Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGündemHaberAĞIR CEZA MAHKEMESİNİN ARDINDAN BAKANLIK POLATLI YA 3 MAHKEME DAHA KURUYOR

AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN ARDINDAN BAKANLIK POLATLI YA 3 MAHKEME DAHA KURUYOR

Spread the love

KUŞ  POLATLI ADLİYESİNİN 4 MAHKEME İÇİN YETERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

 Adalet Bakanlığı Polatlı ‘da  2. Sulh Hukuk Mahkemesi, 5. ve 6. Asliye Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi. Polatlı da geçtiğimiz ay   Ağır Ceza Mahkemesi  kurulmasına karar verilmişti. Böylece son bir ay içinde Polatlı da   4 yeni mahkeme kurulmuş olacak. Ankara Barosu Polatlı ilçe Temsilcisi Ali Kuş “Geçen ay kurulmasına karar verilen Ağır Ceza Mahkemesine yer arayışı , adliyede tadilat devam ederken yeni kurulan 3 ayrı mahkeme için duruşma salonu, hâkim odası, müdür ve kalem odası bulmak çok güç olacak”dedi.

 Ağır ceza mahkemesinin Polatlı da kurulması kararının ardından Adalet Bakanlığı içlerinde Polatlı’nın da bulunduğu 874 il ve ilçede yeni mahkemeler açma kararı aldı.  Polatlı adliye binasının fiziki ve personel olarak  yetersiz olduğuna dikkat çeken 

 Ankara Barosu Polatlı temsilcisi Av. Ali Kuş yaptığı açıklamada   Polatlı ya kurulması kararlaştırılan 3 adet  mahkeme salonun   fiziki olarak yetersiz olduğuna dikkat çekerek Adalet bakanlığının almış olduğu kararı sorguladı. Kuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi “  3 Mayıs .2024 tarihli Adalet Bakanlığı kararı ile, 874 il ve ilçe merkezinde değişik türlerde  2.450 mahkeme kurulmasına karar verildi. 

Polatlı ilçesinde yeni karar ile 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, 5. ve 6. Asliye Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi. Geçen ay ilçemizde Ağır Ceza Mahkemesi  kurulmasına karar verilmişti. Böylece son bir ay içinde ilçemizde 4 yeni mahkeme kurulmuş olacak . “İlçemiz adliye binası fiziki olarak bu kadar mahkemeyi kaldıracak durumda değil. Geçen ay kurulmasına karar verilen Ağır Ceza Mahkemesine yer arayışı , adliyede tadilat devam ederken yeni kurulan 3 ayrı mahkeme için duruşma salonu, hâkim odası, müdür ve kalem odası bulmak çok güç olacak.Aynı zorluk ülke genelinde kurulacak 874 yerleşim yerende 2.450 mahkeme içinde geçerli olacak. Bir gecede kurulmasına karar verilen bu kadar mahkeme için , hakim , müdür,  katip, mübaşir bulmak ve bunlardan önemlisi bina sorununu çözmek zor olacak.”dedi.

Kuş “Bir gecede 2450 mahkeme kurulmasına karar veren bakanlığın amacı , yargıdaki ağır aksak işleyen gidişi hızlandırıp kaliteyi arttırmak mı yoksa, başka niyetler mi var?Bir gecede kurulan 2.450 mahkeme için hakim müdür ataması yaparak kadrolaşmak mıdır? Atamalarda , mülakata devam edeceğini açıklayan iktidarın amacı yandaşlara kadro açmak mıdır? “ ifadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR