Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaGündemHaberYILDIZKAYA’NIN  TURİZM HAMLESİ

YILDIZKAYA’NIN  TURİZM HAMLESİ

Spread the love

ALTIN  DÖNEMDE   DÜNYA GORDİON’DA BULUŞACAK

   Sakarya Meydan Muharebesi alanları ev Gordion antik kent ile  bünyesinde tarihi iki önemli  merkezi barındıran Polatlı, geçtiğimiz yıl kazandığı  tarihi unvan ile Uluslararası  turizmde söz sahibi oldu. UNESCO Dünya mirası asıl listesine girerek Polatlı’yı Dünya’ya açan  Gordion Antik Kent için  yeni dönemde büyük hedefler ile yola çıkan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  “Gordion’u, Ankara’mızda Tarih Turizminin Başkenti haline getireceğiz. Antik kentte, tarihi Frig Medeniyetine uygun bir Frig köyü inşa edeceğiz. Uluslararası Kral Midas Tiyatro Festivalleri, Gastronomi Haftaları ve yıllardır sürdürdüğümüz Gordion Yarı Maratonu ile birlikte; Dünya, Gordion’da buluşacak.”dedi

 UNESCO Dünya Mirası Listesine girerek Türkiye’nin  20’nci Dünya mirası  olan Gordion Antik Kent, Polatlı’nın  altın çağı, Polatlı Belediyesinin 100. Yılında turizmin başkenti olma yolunda kararlı. UNESCO Dünya mirası asıl listesine girerek Polatlı’yı Dünya’ya açan  Gordion Antik Kent için  yeni dönemde büyük hedeflere yürüyen  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  , ilçedeki tarihi alanların korunması ve  daha fazla turiste açılması,ilçe ekonomisinin canlanması  noktasında  bir yandan mevcut çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Polatlı’nın altın çağı olarak adlandığı yeni dönem de Polatlı’yı Uluslararası turizmde  söz sahibi yapmaya kararlı .  Yıldızkaya’nın  Polatlı’da yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı turizm hamlelerinden satır başları şu şekilde ;

GORDİON’U, ANKARA’MIZDA TARİH TURİZMİNİN BAŞKENTİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine alınan Gordion Antik Kentimizin; Tarih turizmi açısından bir Dünya Kenti olma yolculuğu başlamıştır. Önümüzdeki dönemde, Gordion Antik Kent çehresini tamamen değiştirerek; Yassıhöyük köyümüzü baştan sona restore edeceğiz.Gordion’u, Ankara’mızda Tarih Turizminin Başkenti haline getireceğiz. Antik kentte, tarihi Frig Medeniyetine uygun bir Frig köyü inşa edeceğiz. Uluslararası Kral Midas Tiyatro Festivalleri, Gastronomi Haftaları ve yıllardır sürdürdüğümüz Gordion Yarı Maratonu ile birlikte; Dünya, Gordion’da buluşacak.

ŞEHİR MÜZESİ  İLE POLATLI’MIZIN GEÇMİŞİNİ ZİHİNLERDE CANLI TUTARAK, GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

Polatlı Belediyemizin eski hizmet binası, karşısında bulunan belediye evi sosyal tesisleri ve belediye parkından itibaren Necip Fazıl Kısakürek Parkımızın içerisinde bulunan tarihi yapıları ile demiryolu gözlem kulesine kadar uzanan alanda etaplar halinde; Polatlı’mızın ortak hafızasına, tarihine, kültürüne ve mutfağına ait her türlü belge, fotoğraf ve sergi ürünlerinin yaşatılacağı bir şehir müzesi oluşturacağız. Özgün içerikleri ve özgün bir mimarisi olan Şehir Müzemiz; Polatlı’mızın geçmişini zihinlerde canlı tutarak, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacak.

ŞEHİTLİK ANITIMIZ HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR

Şehitlik Anıtımızda ve çevresinde yapacağımız düzenlemelerle Şehrimizin anıt sembollerinden birini daha hak ettiği değere kavuşturacağız. Bu alanda bulunan müzemizi turistlerimizin uğrak noktalarından biri haline getireceğiz.

FRİGLERDEN CUMHURİYETE TARİH YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Polatlı’mız tarihi miras ve kültürüne ait geleneksel sembolleri yerel gastronomi ve canlı Pazar atmosferiyle buluşturacağımız mini dükkanlarımızı Sakarya Meydan Muharebesi ve Dünya Mirası Gordion hattı üzerinde bulunan yol ve lokasyonlar üzerinde hizmete açacağız. Frigler’den Cumhuriyet’e bir tarih yolu meydanı getireceğiz.

Ankara ve Eskişehir istikametini E-90 karayolu üzerinde Sakarya Meydan Muharabesi’ni ve Dünya Mirası Gordion’u sembolize eden heykeller ve tarihi figürlerle süsleyecek; yoldan geçen her misafirimizin Polatlı’mızın tarihsel mirasına tanıklık etmesini sağlayacağız.

YASSIHÖYÜK AMFİ TİYATROSU VE FESTİVAL ALANI

UNESCO Dünya Mirası Gordion Antik Kentimiz içerisinde oluşturacağımız yeni festival alanı, amfi tiyatro ve tarihi atölyeler ile hem Polatlılı hemşehrilerimizi hem de  gelen misafirlerimizi birbirinden özel konserler, workshoplar, kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacağız.

DEĞİŞİYOR POLATLI’NIN DOKUSU, GELİYOR LAVANTA KOKUSU

Polatlı’mızın dört bir yanında oluşturacağımız lavanta bahçeleriyle Polatlı’mız turizminde yeni bir dönemi başlatacak; hem yüzbinlerce misafir ağırlayacak hem de şehrimize yeni bir endüstri alanı kazandıracağız.”

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR