Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaGündemHaberTOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ENGELLİ RAMPASI TALEBİ

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ENGELLİ RAMPASI TALEBİ

Spread the love

Ankara Büyükşehir belediye meclisinde Polatlı belediye meclis üyelerince verilen önergeler meclisten geçti.

Polatlı İlçesinde hizmet veren toplu taşıma ve dolmuşlarda engelli rampası bulundurulmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.02.2023 tarih ve 16. gündem maddesi olarak komisyona havale edildi.Üye Serpil  ÖZTÜRK’ün verdiği önergede; Polatlı İlçesinde hizmet veren toplu taşıma ve dolmuşlarda engelli rampası bulundurulması istenilmiştir.Yapılan incelemeler neticesinde; Polatlı İlçesinde bulunan engelli vatandaşlarımız için, ilçede hizmet veren toplu taşıma araçları olan dolmuşlarda bulunmayan engelli rampaları nedeni ile biniş ve inişlerde zorluk çektikleri, akülü tekerlekli sandalye araçlarını toplu taşımada kullanmadıkları, dolayısıyla toplu taşıma araçlarını kullanmakta sorunlar yaşanmaktadır. Denetimi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu araçların engelli vatandaşlarımızın ulaşımında hayatlarını kolaylaştırmasına yönelik teklifin kabulü komisyonca uygun görüldü.

İĞCİLER MAHALLESİ YOLU VE GALERİCİLER SİTESİ ÇEVRESİNE AĞAÇ DİKİLMESİ İSTENDİ

Polatlı İlçesi İğciler Mahallesi Yolu ve Galericiler Sitesi çevresine ağaç dikilmesine ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.02.2023 tarih ve 27. gündem maddesi olarak komisyonumuza havale edilen dosya incelendi.Üye  Fatma ERTEN’in verdiği önergede; Polatlı İlçesi İğciler Mahallesi Yolu ve Galericiler Sitesi çevresine ağaç dikilmesi istenilmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde; Polatlı İlçesi Yeni Sanayi Sitesi çıkışında bulunan İğciler Mahallesi Yoluna ve Galericiler Sitesi çevresine ağaç dikilmesine yönelik konunun stratejik plan ile yıl performans programına, belediye meclisinde kabul edilen yılı bütçesine uygun olacak şekilde yapılması uygun görüldü.

TİCARET BORSASI VE ESKİ POLATLI MAHALLE YOLUNA SİNYALZASYON

Polatlı İlçesi Ticaret Borsası ve Eski Polatlı Mahalle yoluna sinyalizasyon yapılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.02.2023 tarih ve 26. gündem maddesi olarak komisyona havale edilen dosya incelendi.yeler Zekayi KAYA ve Fatma ERTEN’in verdiği önergede; Polatlı İlçesi Ticaret Borsası ve Eski Polatlı Mahalle yoluna sinyalizasyon yapılması istenilmiştir.

Yapılan incelemeler neticesinde; Polatlı İlçesi Yeni Borsa Yolu ve Eski Polatlı Mahallesi Yoluna dönüş olan 4’lü kavşakta uzun zamandır maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldiği, Polatlı Ticaret Borsası ve Eski Polatlı Mahalle Yolu olan bu kavşağa sinyalizasyon yapılmasına yönelik konunun stratejik plan ile yıl performans programına, belediye meclisinde kabul edilen yılı bütçesine uygun olacak şekilde yapılması  kabul edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR