Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPARLAMENTO MUHABİRLİĞİNDEN PARLAMENTO VEKİLLİĞİNE GEÇİŞ

PARLAMENTO MUHABİRLİĞİNDEN PARLAMENTO VEKİLLİĞİNE GEÇİŞ

Spread the love

UZUN YILLAR   KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ

 Onur Konuralp  Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekilleri aday listesinde en çok merak edilen isimler arasında oldu.    Uzun yıllar parlamento muhabiri  olarak görev yaptı.  2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi. 2023  milletvekili seçimlerinde CHP Ankara 1. Bölgeden milletvekili seçildi. 

14 mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde CHP Ankara 1. Bölgeden 3. Sırada seçim yarışına katılan  ve milletvekili seçilen Onur Konuralp ; 1998 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı- Araştırmacı Gazetecilik Programını tamamladı. “Kendini Anımsayan Adapazarı” Belgeseli ile 1998 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Belgeseli Ödülünü kazandı.Uzun yıllar Tempo Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde Parlamento Muhabirliği yaptı; Diyanet, İslami Hareketler, Siyasi Partiler, Kürt Sorunu ve Azınlıklar konusunda çalışmalar yürüttü yazı dizileri hazırladı.

CHP’Lİ  OKAN KONURALP KİMDİR?

09.02. 1973 Adapazarı doğumlu. Baba adı Fuat, anne adı Nermin’dir.

1997 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden “Sosyolog” unvanıyla mezun oldu.

1998 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı- Araştırmacı Gazetecilik Programını tamamladı. “Kendini Anımsayan Adapazarı” Belgeseli ile 1998 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Belgeseli Ödülünü kazandı.

Uzun yıllar Tempo Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde Parlamento Muhabirliği yaptı; Diyanet, İslami Hareketler, Siyasi Partiler, Kürt Sorunu ve Azınlıklar konusunda çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı. 2015- 2020 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürüttü.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından 11.03.2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yapılan  seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

 Konuralp   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara 1. Bölgeden 3. Sıra milletvekili olarak girdiği 14 mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde TBMM’nin yeni üyesi oldu.

 HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR