Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberVERGİ AFFINDA  BAŞVURU MAYIS ,İLK ÖDEME HAZİRAN DA YAPILACAK

VERGİ AFFINDA  BAŞVURU MAYIS ,İLK ÖDEME HAZİRAN DA YAPILACAK

Spread the love

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YASALAŞTI!

 Vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi gibi borçları da kapsayan vergi affı  düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. Düzenleme kapsamında 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme imkanı sağlanırken kamu kurumu borçlarını yapılandırarak ödemek isteyenler 30 Nisan’a kadar başvuru işlemlerini yapabilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda, kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Düzenleme vergi dairelerine olan tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. Depreme yönelik düzenlemelerinde eklendiği yasa ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu etkiler dikkate alınarak Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak başvuruların ve ödenecek taksitlerin süreleri birer ay uzatılacak.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YASALAŞTI!

Daha önce Meclis Komisyonu’nda kabul edilen vergi borcu yapılandırma düzenlemesine eklemeler yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri  tamamlanırken vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi Genel Kurul’da kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR