Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberSANKİ 2019  YILINDA BELEDİYE’Yİ SAYIN YILDIZKAYA YÖNETMİYORMUŞ GİBİ

SANKİ 2019  YILINDA BELEDİYE’Yİ SAYIN YILDIZKAYA YÖNETMİYORMUŞ GİBİ

Spread the love

 Cumhuriyet Halk Partisi Belediye meclis üyesi İhsan Şıracı  2022 faaliyet raporu nu eleştirdi. Şıracı eleştirilerinde  “ “Yüksel Bey 2021 yılın sonunda belediyenin borcunun 114 milyon olduğunu söyledi. Evet geçtiğimiz yıl bugünlerde bizim eleştirilerimize cevap veren Sayın Belediye Başkanımızda belediyenin borcunun 114 milyon olduğunu ama 27 milyon kasada mevcut 20 milyon Ankara büyükşehirden alacak var. 18 milyonda kadem tazminatı karşılığı ayrıldığı için bu 114’ü bunları düşünerek görülmesi gerektiğini ve bunlar yapıldıktan sonra oraya ben de katılıyorum. Gerçekten öyleydi. Belediyenin kalan borcunun bütçeye uğramanın yüzde 49’lara kadar düştüğünü söyledi. Aynı konuşmasında 2019’da bunun yüzde 92 olduğunu söyledi. Sanki 2019 ‘da Belediye’yi Sayın Yıldızkaya yönetmiyormuş gibi.

KENDİ İMKANLARI YAPILDI DEMEK SÖZ GELİMİ 120 MİLYONA MAL OLDU TAMAMI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN NAKİT Mİ ÖDENDİ

Yani nasıl 2021’de toplam bütçeye borç yüzde 49’a inmişse, 2019’da yine sizin yönetiminiz de ki borç yüzde 92 gibi neredeyse bütçenin tamamı oranında borç şeklindeydi. 2020 yılı sonunda yükselmeye işaret ettiler. Belediyenin borcu 205 milyon bunun içinde ödenecek faizler ve 2003-2023 yılı içerisinde sayın başkanın mecliste geçirdiği izin aldığı borçlanmalar yok. 2022’de. Belediyenin mali tabloları bozulmuş, 304 milyon gelir gerçekleşmesi ile 385 milyon gider gerçekleşmesi arasında 80 milyonluk bir bütçe açığı oluşmuş 79 milyonluk arsa satışına rağmen.Belediye binası geçen ay bu binada ilk toplantı yaptığımızda Sayın Başkan bu binanın şu an Polatlı’nın en prestijli binası olduğunu ve binanın bütün masraflarının tamamını kendi imkanları ile yapıldığını ifade etti geçen toplantıda. Bu ifade yetmez yani kredi kullanır, belediyenin ana bilançosuna koyarsanız o da Belediye’nin kendi imkânı olur. Yani nasıl kendi imkanları yapıldı demek sözgelimi 120 milyona mal oldu tamamı Belediye bütçesinden nakit mi ödendi.

BEN OLSAM YENİ BİNANIN KAPISINA DA ASARDIM

Belediye binasının projelendirmeden anahtar tesisine bizi buraya oturana kadar olan bütün masraflarının hele her iki seçimi şeffaflık vadederek kazanan Sayın Yıldızkaya’nın Belediye binasının maliyeti ile ilgili bütün açıklamaları toplumla paylaşmasını asla yetmez. Yakışır ben olsam yeni binanın kapısına da asardım. Bu binayı şu kadara mal ettim. Kaynaklarımı şuradan buldum da yaptım. Bu bina benim dönemim de yapıldı. Bana nasip oldu. Polatlı halkı inşallah ilelebet kullansın şeklinde bu bina ile ilgili masrafları ile ilgili açıklamayı kamuoyuna bekliyoruz.

AVM’YE GİDİN BAKIN BETON YIĞININ DANİSKASI

 AVM maalesef sayın Belediye Başkanına  başkakıcı oldu. AVM aşağı AVM yukarı. Önce burada samimice bir paradokstan bahsetmek istiyorum ben mi çözemiyorum. Şimdi buradaki amaç neydi? Polatlı Belediye arazisini devlet modeliyle şirkete vermiş karşılığında proje tamamlandığında sayılarını tam hatırlayamadığım 100 civarı daire, 40-50 civarında dükkân alacaktık biz oradan. Böylece tarlanın taşıyla tarlanın kuşunu vurmuş olacaktık. Şimdi kaçtı dediğimde müteahhit vecibelerini yerine getiremedi. PERPA yapılırken Sayın Belediye Başkanımızda, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarıydık . Şiddetle muhalefet ettik Yakup Bey’le. Hatta Yıldızkaya, Sayın Belediye Başkanımız Per-Pa’nın önünde toplantılar yaptı. İşte beton yığınını Polatlı’ya tanıtalım. O zaman televizyonlarımızda var. Şimdi AVM’ye gidin bakın beton yığının daniskası. Dediğim gibi yapılan pek çok şey de var ama bu AVM dokuz yıllık icraatı içerisinde Sayın Belediye Başkanının en büyük başarısızlığıdır diye düşünüyorum.

ADAMLARIN 445 DÖNÜM ARAZİSİNİ SATARAK KÖYE NE YAPTINIZ?

Yağcıoğlu mahallesinin 445 dönüm arsasını sattınız da bırakın Belediye bütçesinden Yağcıoğlu’na bir şeyler yapmayı adamların 445 dönüm arazisini satarak köye ne yaptınız? Sadece kapalı binaları vardı kendilerinin. Eleme makinesi koydunuz . Bu da şu an aktif değil çalışmıyor. Yani bunları niye sattınız demem. Açık ihaleyle satmışsınız alanda almış. Bir tane örnek verdim Yağcıoğlun’da 445 dönüm o günkü değeri 1 milyon bugünkü değeri 10 milyon olan arazileri diğer köylerde de böyleyse sattığınızda Yüksel Bey’in zikrettiği Belediye’nin 250 milyon borcu ne?

SAYIN BAŞKAN  BELEDİYE MALİ YAPISININ DAHA REHABİLİTE EDİLEREK SEÇİME HAZIR VAZİYETTE BEKLENMESİ KONUSUNDA SİZDEN KÜÇÜK BİR RİCAM OLSUN

2024 Mart ayı yine Ramazan yani gelecek sene seçimin normal yapılması gereken ay. Ramazan’da seçim olmayacağına göre önceki aylarda da özellikle Doğu ve Güneydoğu için yoğun kış şartları olacağından benim öngörüm tutar tutmaz hislerim beni yanıltmıyorsa 14 ya da 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Milletvekili Parlamento seçimleri tamamlandıktan sonra sonbahar gibi bir yerel seçim kapıdadır. 2023 yılı çifte seçim olacak Sayın Başkan aday olur olmaz kendi takdiri. Aday olur seçilir seçilmez vatandaşın takdiri. Yalnız küçük bir nükte ile de bir istatistikten bahsederek konuyu bağlayayım. Polatlı 1926 yılında Belediye olmuş. Üç yıl sonra yüzüncü yılını kutlayacağız. 29 tane Belediye Başkanı olmuş. Kalanlara selamet rahmetli olanların toprağı bol olsun. Polatlı Belediyesi’nde üç dönem belediye başkanlığı yapan var mı? Var. Üç dönem üst üste yapan yok. Bu istatistik ironisinden sonra diyorum ki sayın Başkan sizden ricam üç dönem üst üste seçilen yok. Sizden ricam yeni atılımlar, yeni projeler değil bu önümüzdeki 12 ayda hatta daha yeni ifade etmeye çalıştım. Kalan projelerin tamamlanması ve belediye mali yapısının daha rehabilite edilerek seçime hazır vaziyette beklenmesi konusunda sizden küçük bir ricam olsun.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR