Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaGündemHaberATO BAŞKANI BARAN: "TEK YÜREK OLARAK SAĞLIKTA ANKARA'YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ"

ATO BAŞKANI BARAN: “TEK YÜREK OLARAK SAĞLIKTA ANKARA’YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO), Başkent’in sağlık sektörünün rekabet gücünü artırarak, uluslararası pazarda tanınması ve sağlık turizminde gelişmesi için Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Sağlık Diplomasisi Derneği (SDD) ile güçlerini birleştiriyor. Söz konusu üç kuruluş arasında imzalanan protokolle, ATO’nun “Health Ankara” markası adı altında Gana, Nijerya, Senegal, Kanada, Bosna-Hersek, Moğolistan, Uganda, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan ve Tanzanya’da Başkent’in sağlık potansiyeli tanıtılacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ve SDD Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Ankara’nın sağlık hizmetleri, medikal teknoloji ve sağlık yatırım kabiliyetinin uluslararası alanda tanıtımına yönelik iş birliği protokolünü, ATO’da gerçekleştirilen bir programla imzalandı.

– “HEALTH ANKARA” MARKASINI DÜNYA TANIYACAK-

ATO’da gerçekleşen imza töreninde konuşan ATO Başkanı Baran, Ankara’nın tanıtımı amacıyla Ankara Ticaret Odası tarafından kurulan “Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu” kapsamında, sağlık potansiyelinin tanıtımı için de “Health Ankara” markasını oluşturduklarını ve konuyla ilgili koordinatörlük görevini ATO Yönetim Kurulu Üyesi, kendisi de bir hekim olan Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz’ın üstlendiğini belirterek, “Ankara’nın medikal üretimi ve sağlık hizmetleri kapasitesini ‘Health Ankara’ markası ile tanıtmak için yürüttüğümüz çalışmalara Türkiye Organ Nakli Vakfı ve Sağlık Diplomasisi Derneği ile güçlerimizi birleştirerek devam edeceğiz. Çok sayıda ülkede gerçekleştirilecek çalışmalarla ‘Health Ankara’ markasını dünya tanıyacak” dedi.

Sağlık alanında faaliyet gösteren iki ayrı sivil toplum kuruluşu ile aynı hedef doğrultusunda iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Baran, “Tek yürek olarak sağlıkta Ankara’yı dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

Baran, Ankara’nın medikal cihaz ve malzeme üretiminde de önemli bir şehir olduğunu belirterek, yapılacak işbirliğinin Başkent’in medikal sektördeki ihracatının artmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

-“ATO İLE İŞ BİRLİĞİ BİZE GÜÇ KATACAK”-

TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci de konuşmasında, 2015 yılından bu yana sağlık turizmi alanında Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile üniversiteler ve uzmanlık dernekleriyle bir platform olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, çalışmalarının Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde, hedef ülke Sağlık Bakanlıkları ile entegre bir şekilde gerçekleştirildiğini anlattı. Kahveci, “Çalışmamız sadece hasta getirip tedavi etmek üzerine kurulu değil. Hedef ülkelerde kapasite geliştirmeye, insan kaynaklarının yetiştirilmesine, teknik yardım ve iş birliğine ihtiyaç var. Bu da bizim Türk sağlık sistemi olarak en güçlü olduğumuz, rekabet avantajımızın en yüksek olduğu alanlardan biri. Dolayısıyla bu avantajımızı hedef öncelikli ülkelerde yumuşak güç olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Şu ana kadar 15 ülke Sağlık Bakanlığı ile kapasite geliştirme programları yürüttükleri bilgisini veren Kahveci, “Güç birliğine önem veriyoruz. Kurumların birlikte hareket etmesi kaynakların ve enerjinin etkin kullanımı anlamına geliyor. ATO ile iş birliği bize güç katacak. ‘Health Ankara’ güzel bir marka ve bu marka altında ulusal politikalar çerçevesinde sağlık alanında ülkemizin tanıtımını yapacağız” diye konuştu.

-GANA’DAN RUSYA’YA SAĞLIK POTANSİYELİ TANITILACAK-

Kahveci, ATO ile “Health Ankara” markası altında gerçekleştirilen iş birliği ile Gana, Nijerya, Senegal, Kanada, Bosna-Hersek, Moğolistan, Uganda, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan ve Tanzanya’da Başkent’in sağlık potansiyeli tanıtımına yönelik çalışmalar yürütüleceğinin bilgisini verdi.

-SAĞLIK TURİZMİ PAZARININ BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ-

Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu da, sağlık diplomasisinin amacının uluslararası alanda Türkiye algısını güçlendirmek olduğunu belirterek, yapılacak işbirliği ile sağlık turizmi pazarının büyümesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

-ATO’DAN “HEALTH ANKARA” WEB SİTESİ –

“Health Ankara” Koordinatörü, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz da konuşmasında, Ankara’nın sağlık hizmetleri ile medikal sektör üretiminin ve ilgili işletmelerinin tanıtımını da gerçekleştirmek istediklerini belirterek, ATO olarak bu amaçla “Health Ankara” isimli bir web sitesi kurmaya yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

İmza töreninde, Türkiye Organ Nakli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Yıldırım ve Uluslararası Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Süreyya Ümran Alınak da yer aldı.

Protokol kapsamında, Ankara’nın sağlık sektörünün rekabet avantajlarının güçlendirilmesi, Başkent’in sağlık hizmetleri, medikal teknolojisi ve sağlık yatırım kabiliyetlerinin tanıtımına yönelik çalışmalar yapılması, sağlık alanında Başkent’te ve yurtdışında yatırım imkânlarının tespiti ve yatırımların teşviki konularında ortak çalışmalar yürütülecek.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR