Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaGündemHaberAteş “ bazen sevgi ile suladığımız bir fidan bizlere kocaman bir orman olur”

Ateş “ bazen sevgi ile suladığımız bir fidan bizlere kocaman bir orman olur”

Spread the love

Kızılay ihtiyaç Sahibi Ailelere Kol Kanat Gerdi

Türk Kızılayı Polatlı şube ramazan ayı  boyunca gerçekleştirdiği etkinlikleri kamuoyu ile paylaştı. Polatlı 30 gün boyunca gerek  aş evi gerekse  bayram öncesi ilçede ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklara ulaşılması hususunda  Kızılay Polatlı şubesi  evlenecek çiftlerinde yuva kuralarına destek oldu . Türk Kızılay Polatlı şube başkanı Bünyamin Ateş “bazen sevgi ile suladığımız bir fidan bizlere kocaman bir orman olur”dedi.

Türk Kızılay  Polatlı şubesi genç ve kadın Kızılay ekipleri ile Ramazan ayı boyunca sahada ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu. Kızılay Polatlı şube başkanı Bünyamin Ateş şubenin Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği etkinleri paylaştı.  Ateş yaptığı açıklamada “       Türk Kızılay’ının insanlarımıza sadece kan verme ya da bir Afet zamanında ihtiyaç duyulmayan bir kuruluş olduğunu göstermek amacı ile girmiş olduğumuz bu yolda;   Ramazan ayı boyunca 28 gün dernek binamızda bulunan kızılay aş evimiz de 2.520 ihtiyaç sahibi,yetim ve Öksüz çocuklarımız büyükleri ile birlikte, Polatlımıza yerleşmiş olan depremzede ailelerimize, yaşlılar haftası sebebiyle yalnız yaşayan yaşlı amca ve teyzelerimize , yatılı hafız kız kuran kursu öğrencilerimize, fen lisesi yurdu öğrencilerimize, KYK kız ve erkek öğrenci yurdundaki öğrencilerimizi iftar programımızda bağışçılarımızın katılımı ile misafir ettik .

Katılımda bulunan bağışçılarımıza Kızılay’ımızı gezdirerek Ramazan ayının akabinde yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Burdan tekrar ifade etmek isteriz ki tüm Polatlı halkımızı yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek amaçlı Kızılay Dernek binamıza  davet ediyoruz.

 İstediğini Giy Bayramlıkları Kızılaydan

İftar programlarımız haricinde kalpleri iyilik ile yoğrulmuş gönüllü kadın kızılay ile genç kızılay ekiplerimiz ve bağışçılarımızın yardımlarıyla 725 ihtiyaç sahibimize 2.938 parça kıyafet yardımı yapılarak, 39 yetim ve öksüz ( 58.463 TL ) çocuklarımıza istediğini giy bayramlığı alışverişi yapılarak mutluluk içerisinde giydirildi.Mutluluklarına bir damlada olsa katkıda bulunmaya yardımcı olduğumuz evlenecek  ihtiyaç sahibi çiftimize bağışçılarımızın derneğimize getirmiş 3adet Gelinlik, 3 adet Damatlık ve 3 adet Bindallı vererek kendilerine ömür boyu mutluluklar diledik.

 Yardımseverlerin bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Yardımsever bağışçılarımızın 121.900 TL Polatlı ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yaptıkları bağışlar ile 9.520 TL Fitre ve Fidye, Kızılay Genel Merkezimizden gelen 714.000 TL nakdi yardım (357 ailemize) ile 35.650 TL Filistin’e yardım toplanıp ihtiyaç sahibi insanlarımıza , amacı doğrultusunda ulaştırılmıştır. Gerek aş evimizde gerek sevgi butiğimizde ki şefkat dolu etkinliklere ek olarak gönüllü ekiplerimizin sahada ihtiyaç sahiplikleri belirlenmiş olan 300 ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıtımı  yapıldı.

 Polatlı Belediyesi İle  İşbirliği

Aynı zamanda Polatlı Belediyemiz ile yaptığımız protokol hükmünde Belediye Aşevimize verdiğimiz ;

kırmızı et 996 kg,pirinç 1000 kg,kırmızı mercimek 500 kg,fasulye 500 kg,nohut 500 kg,arpa şehriye 500 kg,tel şehriye 500 kg,makarna 500 kg,ayçiçek yağı 18 lt 70 adet destek ile Ramazan ayı boyunca Belediyemiz aşevi aracılığıyla 15.650 ihtiyaç sahibimizin iftarlarının sofrasında olduk. Bazen sevgi ile suladığımız bir fidan bizlere kocaman bir orman olur.”ifadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR