Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberKAYMAKAM BULACAK :  KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

KAYMAKAM BULACAK :  KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

Spread the love

BULACAK : TÜRK KADININA VERİLEN HAKLAR CUMHURİYETİMİZİN ÖNEMLİ KAZANIMLARINDAN BİRİ OLMUŞTUR

Polatlı kaymakamı Murat Bulacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Bulacak  “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk Kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için dönemin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur” dedi.

Polatlı kaymakamı Murat Bulacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü mesajında “yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, depremde vefat eden vatandaşlarımızın, üreten, emek veren, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”dedi.

Kaymakam Bulacak “Hayatımıza emekleriyle ve değerleriyle anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.   Kadın yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakarlığın sembolüdür. Kadınların, aile içinde anne olmakla başlayan fedakarlıkları, sevgi, saygı, hoşgörü duyguları ile toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü olmuştur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli anne vasfıyla kadınlar tarafından icra edilmektedir. Kadın annedir, topluma bireyler kazandırır. Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın kardeştir, evlattır sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki gerek inancımız gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk Kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için dönemin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur.Yaşadığımız depremler ve devam eden artçı sarsıntılarda yüreklerimizde derin yaralar açmıştır. Yaşadığımız bu zor zamanlarda aziz milletimiz hemen kenetlenerek harekete geçmiştir. Tarih boyunca da gerek savaşlar, göçler gerekse doğal afetler olsun yaşadığımız tüm zorlukları milletimiz Türk kadınının başını çektiği birlik, beraberlik ve kardeşliği ile aşmıştır. Bugün de devlet ve millet olarak el ele, omuz omuza bu asrın felaketinin üstesinden geleceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, depremde vefat eden vatandaşlarımızın, üreten, emek veren, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR