Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI DA ARI KOLONİLERİ ZARAR GÖRÜYOR

POLATLI DA ARI KOLONİLERİ ZARAR GÖRÜYOR

Spread the love

  ZİRAİ İLAÇLAMA SAATİNE AYAR

İlçe tarım müdürlüğü  ekipleri çiftçileri uyardı.   Polatlı da yaklaşık 50 bin dönüm ekili alanda Kanola bitkisi yetiştiriliyor.  Özellikle bu dönemde çiçeklenme mevsiminde olan kanolar arı kolonilerinin de tercihi. Çiçeklenme döneminde olan kanola bitkisinden üreticilerin yaprak bitlerine karşı kullandıkları  böcek ilacı sabit arıcılar ve Polatlı’ya  dışarıdan gelen gezginci arıcıların çiçeklenme döneminde olan kanola tarlalarına yakın konaklaması sebebiyle yapılan zirai mücadeleden  arı kolonileri zarar gördüğü belirlendi.  İlçe Tarım müdürlüğünce çiftçilere yapılan bilgilendirmede   zirai ilaçlamanın akşam saatlerinde yapılması istendi.

 Polatlı da çiçeklenme dönemi olan kanolar arılarında  gözdesi. Polatlı da  ekimi yaygınlaşan kanola bitkisinin de yaprak bitlerine yönelik  ilaçlama yapan çiftçiler istemsiz olarak  arılara zarar veriyor.  İlçe tarım müdürlüğü  ekipleri çiftçileri uyardı.   Polatlı da yaklaşık 50 bin dönüm ekili alanda Kanola bitkisi yetiştiriliyor.  Özellikle bu dönemde çiçeklenme mevsiminde olan kanolar arı kolonilerinin de tercihi. Çiçeklenme döneminde olan kanola bitkisinden üreticilerin yaprak bitlerine karşı kullandıkları  böcek ilacı sabit arıcılar ve Polatlı’ya  dışarıdan gelen gezginci arıcıların çiçeklenme döneminde olan kanola tarlalarına yakın konaklaması sebebiyle yapılan zirai mücadeleden  arı kolonileri zarar gördüğü belirlendi.  İlçe Tarım müdürlüğünce çiftçilere yapılan bilgilendirmede   zirai ilaçlamanın akşam saatlerinde yapılması istendi.

ZİRAİ İLAÇLAMANIN AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA YAPILMASI  İSTENDİ 

İlçe tarım müdürü Burhanettin Sütçü “ İlçemizde yoğun olarak kanola bitkisi ekimi yapılmaktadır. Çiçeklenme döneminde olan kanola bitkisinden üreticilerin yaprak bitlerine karşı kullandıkları İnsektisitler (Böcek ilacı) sabit arıcılar ve ilçemize dışarıdan gelen gezginci arıcıların çiçeklenme döneminde olan kanola tarlalarına yakın konaklaması sebebiyle yapılan zirai mücadeleden  arı kolonileri zarar görmektedir. Gerek arı kolonilerinin zarar görmesinin önüne geçmek ve gerek etkin mücadele yapabilmek için kanola bitkilerindeki yaprak bitkilerine karşı zirai ilaçlamanın akşam saatlerinden sonra yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Konu ile ilgili yazılı talimat mahalle  muhtarlara bildirilmiştir.    İfadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR