Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGündemOVACIK, MUMCU, OKKAN VE CEM’İ ANDI

OVACIK, MUMCU, OKKAN VE CEM’İ ANDI

Spread the love

OVACIK, ‘’ MUMCU, OKKAN VE CEM ATATÜRKÇÜ, LAİK, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE’NİN YILMAZ SAVUNUCULARIYDI ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi  ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, 24 Ocak 1993 günü Ankara’da bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’daki silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru ile 24 Ocak 2007 yılında hayatını kaybeden Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i  andı.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi  ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, mesajında ‘’ 24 Ocak; Bizlere, umutlarımıza, toplumumuza ışık tutan, rehber olan üç aydınımızın aramızdan ayrılış tarihidir. 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’ta, bundan tam 30 yıl önce otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı-bombalı saldırı sonucu beş koruma polisi ile birlikte şehit düşen halkın, haklının adamı Ali Gaffar Okkan’ı, 24 Ocak 2007’de amansız bir hastalık nedeniyle yitirdiğimiz önceki dönem bakanlarımızdan, gazeteci yazar İsmail Cem’i aramızdan ayrılışlarının yıl dönümünde derin üzüntü, saygı ve özlemle anıyorum. Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan ve İsmail Cem, aydınlanmanın ışığını tüm topluma yaymak isteyen, Atatürkçü, Laik, Demokratik bir Türkiye’nin yılmaz savunucularıydı. ‘’ ifadelerine yer verdi.

“CESUR BİR KEZ, KORKAKLAR BİN KEZ ÖLÜR”

Ovacık, “Cesur bir kez, korkaklar bin kez ölür önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi suskunluğun simgesi olmamasıdır” diyen 30 yıl önce bugün katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ele aldığı konuları, ömründen çok biriktirdiği sözcükleri, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı gibi nice demokrasi şehitleriyle birlikte aydınlık güzel günlere olan umudu topluma miras bırakan Uğur Mumcu’nun sembolleştirdiği dürüstlük, azim ve gerçek gazetecilik değerleri, nesillerce anılacaktır. Yüreğini şehrinin huzur ve güvenine tesis etmiş ve “Makam peşinde değilim, yapacak bir şey bulamazsam, babamın fırınına gider ekmek satarım.” diyen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve birlikte şehit olduğu 5 polisimizi, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle yitirdiğimiz eski Dışişleri Bakanımız İsmail Cem’i saygı ve rahmetle anıyor, onlarla özdeşleşmiş kavramları anlamak, bu kavramları sahiplenmek, en önemlisi soran ve sorgulayan bir toplum olmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.”  Dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR