>
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıANNELER GÜNÜ VE ANNELİĞİN SÖMÜRÜLMESİ

ANNELER GÜNÜ VE ANNELİĞİN SÖMÜRÜLMESİ

Spread the love

Annelere dünya genelinde sevgi,saygı ve takdirini göstermek için kutlanan bir gündür.
 Kadın naif,kırılganlığının altında erkeklere nazaran daha güçlüdür.
Kapitalizmin dayattığı şehvet ve güzellik unsuru değildir tabi kendini bu kategoride gören kadınlar istisna…Yerinizde memnunsanız sorun yok…
Dünyayı erkekler yönetmiyor kadınlar yönetiyor.
NASIL MI?
Onların büyüttüğü çocuklar dünyayı yönetiyor ha işin içinde gen,dna,mizaç da giriyor fakat çoğunluğunu anneden alıyor.
 ANNELERİN YÜKÜ ÇOK AĞIR..
 Haftanın en az bir günü kendisiyle baş başa kalmalı,dinlenmeli ki kendine gelmeli.Çocuğun bakımı aslında babaya ait fakat anneler bütün yükü üstüne alıp babada bundan nemalanıyor.
 Babaların çocuk yetişiminde hiç bir rolü yok neymiş ÇALIŞIYORUM..
 Ee birde çalışma istersen çocuğunun veli toplantısına baba da gitmeli,sorunları babada çözmeli.
Erkek çocukların DİŞİL özelliklerin artışında babasıyla geçirilmeyen zaman dilimi ETKİN.Anne bilinçli olursa sorun yok ta herkes bilinçli deği ki.
Babalar erkek çocuklarıyla haftanın belli günlerinde vakit geçirmeli etraf dişillerden gecilmiyor.Erkek çocuk aksi takdirde annesiyle KADINLAR MATİNESI,kadınlar hamamına gide gide DNA lar bozuluyor …
 BABA sadece sütünden yararlanılan bir canlı gibi PARA kazanma MAKİNASI OLMAMALI.
 Çocuğunun elinden tutup para kazanacağim misyonu altında her şeyi anneye yüklememeli bence
Annelere arada TATİL olmalı…O zaman daha sağlıklı anneler bireyler yetişiyor.
 Tamam çocuğumuzu kimseye emanet edemeyecek bir dönemdeyiz ama baba yabancı değilki.

DOGUM SANCIsının aynı anda 20 kemiğin kırılmasının acısıyla benzer olduğu söylenmektedir.Bu kadar acıya dayanıyor,çocuğunu büyütüyor,yemeğini hazırlıyor sen alt üstü ADAM olacaksın olamıyorsan da kendini sorgula!…
BİR ANNE NEYSE,ÇOCUGU DA ODUR.
Mutlu anne mutlu çocuklar yetiştirir.Senin anneye attığın gerek fiziksel gerek ruhsal ŞİDDET,DARBE çocuğuna yansıyacak.O çocuk ta o darbe o olumsuzluk çıkıyor istemesede.
 * Eğer toplumda başarısızlık baş gösteriyorsa kadınlara karşı ihmal ve kusurdandır.
(ATATÜRK).
 Çocuklarını sömüren ben sana baktım sen de bana bakacaksın deyip çocuklarını eşlerine karşı dolduran SÜTÜMÜ HELAL ETMEM diyen,hayatı çocuğunun burnunda getiren SAÇIMI SÜPÜRGE ETTİM diye annelerin Anneler GÜNÜ kutlu OLMASIN.
 Sen anne misin TÜCCAR mısın ?
 – Ben senin için saçımı süpürge ettim(ee etmeseydin süpürgeye binip UÇSAYDIN..)Mutlu olmayı bilmeyen GÖZÜ YAŞLI ANNE sevmiyorum.
Mutlu ol ki mutlu et…Çocuğunu borçlandırma sana baktım diyerek böyle diyeceksen doğurma.Sevgi karşılıksızdır.
 Ona coğunlugu maddi olarak-şefkat olarak ikiniz bakacaksınız anneliği,babalığı kullanmadan.Gebe.r.sice baban gitti gelmedi.İyi olsaydı gitmezdi tamam ama demeden sonuçta o da babası ikisinide sevmeli çocuk…
  -Karının emrine girmiş kılıbıksın sen diye sözde anne sen de aynısını kocana yapıyorsun çemkiriyorsun, dediğin olmadı diye çocuğuna sütümü helal etmem diyen sözde anne sen anne olamazsın.Cocuk rızkıyla dünyaya gelir o süt Yaradan tarafından çocuğa verilen bir nimet.Yani duygusal ajitasyonlar yapıp burnundan getiren kendini dev aynasından gören bazı anneler bak sende çocuğun sayesinde ANNELİK DUYGUSUNU tattın.
 Arastırmalara göre evliliklerin yüzde 80 i erkek tarafı ve erkek anneleri tarafından bozuluyor,kışkırtılıyor bunlarda sütünü helal etmeyen anneler ve türevleri….
Çocuğun doğarak toplumsal baskı altında “çocuğu olmayan kadın” durumundan kurtuldun ÇOCUĞUNU SÖMÜRME..
Bir çocuk doğurup sana hakkımı helal etmem diyenler ANNEM❤ gibi 13 ÇOCUK dogurup karşılıksız sevsen neyse.Yeni evli çocuğuna KARI’NIN EMRİNE GİRMİŞ  diye ortalığı velveleye veren siz keşke süt yerine “hazır mama” verseydiniz yeterki sussanız.
 MİSAFİRLİĞE gidip ortalığın altını üstüne getiren çocuğuna ses çıkarmayan ya da ilgilenmeyen Annelere de selam olsun.Çocuklarımiz başkasının evini dağıtmasın lütfen ya da kontrollü olsun aksi takdirde ikinciye misafirliğe  çağırmıyorlar.Haksızda sayılmazlar 😁
 Lütfen misafirlikte dikkat edelim hele oğlum -LEVİ-gibi yerinde durmuyorsa,canınızdan bezdiriyorsa Allah yardımcınız olsun.Şuan bu yazıyı yazarken bile müdahale ediyor..
 Ama genel olarak istisnalar hariç karşılıksız, ŞEFKAT TİMSALİ,EMEKTAR tüm annelerin ANNELER GÜNU KUTLU OLSUN.
Ve dünyayı bu güzel,sömürmeyen anneler yönetmeli.
 KADIN zayıftır lakin ANNELER ÇOK GÜÇLÜDÜR..
 Çocuğuna hem annelik hem babalık yapan,helalinden kazanan fedakar BABALARIN DA anneler günü kutlu olsun.

HALİME TOSUN

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR