Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI EVLADINI  BAĞRINA BASIYOR

POLATLI EVLADINI  BAĞRINA BASIYOR

Spread the love

Cumhur İttifakı’nın Polatlı Belediye Başkan adayı Levent Çağlancı,seçime günler kala vatandaşla kucaklaşmaya  devam ederken eğitim kurumlarında gelecek nesiller ve öğretmenlerle buluştu. Polatlı  1 Nisan’dan itibaren hayata geçireceği  Yeni Kent Vizyonuna ilişkin Polatlı’ya değer 41 projesini paylaşıyor.  Hazırladıkları projelerle  Polatlı’nın il olmasına hazır olduklarını kaydeden Çağlancı eğitim kurumlarında gençler ve çocuklarla  sohbet etti, gönüllerini aldı. 

ÇAĞLANCI’NIN HEYBESİNDE  POLATLI’YA DEĞER  41 PROJE  VAR!

 Cumhur İttifakı MHP  Polatlı Belediye Başkan adayı Levent Çağlancı projeleri ile adından söz ettirirken gençler çocukların da ilgi odağı oluyor. Seçim  bölgesinde  okulları dolaşarak çocukla çocuk genlerle genç olan Çağlancı   gönülleri fethetmiş görünüyor. İl olmayı  fazlası  ile hakketmiş Polatlı için 41 değer projesinde Çağlancı   Bu kadim şehre büyük hizmetler getireceğini  söyledi.Çağlancı projelerine ilişkin “1 Nisan’dan itibaren Polatlı’mızda hayata geçireceğimiz Yeni Kent Vizyonumuz hazırlarken Polatlı’mızın esnafı, çiftçisi, sanayicisi, sivil toplum kuruluşlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, kısacası tüm hemşehrilerimizin fikrine başvurduk. Yeni Kent Vizyonumuzu hazırlarken Polatlı’mızı alt ve üst yapısı ile ulaşımı ve yaşam kalitesi ile il olma iddiasını güçlendirecek projeler oluşturduk. Polatlı’mızı il yapmak için canla başla mücadele edeceğiz.”dedi. 

Cumhur ittifakı MHP Polatlı Belediye Başkan Adayı Levent Çağlancı’nın projelerinden satır başları şu şekilde;

TARIM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İLE POLATLI EKONOMİSİNE  CAN KATACAĞIZ

 Üniversitemizi tarım teknoloji olarak yapalım, memleketimize katkısı olsun hem de tarımın teknoloji ile birleşmesi suretiyle tarımda dünyada bir numara olalım. Polatlı’mızı tarım şehri hayvancılık şehri sanayi şehri ticaret şehri olmasının yanı sıra bide üniversite şehri, öğrenci şehri yapacağız.

TEKNOKENT PROJESİ İLE NİTELİKLİ PERSONEL İSTİHDAMINA KATI VERECEĞİZ

 Teknokentimize tarım ve hayvancılıkta verim arttırıcı AR-GE çalışmaları yaptırmak istiyoruz. Nitelikli personel istihdam etmek istiyoruz. Markalaşma ve ihracatın önünü açmak istiyoruz. Kurulacak olan bu TEKNOKENT ile savunma sanayisinden, tarım ve hayvancılığa kadar AR-GE çalışmalarının merkez üssü yapmak istiyoruz.Polatlı da  hedeflediğimiz konu tarım ve hayvancılık temalı sürekli fuarlar yapmak istiyoruz. Fuar turizmi ile Polatlı ekonomisine katkı sunmak istiyoruz. Hem yazın hem kışın kullanabileceğimiz fuar merkezimizi Polatlılı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

POLATLI’YA 10 BİN KİŞİ  KAPASİTELİ STADYUM YAPACAĞIZ

Spor Ve Kültür Merkezi Polatlı

 Şehrimizin yüzde 30-35 nüfusu çocuk ve gençlerden oluşuyor. Baktığımız zaman gençlerimizin spor aktivitesi yapabileceği yada sosyal aktiviteler yapabileceği herhangi bir yer yok. Gençlerimiz ve çocuklarımız için bu tarz yerlere ihtiyacımız var. Akademik eğitim ile beraber Polatlı’mızı kültürleştirmek istiyoruz. Burada basketbol, boks, güreş, futbol gibi antreman sahaları yapmayı hedefliyoruz. 10.000 kapasiteli stadyum yapmak istiyoruz.Polatlı’mıza kapalı yüzme havuzu yapmak istiyoruz. Bakanlığımız ile yaptığımız ön görüşmeler netice veriyor yavaş yavaş.  Yüzme federasyonumuzdan Polatlı’mıza kapalı yüzme havuzu sözünü aldık.

KIRSAL KALKINMA MERKEZİ’’MİZİ KURUYOR  ÇİFTÇİLERİMİZE HEDİYE EDİYORUZ

Tarım Polatlı’mız için önemli bir yer tutuyor. Ancak çiftçimizin devletin hibe desteğinden yararlanma oranı istenilen düzeyde değil. Bu neden Kırsal Kalkınma Merkezi’’mizi kuruyor ve çiftçilerimize hediye ediyoruz.

 GELENEKSEL TÜRK HAMAMLARIMIZI YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Şifa Hamamı Projesi ile  geleneksel Türk hamam mimarisi ve modern tasarım usulünü birleştiren yeni konseptimizde hem şifa bulacağız hem de mutlu mutlu vakit geçireceğiz.

 MEMLEKETİMİZİN ELİNDEKİ CEVHERİ İŞLEYECEĞİZ

Gordion Antik Kenti Projemiz bizim memleketimizin elinde bir cevher var. Gordion UNISCO dünya mirasına girmiş bir cevherimiz var. Ancak bu cevherimiz ne yazık ki üzeri tozlanmış vaziyette, parlamaz olmuş. Gordion’a gidecek seferimiz var mı? Polatlı’dan Yassıhöyük’e kadar düzgün yolumuz var mı? Yassıhöyük’te ne yazık ki içme suyumuz yok. Turistin gelmesi için hiçbir ortam yaratılmamış, ama biz yapacağız. Antik şehir görünümlü konaklama tesisleri yapacağız. Her yıl uluslararası Midas festivali düzenleyeceğiz.  Polatlı’yı hem il hem de en çok turist çeken yer yapacağız.Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı kahramanlık hikayesini yeni nesillere en iyi şekilde aktarmak için Sakarya Savaş Müzesi Projemiz ile siperleri ve savaş dönemi canlandırmaları ile savaş ortamı birebir yansıtan panoramik müze alanımız yeni nesillerimizi bekliyor olacak.

 HUZUREVİ VE KREŞLERİMİZ AÇILACAK

Polatlı’ya huzurevi açacağız ve belediye olarak huzurevinin bütün giderlerini karşılayacağız diyoruz. Bunun yanında Kreş kuracağız. Her mahalleye kreş açacağız ve çocuklarımızı arkadaşları ile oyun oynayabileceği yerler yapacağız.Çocukların trafik bilinci ile yetişmesi için Polatlı’mıza trafik eğitim parkı yapacağız.

HAYVAN HASTANESİ KURUYORUZ

Polatlı’nın en büyük sorunlarından bir diğeri ise sokak hayvanları, sokak hayvanları için doğal bir yaşam alanı sağlıyoruz ve içerisine hayvan hastanesi kuruyoruz. Hem hayvanlarımız rahat içinde yaşasın hem de Polatlı’mızın sokakları güvenli olsun.Hayvanlarımızın içme suları için yeni meralar yapmayı planlıyoruz. Hayvanlarımızın sulanabileceği göletler yapacağız.

BELEDİYEMİZİ MOBİL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRACAĞIZ

Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın faaliyet yapabileceği bir yer yok. Engelli yaşam merkezini genişleteceğiz hem de engelli araçlarımızın bakımını belediye olarak üstleneceğiz. Belediyemizi mobil belediyecilik ile tanıştıracağız. Mobil belediyecilik projesi ile tekrardan köylerimizi ticaret yeri haline getirmemiz ve köylümüzü şehre elimizden geldiğince götürmememiz lazım. Köylümüzün Belediye olarak biz sıkıntılarını çözelim dedik ve Mobil Belediyecilik aracımızla belediyenin hizmetlerini köylünün ayağına götürüyoruz.Köylerimize güzel köy konakları yapacağız. Köylerimize güvenlik kameraları döşeyerek güvenli hale getireceğiz.Kentimize orman yapalım o ormanın yanına bir mesire alanı ve karavan parkı kuralım. Bizim şehrimize dışardan gelen insanlar burada vakit geçirsin. Polatlı’mızı cazibe merkezi haline getirelim ve turizm kenti yapalım.Sakarya Nehri Islahı Projemiz ile  Sakarya nehri kuruyor, kurumaması için ıslahını yapacağız ve nehrimizin kenarlarına ise rekrasyon alanları yapacağız.

ORGANİK İŞLEYEN TESİS KURACAĞIZ

 Polatlı’da lojistik Merkezi Projesi  yapmayı planlıyoruz. Polatlı’mızda 1 tane tır garajı yok.  Bine  yakın tırcı esnafımızın var onların mağduriyetini gidereceğiz ve Polatlı’mıza Lojistik Merkezi kuracağız.Şehrimizin gençleri şehirlerinde kalsınlar diyerek, OSB genişletmeye karar verdik. OSB genişlettikten sonra yatırımcıların önünü açacağız.Polatlı hayvancılıkta oldukça ilerlemiş durumda. Bizlerde diyoruz ki bizi bu hayvancılık noktasında ilerlemiş durumumuzu daha da ilerletelim ve Polatlı’mıza belediyemizin öncülüğünde Organik işleyen bir tesis kuralım.Polatlı’mız soğancılıkta da ileride bir ilçe, bu soğanların işletilmesi ve işlenmesi için yatırımcılarımız ile görüşelim ve Polatlı’ya bir soğan işletme tesisi kuralım.

 YASSIHÖYÜK’TE Kİ  ATIL OLAN OTELİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Yassıhöyükte bulunan kullanılmayan otelin işletmesini belediye olarak biz alıp işleteceğiz. Polatlı’yı etkinliklerle buluşturacağız. Polatlı’mıza off-road yarışları motokros yarışları ve drift yarışları ile buluşturacağız.

 SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA  NELER VAR?

Polatlı kütüphanemizin yeniden yapılması için Kültür Bakanlığımız ile ön görüşme yaptık. Belediye olarak kütüphanemizi yeniden dizayn edeceğiz ve 24 saat açık olacak şekilde bir kütüphaneyi Polatlı’mıza kazandırmayı istiyoruz. Polatlı’mızdaki her mahalleye yeni parklar yapacağız. Taksi ve dolmuş duraklarını yenileyeceğiz. Perpa Pazar yerine yapacağımız hizmette üzerini kapatacağız ve ısıtma sistemi kuracağız. Hilal kart ile garibanın yanında olacağız ve belediye olarak bir tane aç yatan kişi bırakmayacağız.Avcılık konusunda da Polatlı’da faaliyetler yapacağız. Av ve atıcılık festivali yapacağız. Polatlı ilçemizin tüm mahallerine spor ve yürüyüş yeri yapacağız.Sanat ve sanatçının dostu bir belediye olarak, Müzik Atölyeler kuracağız hem de kayıt stüdyosu kuracağız.”

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR