Pazar, Mayıs 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberVE EKMEĞE ZAM GELDİ…

VE EKMEĞE ZAM GELDİ…

Spread the love

 YENİ YILIN SABAHI  EKMEK ZAMLI FİYATTAN SATILACAK

Ekmek zamlandı, vatandaş yeni yıl sabahı ekmeği zamlı fiyattan alacak.200 gr. ekmek 8 TL,300 gr. ekmek 12 TL oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, tarife komisyonunun kararı, Birlik Yönetim Kurulu tarafından karara bağlandı. 2024 yılının ilk sabahında ekmeğe gelen zamlara ilişkin Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş “Artan maliyetler sonrası ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Ekmeğin ham maddesi başta un fiyatların artması bunun yanında elektrik ve doğalgaz zammı işçiye yapılan zam sonrası ekmek zammı mecbur oldu.”dedi.

Yeni yılla birlikte ekmeğe de zam geldi. Ankara ve ilçelerinde ekmek yeni yılın sabahında zamlı olarak satılacak. . Odalar tarafından verilen ekmek fiyatları yeni ücret tarifeleri ile ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, tarife komisyonunun kararı, Birlik Yönetim Kurulu tarafından karara bağlandı. Odalar tarafından talep edilen yeni ekmek ücretleri 200 gr ekmek için 8. 300 gr ekmek için 12 TL oldu.

 ZAM KAÇINILMAZ

2024 yılının ilk sabahında ekmeğe gelen zamlara ilişkin Polatlı kamuoyuna açıklama yapan Polatlı Fırıncılar Odası Başkanı Hıdır Çavuş “Artan maliyetler sonrası ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Ekmeğin ham maddesi başta un fiyatların artması bunun yanında elektrik ve doğalgaz zammı işçiye yapılan zam sonrası ekmek zammı mecbur oldu.

Pişmişi net 210 gram gelen normal ekmeğin 8 TL’den, pişmişi net 315 gram gelen normal ekmeğin 12 TL’den, pişmişi net 420 gram gelen normal ekmeğin 16 TL’den satışının uygulanmasına ilişkin Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, toplantıya katılan komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin onayına sunulmuş ve tarife oy birliğiyle kabul edilmiştir. 

Ekmek fiyatları 200 gr.8 300 gr. 12 oldu. Zamlı fiyatlar 1

 Ocak  2024 sabahı geçerli olacak”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR