Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGündemHaberNEVRUZ ATEŞİ YAKILDI   DEMİRLER  DÖVÜLDÜ

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI   DEMİRLER  DÖVÜLDÜ

Spread the love

 POLATLI’DA BAHARIN GELİŞİ BÖYLE KUTLANDI

 Polatlı da baharın gelişi  yakılan bahar ateşi ile karşılandı. 21 Mart Türk Dünyası VE   Toplulukları Haftası   Nevruz Bayramı  Polatlı  Beştepe  Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bahçesinde  kutlandı.   Nevruz ateşi yakılarak demirler dövüldü.   Yeni umutlarla karşılanan  bahar bayramında  yöresel kıyafetlerle   bolluk ve bereketi temsil eden   hediyeler dağıtıldı.

 Nevruz Türk’ün Bahar Bayramı’dır. Yeni umutlarla karşıladığımız bu kutlu bayram   yakılan ateşlerle  karşılanarak   nevruz Türk’ün bayramıdır şiirleri ile  kutlandı. Polatlı  Beştepe  Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası   Nevruz Bayramı   Polatlı ilçe illi eğitim Müdürü İmralı Kaloç, Polatlı baro temsilcisi Ali Kuş,  siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri , öğrenciler ve öğretmenler katıldı.  

 Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın  okunması  ile başlayan  Nevruz bayramı kutlama  programında  Polatlı  Beştepe  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü  Meltem    Bilgin tarafından yapıldı. 

GEÇMİŞİ İNSANLIK TARİHİ KADAR OLAN KADİM BİR MİLLETİN BİNLERCE YILDIR KUTLADIĞI NEVRUZ BAYRAMI

Tarih sahnesinde var olduğu günden bu yana yüce milletimiz tabiatla iç içe , yer yüzündeki tüm canlılarla kucak kucağa yaşamış insanı tüm varlıkların merkezine oturtmak suretiyle tüm mutluluklarını acılarını paylaşmaya çalışmıştır. Gece ile gündüzün eşitlendiği, kuzey yarımküreye güneşin yüzünü döndüğü bu gün diriliş, uyanış anlamları ile yüklüdür. Yeni Gün anlamına gelen Nevruz Türkler için yeni yılın başı anlamına da gelmektedir. Yeniliklerin yeni baharların müjdecisidir. Kardeşliğin barışın timsalidir. Bolluğu , bereketi müjdeler. Her şeyden önemlisi bağımsızlığın da simgesidir. Sadece mevsim olarak baharı değil yeni ideallerin yeni seferlerin yeni başlangıçların da habercisidir. Asırlardır bu anlayış böyle devam ederek bu günlere gelmiştir. Nice devletler kuran yüce milletimizin Ergenekon’dan çıkışının yıldönümüdür. Yüzyıllardır doğudan batıya tüm Türk toplulukları bu günü bayram olarak kutlamışlardır. Yeni Gün’ü yani Nevruzu yaşatıyor olmak çok önemli ve anlamlıdır. Bu bayram vesilesiyle tüm akraba topluluklar kaynaşma ve ortak kültürümüzü yaşatma imkanı bulmuştur. Birliğimizi güçlendiren tarihsel bağlarımızı ve millet olarak üstün özelliklerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlayacak Kültürel değerlerimizi korumak ve yaşatmak bizlerin görevleri arasında yer almaktadır. Milli tarih bilinci ,milli şuur oluşturmak eğitimciler olarak bizler için Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarındandır. Özellikle nevruzun bir kurtuluş günü olduğu bağımsız bir Türk devletinin kuruluşunun temelini oluşturduğunu unutmamalı ve unutturmamalıyız. Köktürk hakanı Bilge Kağan’ın dediği gibi: “Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir .” Yüz yıllardır Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamaların dostluğa , birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 “ Nevruz Türk’ün bayramıdır” isimli şiir okunarak Nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü.   Programa katılan davetliler , öğretmen ve öğrenciler nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini karşıladı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR