Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaGündemHaberBAKAN KİRİŞÇİ’DEN  POLATLI ÇİFTÇİSİNE MÜJDE

BAKAN KİRİŞÇİ’DEN  POLATLI ÇİFTÇİSİNE MÜJDE

Spread the love

 POLATLI VE GÜNYÜZÜ TARIM ARAZİLERİ SU İLE BULUŞACAK

Spot: Polatlı ve Eskişehir  çiftçisine  600 milyon lira değerinde proje müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Eskişehir’in Günyüzü VE Ankara’nın Polatlı  ilçesinde tarım arazilerini su ile buluşturacak toplam 600 milyon lira değerindeki projenin başlayacağını duyurdu. Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması Yapım İşi projesi ile Polatlı da tarım arazileri su ile buluşacak.

 Polatlı çiftçisinin  bir yıl boyunca gözüne baktığı mahsulünün  kuruma riskine karşı müjde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi.  Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Eskişehir’in Günyüzü VE Ankara’nın Polatlı  ilçesinde tarım arazilerini su ile buluşturacak toplam 600 milyon lira değerindeki projenin başlayacağını duyurdu. Her yıl Sakarya Nehrinde suların çekilmesi dolayısı ile yeterli sulama yapamayan çiftçi Gökpınar Barajının ardından şimdide  Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulama   projesi ile  rahat bir nefes alacak .  Eskişehir Günyüzü ve Polatlı da tarım arazilerini su ile buluşturacak  olan yeni projenin  adı  Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulama Yapım işi.

PROJE BEDELİ 600 MİLYON

Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması Yapım İşi” isimli projenin başlayacağını duyuran Tarım ve Orman Bakanı  Kirişçi, bu proje ile Eskişehir’in Günyüzü ve Ankara’nın Polatlı ilçelerinde 44 bin dekar tarım arazisinin su ile buluşacağını açıkladı. Bakan Kirişçi, toplam 600 milyon lira sözleşme bedelli projenin herkese hayırlı olmasını diledi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR