Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI DA HASARLI BİNALAR TESPİT EDİLECEK

POLATLI DA HASARLI BİNALAR TESPİT EDİLECEK

Spread the love

BELEDİYE YENİ HİZMET BİNASI  MECLİS ÖNCESİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Spot: MECLİS  ÜYELERİ  HAFTAYA   YENİ BİNADA TOPLANIYOR

Ülkemizde  Kahramanmaraş merkezli  10 ilimizde  meydana gelen 11 ilimizi  etkileyen büyük afet depremin ardından  Polatlı da 2000 yılından başlamak üzere tüm binalarda  özellikle   hasarlı ve  eski yapılardan başlamak üzere   depreme dayanıklılık testi yapılacak.

 Polatlı   Belediye  meclisi Mart ayı birinci  bileşim birinci oturumu tamamlandı. Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında toplanan  meclis 9 gündem maddesini müzakere ederek ilgili komisyonlara havle etti. Mecliste komisyon çalışmaları tamamlanan maddeler ise oy Birliği ile meclisten geçti. Mart ayı ikinci toplantısı ise  Polatlı Belediyesi yeni hizmet binası meclis salonunda gerçekleştirilecek.

Polatlı Belediyesi mart ayı ilk toplantısını Polatlı Belediyesi mevcut hizmet binası   meclis salonunda gerçekleştirirken , Mart ayı ikinci meclis toplantısını ise   yapımı tamamlanan yeni Belediye hizmet binasında yapacak.

 Meclis Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında   dokuz gündem maddesi müzakere edildiği toplantıda  Başkan Yıldızkaya ikinci toplantımızı inşallah haftaya yeni hizmet binamızda yapacağız “dedi.

6 AY SÜREYLE  1 ADET ÇÖP KAMYONU  ADANA’YA GİDECEK

 Ülkemizde meydana gelen deprem dolayısıyla Adana’ ya bir adet çöp kamyonu gönderilecek.  Polatlı Belediyesi tarafından 6 ay süre ile kiralanacak olan çöp kamyonu Adana’da hizmet erecek.

 POLATLI DA HASARLI BİNALAR TESPİT EDİLECEK

 Ülkemizde  Kahramanmaraş merkezli  10 ilimizde  meydana gelen 11 ilimizi  etkileyen büyük afet depremin ardından  Polatlı da 2000 yılından başlamak üzere tüm binalarda  özellikle   hasarlı binalar eski yapılardan başlamak üzere   tespit edilecek. İlçede depreme dayanıklılık testlerinin yapılması noktasında  Belediye bu kapsamda  bütçe ayıracak . Başkan Yıldızkaya “ denetlemekten  kasıt gezmek değil  binaların tamamından numune  alarak  dayanıklılık testinin yapılmasını öngörüyor.  Bu anlamda Plan Bütçe komisyonunda ciddi bir manada bütçe ayırması gerekiyor, ekonomik anlamda ciddi bir yüktür.  Ama bizler eski yapılardan başlamak üzere  bu işe girişeceğiz. Polatlı  4. Deprem bölgesi. Allah göstermesin  böyle bir risk olmaz diye düşünüyoruz ama biz  gerekeni yapalım”dedi.

İKİNCİ MECLİS TOPLANTIMIZI YENİ BİNAMIZDA YAPALIM

Polatlı Belediyesi yeni hizmet binasının tamamlanarak hizmete açılmasına sayılı günler kaldı. Polatlı Belediyesi  taşınma işlerini tamamlamak üzere.  Mart ayı ikinci toplantısı haftaya yapılacak. İkinci toplantı ise yeni hizmet binasında gerçekleştirilecek.

 Konuya ilişkin meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “  bir sonraki toplantımızı inşallah orada yapalım ufak tepek eksiklerimiz var ama onları da görmezden gelirsiniz. Bütün gruplarımızı odaları var orada toplantılarınızı yaparsınız hizmet binamızı dolaşırız. Salı günü saat 18.00’de yeni meclis salonumuzda toplanalım” dedi.

“Ankara İli Polatlı İlçesi Zafer Mah. 14 Ada 3 Parselde Plan Değişikliği Teklifi (Polatlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi)” ile ilgili konunun İmar ve bayındırlık komisyonuna havale  edildi.  

 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; “Gordion Yarı Maratonu Ödülleri” ile ilgili konunun müzakeresi.

 İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; “İmar Plan Notu Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi, “Ankara İli Polatlı İlçesi Sarıoba Mahallesi 352 Ada 1,2 ve 3 Parselleri Kapsayan Alandaki Konut Alanının Sosyal Tesis Alanına Dönüştürülmesine İlişkin İmar Plan Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi.

 ÇEVRE, SAĞLIK VE ÇEŞİTLİ İŞLER KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; “Binalardaki Isı Kaybının Engellenmesi İçin Bilgilendirme Yapılması” ile ilgili müşterek önerge müzakeresi, “İlköğretimde Okuyan Çocukların Çevre Bilincinin Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

 KIRSAL KALKINMA VE TARIM KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; “Tarım İlaçlarının Kullanımın Azaltılması ve Bitki Sağlığı İçin Seminer Düzenlenmesi” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin İlçemizde Çalışmalar Yapılması ” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi konuları  komisyon çalışmaları devam ediyor.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR