Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaGündemHaberATO BAŞKANI BARAN, SAVUNMA VE HAVACILIKTA ENDÜSTRİYEL İŞBİRLİĞİ GÜNLERİNE KATILDI

ATO BAŞKANI BARAN, SAVUNMA VE HAVACILIKTA ENDÜSTRİYEL İŞBİRLİĞİ GÜNLERİNE KATILDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, savunma sanayiinin ülkelerin küresel rekabet gücünü artırarak, sanayileşme ve kalkınma sürecinde önemli rol üstlendiğini belirterek, “Türk savunma sanayii bugüne kadar görmediğimiz bir altın çağ yaşıyor ve ülkemiz bu alanda başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi OSSA tarafından, ATO Congresium’da bu yıl altıncısı düzenlenen “Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri- ICDDA 2024″nin açılış programına katılarak bir konuşma yaptı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, savunma sanayiinin ülkelerin küresel rekabet gücünü artırarak, sanayileşme ve kalkınma sürecinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Ülkelerin bağımsızlığı, savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılama konusundaki yeterliliğiyle doğru orantılı gelişiyor. Ülkemiz savunma sanayisi için 2002 yılını bir milat olarak kabul edebiliriz. O yılda savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 20 düzeyindeydi. Bugün geldiğimiz noktada, yerlilik oranı yüzde 80’leri aşan savunma sanayii sektörü; kara, deniz, havacılık ve uzay araçları, muharebe ve elektronik sistemler, silah sistemleri, radar ve elektronik harp sistemleri üretebilir ve ihraç edebilir hale geldi. Türk savunma sanayii bugüne kadar görmediğimiz bir altın çağ yaşıyor ve ülkemiz bu alanda başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarılarından duyduğu gururu dile getiren ATO Başkanı Gürsel Baran, “Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımızın öncülüğünde ortaya konan bu başarılarda; üniversitelerimizin, ar-ge merkezlerimizin, sivil toplum kurum ve kuruluşlarımızın, KOBİ’lerimizin rolü büyük. Ankara olarak biz gelinen bu noktadan hem çok memnun hem de gururluyuz. Çünkü Ankara, dünyanın en büyük savunma sanayii ve havacılık şirketleri arasına adını yazdıran sektör temsilcilerine ev sahipliği yapan bir şehir olarak, savunma sanayiinin de başkenti durumunda” diye konuştu.

Açılışta Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile OSSA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan da birer konuşma yaptı. 

Baran, savunma ve havacılık sektörünün global aktörlerini, ana yüklenici kurum ve kuruluşlarını KOBİ’lerle buluşturan etkinlik kapsamında, Ankara Ticaret Odası’nın da stant açarak katıldığı fuarı ziyaret ederek, sergilenen ürünleri inceledi.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR