Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberMECLİS ÜYELERİNDEN TAM NOT

MECLİS ÜYELERİNDEN TAM NOT

Spread the love

 YENİ MECLİS SALONUNDA İLK TOPLANTI

Polatlı Belediyesi Yeni binası içerisine inşa edilen  meclis salonu  üyelerine ev sahipliği yaptı. Belediye meclis üyeleri  göreve geldikleri günden buyan ilk kez grup toplantısı belediye  binası çatısı altında    her parti için ayrı dizayn edilen grup toplantı salonunun da yapıldı. Meclis üyeleri toplantı  öncesi  grup toplantı salonlarının  fotoğraflarını çekerek    sosyal medya hesaplarında paylaştı.  Meclis üyeleri toplantı öncesi Belediye Bakanı Mürsel Yıldızkaya ev sahipliğinde belediye hizmet binasını dolaştı.

 Polatlı Belediyesi yeni hizmet binası  dizaynı inşası  ve kurumsal kimliği ile  dikkat çekti.  Polatlı Belediyesi  tarihinde ilk kez meclis üyeleri partileri  dışında  belediye binası içerisine konuşlandırılan  siyasi parti grup toplantı odalarında  bir araya gelerek meclis  toplantısı  öncesi fikri alışverişleri yaptılar. Belediye meclis toplantı salonuna girmeden önce meclis üyeleri  kendi grup toplantı salonlarında bir araya geliyorlar.  Belediye yeni binasında   meclis salonu ise göz doldurdu. Meclis üyeleri kendileri için ayrılan koltuklarına oturdu.   Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı ikinci  bileşim birinci oturumda  gündem maddesi müzakere edildi.

GORDİON MARATONUNA DEPREM ERTELEMESİ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası dördüncüsü düzenlenmesi planlanan  Gordion Yarı Maratonunun ileri bir tarihe ertelendi. “İlçemiz Yassıhöyük mahallesinde bulunan Gordion Tümülüsü’nü tanıtmayı ve Dünya Kültür Mirası kesin kabulü sürecine katkıda bulunmayı amaçlayan Uluslararası Gordion Yarı Maratonu büyük bir katılımla geçen yıllarda gerçekleştirilmiştir. 28 Mayıs 2023 tarihinde 4.yapılması planlanan bu yarı maraton ile ilgili olarak; Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yazısı ile yarışma ödüllerinin belirlenmesini meclisimizden talep etmiştir. Ancak ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen Deprem Felaketi nedeni ile söz konusu yarışmanın ileri bir tarihe alınması ve ödüllerinde belirlenecek tarihteki ekonomik şartlarda göz önüne alınarak tekrar meclis gündemine alınması  kararlaştırıldı.

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte özellikle konutlarda ısı kaybının önlenmemesi halinde maddi kayıpların ve hane halkının sağlık sorunlarının oluşacağı huşuları ilgili komisyon tarafından görüşüldü ve konutlarda ısı kaybının önlenmesi hususunda halkın bilgilendirilmesine oy birliğiyle kabul edildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

ÇİFTÇİYE UZUN VADELİ MALİ KAPASİTE VE GEÇİM KAYNAĞI HEDEFLERİ

Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile yapılan görüşmeler de, Küresel bir sorun olan düşük toprak organik maddesi miktarını artırmayı, tahribata uğramış toprak sağlığı ve canlılığını iyileştirmeyi, bu canlılık sayesinde havadaki fazla karbon ve azotu toprağın üstünde ve altında bağlayarak iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı mücadele etmeyi ve hatta iklim değişikliğini tersine çevirmeyi, mikro ve makro ölçekteki su kalitesi ve havza sağlığını iyileştirmeyi, tarladaki ve çevresindeki biyoçeşitliliği geliştirmeyi, zehirli tarımsal girdiye duyulan ihtiyacı azaltarak ekolojik ve ekonomik maliyetlerini düşürmeyi, tüm bunları sağlarken de çiftçiye uzun vadeli mali kapasite ve geçim kaynağı yaratmayı hedefleyen Seminer ve Paneller yapılması bölgede toprak sağlığının korunması için farkındalık oluşturulması ilgili komisyon tarafından uygun görüldü. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN  KONULAR BİR SONRAKİ MECLİS TOPLANTISINDA OYLANACAK

 İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale olunan “İmar Plan Notu Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi, “Ankara İli Polatlı İlçesi Sarıoba Mahallesi 352 Ada 1, 2 ve 3 Parselleri Kapsayan Alandaki Konut Alanının Sosyal Tesis Alanına Dönüştürülmesine İlişkin İmar Plan Değişikliği” ile ilgili konunun müzakeresi, “İlçemizdeki 2000 Yılı Öncesi Binaların Depreme Dayanıklılığının Araştırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, Çevre, Sağlık ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale olunan; “Binalardaki Isı Kaybının Engellenmesi İçin Bilgilendirme Yapılması” ile ilgili müşterek önerge müzakeresi, “İlköğretimde Okuyan Çocukların Çevre Bilincinin Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, Kırsal Kalkınma ve Tarım Komisyonuna havale olunan; “Arazi Varlığımızın Ekonomimize Katkısının Arastırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna havale olunan; “Depremden Etkilenen Kadınlara Manevi Destek Verilmesi” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, “Depremden Etkilenen Kadınlara İstihdam Sağlanması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi konuları ilgili komisyonlarda çalışma devam ettiği için görüşülmedi.

 Ankara İli Polatlı İlçesi Zafer Mah. 14 Ada 3 Parselde Plan Değişikliği Teklifi (Polatlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi)” ile ilgili konunun müzakeresi de kabul edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR