Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ana SayfaGündemHaberBELEDİYENİN 2023 YILI KESİN HESABI OYLANACAK

BELEDİYENİN 2023 YILI KESİN HESABI OYLANACAK

Spread the love

  Polatlı Belediye meclisi Mayıs ayı birinci  oturum birinci bileşim 2 Mayıs Perşembe günü toplanacak . Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında toplanacak olan mecliste  , Polatlı imar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin İşletme ve İştirakler müdürlüğüne devrinin yapılması hususunda işletmelerin ücretleri belirlenecek. Mecliste 2023 yılı kesin hesabı oylanacak. 

POLATLI BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANACAK

 Polatlı Belediye meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını 2 Mayıs Perşembe  ( Bugün)  gerçekleştirecek.  Meclis başkanı Mürsel Yıldzaya başkanlında yapılacak olan toplantıda  ;2023 Yılı Kesin Hesabı,Teknokent Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Katılacak Temsilci Hk. ,İç Anadolu Belediyeler Birliği Üyeliği Hk ,Ücret tarifeleri Belirlenmesi ve Belediye Başkanına Yetki Verilmesi” ile ilgili konuları mecliste oylanacak.

Meclisin mayıs ayı mesaisinde; 23 Mali Yılı Kesin hesabına ilişkin Gelir ve Gider cetvelleri ile Muhasibin idaresine ait hesaplar Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince 5393 sayılı Kanunun 18/b ve 64. maddesi uyarınca Meclis tarafından   incelenerek karara bağlanacak.

 Polatlı imar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Konağı , Bay / Bayan Spor Merkezi, Gençlik Merkezi Kafeterya ,Gençlik Merkezi Oyun Salonu , Çok Katlı Otopark, Yemekhane ,Kreşler olmak üzere işletmelerin İşletme ve İştirakler müdürlüğüne devri düşünülen işletmeler için ücretlerin belirlenecek.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Ana Tüzüğünün “Birliğe Katılma” başlıklı 34.Maddesinde “Birliğe katılmak isteyen belediyelerin kendi meclislerinde alacaklar katılma kararlarının birlik meclisince kabulü ve İçişleri Bakanlığının  onayı ile katılım gerçekleşmiş olur” dendiğinden, Belediye  Meclis Toplantısında İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olunması hususunda müzakere edilecek.

 Polatlı Belediyesinin  pay sahibi olduğu  Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin gerçekleştireceği  2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Polatlı  Belediyesini  temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya ‘nın temsilci olarak görevlendirilmesine karar verilecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR