Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ana SayfaGündemHaber4 AYDA EKMEĞE 2. ZAM

4 AYDA EKMEĞE 2. ZAM

Spread the love

EKMEK ZAMLANDI, VATANDAŞ  EKMEĞİ ZAMLI FİYATTAN ALDI

SPOT: Polatlı da  ekmeğe 1 Mayıs itibari ile zam yapılarak  200 gr. ekmek 10 TL,300 gr. ekmek 15 TL oldu

Ekmek , vatandaş  1 Mayıs sabahı ekmeği zamlı fiyattan aldı. 200 gr. ekmek  10 TL,300 gr. ekmek  ise 15 TL oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, tarife komisyonunun kararı, Birlik Yönetim Kurulu tarafından karara bağlandı Yeni yılda  yapılan zammın ardından 4 ayda ikinci kez ekmek fiyatları yükseldi.Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş “Artan maliyetler sonrası ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Ekmeğin ham maddesi başta un fiyatların artması bunun yanında elektrik ve doğalgaz zammı işçiye yapılan zam sonrası ekmek zammı mecbur oldu.”dedi.

 Vatandaşın temel gıda maddesi ekmeğe   zam geldi.  8 TL olan ekmek 10 TL’ye  300 gramı 12 TL olan ekmek fiyatı 15 TL oldu.

Odalar tarafından verilen ekmek fiyatları yeni ücret tarifeleri ile ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, tarife komisyonunun kararı, Birlik Yönetim Kurulu tarafından karara bağlandı. Odalar tarafından talep edilen yeni ekmek ücretleri 200 gr ekmek için 10TL . 300 gr ekmek için 15 TL olarak karara bağlandı. Polatlı da 1 Mayıs itibari ile  200 gram ekmek 10 TL’den satıldı.

Çavuş “Zam Kaçınılmaz”

2024 yılı içerisinde ikinci kez  ekmeğe gelen zamlara ilişkin Polatlı kamuoyuna açıklama yapan Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş “Artan maliyetler sonrası ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Ekmeğin ham maddesi başta un fiyatların artması bunun yanında elektrik ve doğalgaz zammı işçiye yapılan zam sonrası ekmek zammı mecbur oldu.

Pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 10 TL’den, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 15 TL ‘den  satışının uygulanmasına ilişkin Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, toplantıya katılan komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin onayına sunulmuş ve tarife oy birliğiyle kabul edilmiştir.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR