başkanlığı, kırsal hizmetleri ,  fen işleri  başta olmak üzere ABB daire başkanları  ve  teknik ekip hazır bulundu.  Polatlı Belediyesi 13 Eylül kültür merkezinde muhtarların talepleri dosya halinde teslim alınarak daire başkanları muhtarların taleplerini dinledi. Muhtarlar  buluşmasında Polatlı merkez ve kırsalında görev yapan muhtarlara seslenen Başkan Yavaş “ Biz Mürsel başkan ile beraber Polatlı’nın ne eksiği varsa gidermek için çalışacağız.”dedi.

 Muhtarlar Ankara Büyükşehir Belediye başkan Mansur Yavaş ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile  buluştu. Polatlı Belediyesi  ev sahipliğinde  gerçekleştirilen toplantıda  muhtarın açıl talepleri alındı, ABB daire başkanları merkez ve kırsal mahallelerde yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

 YAVAŞ “Bizden Sonra Gelenlerde Sadece Popüler Yaklaşımlarla Değil, Sadece Hizmet Edip Karşılığını Almak İçin Uğraşacaklar”

 Polatlı da merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelen ABB başkanı Mansur Yavaş “Yeni bir döneme giriyoruz. Mecliste  çoğunluk sorunumuz  kalmadı. Şöyle bir dönem vardı geçtiğimiz dönemde, belediyedeki değişen yönetim değişikliği nedeni ile ters bir tavır alındı ve belediye başkanlarımızın çoğu odamı dahi görmedi,  bana hayırlı olsun bile demediler. Ben belediye meclisinde şöyle demiştim. Değerli arkadaşlarım halk tercihini yaptı. Ankara büyükşehire   beni seçti, ilçelerde sizi seçti. Bu bir fırsattır bundan sonra bize düşen hep beraber el ele verip Ankara için bir  fazla hizmet yapmaya  çalışacağız, ben elimi uzatıyorum dememe  rağmen birkaç belediye başkanımız dışında maalesef  hiç kimse yanımıza bile gelmedi. Hatta bazı Belediye başkanları  projeler noktasında  siz yapmayın dememe rağmen imkanları olmadığı halde kredi çekip kendileri yapmaya çalıştılar. Dolayısıyla İlçelerine zarar verdiler. Belediye başkanlarımızın tutmadığı eli halkımız tuttu, ve mecliste bu sorun kalmadı.  Artık yapamadığımız işlere karşı bir mazeretimiz yok sizlere karşı kendimizi  daha sorumlu hissediyoruz. Yeminde ederim bir yere giderken kimden nereden oy çıkmış bakmadık, önceliğimiz sorunların ve taleplerin çözülmesi. Bir belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkaracak  herkese eşit hizmet edecek. Öyle olunca da  vatandaşın içinde rahat bir şekilde gezebiliyoruz. Biz kendimizi görevlendirilmiş bir personel olarak gördük  ki alttaki personelde bunu örnek alsın kamu  kaynaklarını boşa harcamasın.Benim son dönemim demiştim. Ankaralı vatandaşlar kendilerine verilen hizmetin karşılığını veriyor. Dolayısıyla bizden sonra gelenlerde sadece popüler yaklaşımlarla değil, sadece hizmet edip karşılığını almak için uğraşacaklar”dedi.

110 BİN ESNAF BAŞKENT KARTTAN   YARARLANMIŞ

 Göreve geldiği günden bu yana başkent kartlardan yararlanan esnaf sayısını açıklayan Yavaş “ Bizim yaptığımız çalışmaların kopyasını istisnasız tüm partilerin belediye başkanları proje olarak sunmaya başladılar. Buda bizim Ankara’da yaptığımız çalışmaların doğru çalışmalar olduğunu gösteriyor. Belediye başkanlarımıza sordum. Başkent karttan kaç esnaf yararlandı diye, 110 bine yakın esnaf yararlanmış. Yani köylerdeki bakkallardan tutun  sosyal destek adı altında verdiğimiz yardımların tamamı esnafımıza yayıldı.”dedi.

“ANKARA HALKINA 13 MİLYON DOLAR YÜK BİNDİ”

Tatlar su arıtma tesisine ilişkin geçtiğimiz dönem ABB  meclisinde  yaşanan sıkıntıya değinen Yavaş “Bir sıkıntıyı da paylaşmak istiyorum. Daha önceki dönemde tatlar arıtma suyundan çıkan suyun tamamı sulama olarak çiftçilere verilmesi şart koşuldu. Cumhurbaşkanının onayladığı krediyi belediye meclisine onaylatamadık. 11 ay kaybettik,  Belediye ye   zararı faizlerin artması  sonucu 13 milyon dolar. Ankara halkına 13 milyon dolar yük bindi. Ayrıca EYT’liler ve deprem bölgesine yapılan harcamalardan dolayı da bütçede olmayan bir parayı harcadık. 4 Milyar civarı kredi kullanmak istedik oda bekletildi. Çıkarttık sonunda ancak kullanmayacağız çünkü faiz oranları öyle arttı ki bu yük yine Ankara halkının sırtına binecek, işte bunu yapanların cezasını halk kesti.”dedi

“MİLLET  BIKTI  ÇILGIN PROJELERDEN HALKIN İHTİYAÇLARI HEPSİNDEN ÖNEMLİ”

 Çılgın projeleri olmadığını her platformda dillendiren Yavaş “ Bizim çılgın projemiz  yok. Bıktı millet  çılgın projelerden halkın ihtiyaçları hepsinden önemli. Polatlı  da susuz  köyün kalmaması, kanalizasyonu olmayan köyün kalmaması önemli. Buradan başlayarak grup yollarının tamamını sıcak asfalt yapmak sureti ile  tüm köyleri daha yaşanılabilir hale getirmek boynumuzun borcu.  Terminal  inşaat binası  dahil  Polatlı’nın tüm ihtiyaçlarını yapacağız.”dedi.

POLATLI HALKINA HİÇ YALAN SÖYLEMEDİK”

 Polatlı halkının sabırsızla beklediği İçme suyuna ilişkin net konuşan  Yavaş “ Polatlı halkına hiç yalan söylemedik. 106 km borunun  hemen hemen tamamı döşendi. Yenikent  suyun yüzde 50’sinin verilmesi için 40 metre  yer kaldı Yağışlardan dolayı ara verdik. tahmin ediyorum iki üç gün sonra Polatlı’ya gelen suyun yüzde 50 civarı Çamlıdere’den gelen su olacak. Sadece 1  Tane  20 metrelik bir borunun otoban altından  geçmesi gerekiyor. Otobanı yarmamıza izin vermiyorlar onu da  yatay sondaj yapmak sureti ile imalatı tamamladığımızda  en geç 2-3 ay içinde yüzde yüzü Çamlıdere suyu olarak  Polatlı’ya verilecek.

POLATLI DA  GÜÇ BİRLİĞİ

 Polatlı da Mürsel Yıldızkaya ile el ele vererek Polatlı’nın ihtiyaçları noktasında güç birliği yapacaklarına vurgu yapan Başkan Yavaş “Biz Mürsel başkan ile beraber Polatlı’nın ne eksiği varsa gidermek için çalışacağız. Bize yakışan nedir? Oy verdi vermedi değil, istisnasız halk tercihini yaptı. Hem kırsalda  hem de şehirde emrinizdeyiz. Tarımla uğraşanlara özellikle şunu söyleyeceğim. Önümüzdeki yılların en büyük madeni tarım olacak. Tarımla uğraşan nüfus çok yaşlandı. Gençlerimizde fazla yönelmiyor. Ancak kırsal kalkınma desteklerimizde artarak devam edecek”dedi.

YILDIZKAYA “POLATLI BELEDİYESİ 5 YIL HİÇBİR İŞ YAPMASA BİLE BU YATIRIMI  YAPAMAZDI”

  Birkaç ay içerisinde Polatlı da içme suyu sorunun tamamen çözüleceğini belirterek  Polatlı tarihin en büyük yatırımı olduğunu  ifade eden  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “Şehrimizin en büyük sorunu içme suyunda artık finale geldik. Birkaç içinde Polatlı’nın içme suyu sorunu çözülecek. Çok büyük bir yatırım. Polatlı Belediyesi 5 yıl hiçbir iş yapmasa bu yatırımı yine yapamazdı.”dedi. Yıldızkaya muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada “31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Seçimlerin Polatlı’mıza ve Ankaramıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni göreve gelen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın hemen hemen yarısı değişmişe benziyor. Bildiğiniz gibi Polatlı’mıza 10 yıldır değer katmaya Polatlı’mızın sorunlarına çözüm üretmeye, sizin yanınızda olmaya gayret gösteriyoruz. Polatlı toprak büyüklüğü bakımından ülkemizin 3. büyük ilçesi. 3 bin 600 km yüzölçümü, 82 köyümüz  var. Büyükşehir yasası ile  her köye  ulaşmak ve her köyün sorununa çare bulmak çok kolay değil. Ancak hem biz hem de son 5 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi bütün köylerimize az çok dokundu. Ciddi hizmetler yaptık, sizlerle irtibatımızı koparmadık. Köylerimizin sorunlarına çare ürettik. Bundan sonra k süreçte  Polatlı Belediyesi’nin heyecanı,  tecrübesi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın desteği ile merkezdeki mahallelerimiz ve köylerimizin tamamına tarihteki en büyük hizmetleri yapacağız. Seçim döneminde ne vaat ettiysek, hepsini  tek tek gerçekleştireceğiz.

YILDIZKAYA MANSUR YAVAŞ BELEDİYECİLİĞİNİ ANLATTI

Mansur başkanımız Türkiye’de yeni dönem bir belediyecilik anlayışı geliştirdi. Buna Mansur Yavaş belediyeciliği deniyor. İlk defa bir büyükşehir belediyesi kırsala büyük bir destek verdi ve bunun da karşılığını gördü.  Şehrimizin en büyük sorunu içme suyunda artık finale geldik. Birkaç içinde Polatlı’nın içme suyu sorunu çözülecek. Çok büyük bir yatırım. Polatlı Belediyesi 5 yıl hiçbir iş yapmasa bu yatırımı yine yapamazdı. Seçim sonuçlarında da gördük ki siz bu desteği karşılıksız bırakmadınız. Polatlı’da rekor oy ile Mansur başkana destek verildi. Bende Mansur başkana Polatlı’ya vermiş olduğu destek ve hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR