Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberMECLİSE  İMAR AYARI

MECLİSE  İMAR AYARI

Spread the love

 AKKAYA MEVKİDAŞLARINA  DEPREM ÜZERİNDEN MESAJ GÖNDERDİ

  Ak Parti Polatlı belediye meclis üyesi Mustafa Akkaya   depremin ardından  Polatlı belediye meclisinde  imar konuları işaret ederek  mevkidaşlarına  yönelik  “Kanun koyucu ,Şehirleşme ve imar planı yapma yetkisini yerel yönetimlere yani burada görev yapan bizlere vermiş,rant için,dünyalık için kanunun tüzüğün yönetmeliğin ve genelgelerin belirttiği kriterleri uygulamayıp iş ve işlemler yaparsak sonuçları yaşadığımız afet gibi olacağı aşikar” sözleri mesaj gönderdi.

 Ak Parti Polatlı belediye meclis üyesi Mustafa Akkaya    mecliste  deprem üzerine gündem dışı konuma yaparak imar konularında kanunun tüzüğün yönetmeliğin ve genelgelerin belirttiği kriterler çerçevesinde çalışılması gerekliliğin altını çizerek   “ Kanun koyucu ,Şehirleşme ve imar planı yapma yetkisini yerel yönetimlere yani burada görev yapan bizlere vermiş,rant için,dünyalık için kanunun tüzüğün yönetmeliğin ve genelgelerin belirttiği kriterleri uygulamayıp iş ve işlemler yaparsak sonuçları yaşadığımız afet gibi olacağı aşikar” sözleri ile meclise mesaj verdi.

KANUN VE YÖNETMELİKLERE UYALIM

 Akkaya meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi “

 6 Şubat 2023 günü yaşanan ve dünya tarihinde görülmemiş büyüklükte ve genişlikte bir alanda etkili olan 7.6 ve 7.7 şiddetindeki iki depremle sarsılan 11 il ve ilçeleri, köylerinde yaklaşık 46 bin vefatımız yüzbinlerce yaralımız ve enkaza dönen binlerce konut ve yerleşim yerlerindeki kayıplarımıza yüce Allah’tan rahmet ,yaralılarımıza acil şifalar ,geride kalanlarımıza sabırlar diliyorum.Bu afet ,bu deprem bize şunu gösterdi, ”dünyalık için ,maddiyat için hem masum hayatları hem ahiret hayatımızı hem de şehirlerimizi mahvetmemeliyiz”Kanun koyucu ,Şehirleşme ve imar planı yapma yetkisini yerel yönetimlere yani burada görev yapan bizlere vermiş,rant için,dünyalık için kanunun tüzüğün yönetmeliğin ve genelgelerin belirttiği kriterleri uygulamayıp iş ve işlemler yaparsak sonuçları yaşadığımız afet gibi olacağı aşikar.

Akkaya  mecliste özellikle imar da kat artırımı ve emsal  kararlara ilişkin geçmiş dönemlerde  Polatlı’nın da yakınen tanıdığı MHP ile özdeşleşmiş isim olan  Rahmetli Belediye meclis üyesi Kenan Ateş’i  isim vermeden   yad ederek “Bir zamanlar bu sıralarda oturan şimdi rahmetli olmuş bir Meclis üyemiz emsal ve kat artırımı talebi için “Allah’ın göğünümü kıskanıyorsunuz verin gitsin demişti”verenlerin sonunu ekranlarda izlediniz izliyoruz”dedi.

KANUNA UYULURSA MALZEMEDEN ÇALINMAZSA YIKILMIYOR

 Akkaya  konuşmasında TOKİ konutlarını örnek vererek “Bu şiddette de olsa yıkılmayan ayakta kalan binalarımız ve sitelerimiz var.Genelde kamu binalarımız ve Toki binaları ayakta kaldı. Bu şunu gösterdi ki “kanuna uyulursa malzemeden çalınmazsa,iş kitabına uygun yapılırsa yıkımın şiddeti ne olursa olsun masum hayatlar kurtuluyor.

Bu deprem bize gösterdi ki her şey para değil.Allah’a şükürler olsun ki devletimiz işin başında etkin ve güçlü bir şekilde organize olarak Koordinasyonu sağlayarak bölgede çalışmalara başlamıştır. Belediyelerimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşlar bölgededir. Hepimiz işin bir ucundan tutmalıyız. Burada yapmış olduğumuz iş ve işlemlerde menfaat ,çıkar gözetmeden kanunlar çerçevesinde hareket etmeliyiz. Masum canlara kıymamalıyız.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR