Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberAVCI : CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

AVCI : CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Spread the love

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Millet İttifakı , Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklandı.  Altlı masanın ortak adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu ,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem  İmamoğlu  ve  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı   CHP genel merkezi önünde   yaptığı konuşmada  Cumhurbaşkanı yardımcıları adayları olarak kamuoyuna tanıttı.    Vatandaşın Merakla Beklediği Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu da cevabını buldu.  Adayın açıklanmasının ardından  Altılı masanın  lokomotif  görevini üstlenen CHP  ‘nin Polatlı ilçe başkanı Bilal Avcı gündeme özel açıklamalarda bulundu.   Polatlı da Millet ittifakının bileşenleri ile kısa bir sürede  sahaya çıkarak   vatandaşla bir araya geleceklerini belirti. Dünden bugüne Altılı Masa ve Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında  yapılan çalışmalar, kamuoyunda sıkça eleştiri konusu olan   Muhalefet  tarafından seçimin ertelenmesi talebinin neden yapılmadığı sorusuna ise Avcı “iktidar  kendi bile   seçimin ertelenmesinden yana değil” dedi. 

MİLLET İTTİFAKI  SEÇİM STARTINI VERDİ   İLÇE BAŞKANLARI  SAHAYA İNECEK

 CHP genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun  Millet İttifakı, Altlı masanın ortak adayı olarak açıklanmasının ardından  teşkilatlar da seçim çalışmaları nasıl yapılacak?Altılı masanın  lokomotif  görevini üstelenen CHP  ‘nin Polatlı ilçe başkanı Bilal Avcı İstiklal Gazetesine  gündeme özel açıklamalarda bulundu.   

BU İDDİALARI YERELDEKİ HÜKÜMET KANADI  TEMSİLCİLERİNİN AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ

 Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı İstiklal gazetesine özel  verdiği röportajda  Depreme ilişkin konuşarak devletin değil hükümetin sınıfta kaldığını ileri sürdü. Avcı “6 şubat günü maalesef  ülkemizde 11 ilimizde  büyük bir felaket yaşadık. Depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyerek bu kötü günlerin geride kalmasını temenni ediyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Depremde gördük ki Türk milletimiz halkımı  büyük bir özveri gösterdi. Polatlı halkına yürekten teşekkür ediyorum yardım seferliğinde çok büyük bir performans sergilediler. Deprem bölgesinde olan  milletvekillerimiz il ve ilçe teşkilatlarımızla görüşüyoruz. Depremde özellikle ilk 48  iki gün hükümetin müdahalede  gecikmesi bizleri derinden üzmüştür. Malatya ve diğer illerdeki   Askeri Birliklerimiz Anında Çıkarılabilir müdahale edilebilir. Her   yere aynı müdahale şansı zayıftı. Her tarafa yetişmeyebilir ancak  04.17 de olan bir deprem en azından oradaki askeri birlikleri çıkarılabilirdi bunu  yapamadı. Kamuoyunda bazı spekülasyonlar iddialar var talimat verildiği  talimatların daha sonra geri çekildiği yönünde iddialar var . Bu iddiaları yereldeki hükümet kanadı  temsilcilerinin açıklamasını bekliyoruz.

 HÜKÜMET  ENKAZIN ALTINDA  SINIFTA KALMIŞTIR 

AFAD’ında  ayrı bir durumu var, AFAD tam donanımlı  bir   kurum değil net bir şekilde gördük.  99 depreminde de sıkıntılar oldu ama anında müdahale  yapıldı. Kızılay’da yaşananlar çadırların satılması, gıdaların satılması  gibi  olaylar dışında çadırlara afad’ın logosunun basılmak için   bekletildiği   iddiaları var yine oraya giden kolilerin üzerine kamyonlara ak parti logolarının basılarak  vatandaşa dağıtıldığı iddiaları var.  1 ay geçmesine rağmen  halen  çadırı bulunmayan depremzedelerimiz var. Hükümet deprem politikasını sağlıklı yürütemedi.  99 depreminde o dönemin hükümeti o  kadar çok eleştirilmişti ki  o dönem hükümet henüz 2,5 aylık bir hükümetti. Şimdi 20 yıllık hükümetsin   ,99 da ki hükümetin yaptığı yardımları icraatları   bugün göremedik. afad’ın kendisi bir afettir. Hükümet enkazın altında kalmıştır her alanda olduğu gibi burada da beceriksizliklerini göstermiştir.   Hepimiz devletiz Devleti yönetenler seçilen iktidardaki   siyasi parti  temsilcilerdir. Eleştiri yatığımız konular devlet sınıfta kaldı değil hükümet sınıfta kaldığıdır Dolayısıyla bütün halk devlettir, devleti iyi  yönetmek adına seçimlerde hükümetler iş başına gelir ve her alanda  icraatlarını en iyi yapmaya gayret gösteren hükümetler olurlar. Devletle hükümeti ayırt etmek gerekir. Dışarıda ne denildi devlet yoktu devlet hiçbir şey yamadı  denildi. Devlet millettir millet olmasa devlet olmaz devlet olmasa hükümet olmaz, devletle hükümeti ayrıt etmemiz lazım.

DEVLET VE HÜKÜMET AYRIMINI YAPMAK GEREKİYOR, DEVLET MİLLETTİR 

 Parlamenter sistemde ne oluyordu   siyasi partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı seçildiğinde   partisinden  istifa ediyordu, rozeti çıkartarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı oluyordu. Oysa şimdiki Cumhurbaşkanı  hükümet sisteminde partili cumhurbaşkanı, taraflı oluyor. Taraflı olduğunu da 2018  yılından buyana görüyoruz. Siyasi dilinin çok uç noktalara gittiği ,  kendisine yakın olmayan basını, siyasi partileri  eleştirmesi,   bunları görüyoruz.   Geçmiş yıllarda gördük, Türkiye de olumsuz bir durum olduğunda  Cumhurbaşkanı  , tüm siyasi parti liderlerini Çankaya Köşküne davet ederdi biz bu konuda neler yapabiliriz?  Sorusu ile olumlu sonuçlar alınırdı. Taraflı Cumhurbaşkanının bunu yapmadığı  tam tersine depremin 3 günü oraya gidip Cumhur ittifakı sahadadır ifadeleri siyasi şova  dönüşmüştür. Dolayısı bu durumdan biran evvel kurtularak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonra en kısa zamanda  güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU PARTİSİNDEN  İSTİFA EDECEK Mİ ?

12 Şubat 2022  tarihinde millet ittifakının 6 bileşeni  millet ittifakını kurdu. Her ne kadar sıkıntılı bir dönemde   olsa   Pazartesi akşamı itibari ile bir mutabakat sağlanarak Cumhurbaşkanı adayımız  , genel başkanımız Sayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel başkanı sayın Temel Karamanoğlu tarafından  açıklandı. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun .Bu süreci en iyi şekilde  yürüteceğimize eminiz. Genel başkanımız her platformda  partili Cumhurbaşkanlığına karşı olduğunu  dile getirdi. Genel başkanımız  her zaman olduğu gibi yine sözünün arkadaşında duracaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçildiğinden itibaren  bunu uygulayacaktır.  Kendisi  cumhurbaşkanı seçildiği gün CHP genel başkanlığını bırakacağını  rozetini  çıkararak 85 milyonun  Cumhurbaşkanı olacağını beyan etmiştir.   Genel Başkanımızın verdiği sözleri birebir uygulayacağından hiç şüphemiz yok” dedi.

6’lı Masa tarafından yapılan ortak açıklamada  12. Madde de Cumhurbaşkanı yardımcıları adaylarına ilişkin  konuşan Avcı  Mutabakat metninde yer alan 12. Maddede  , “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.”   Yani uygun görüldüğü şekilde ve yine aynı şekilde diğer genel başkanlar içinde geçerdi. Bir kişide atayabilirsiniz   5 kişi de atayabilirsiniz burada sıkıntı yok.

ANKARA VE İSTANBUL’U AKP’YE KAPTIRAMAZDIK

Her iki Belediye başkanımız noktasında uzunca zamandır kamuoyunda  Cumhurbaşkanı adayları olmaları  noktasında beklentiler vardı. Genel başkanımız daha önce  yaptığı açıklamalarda her iki  Belediye başkanımız görevlerinin başındadır, görevlerini  yapmaya devam edeceklerdir.”dedi. Zaman zamanda her iki Belediye başkanımızdan da bu doğrultuda açıklamalar geliyordu.  Her İki Belediye Başkanımız  da bizim için çok kıymetlidir.   Belediye başkanlarımızın Cumhurbaşkanı adayı olma şanı yoktu neden? 25 yılın sonunda Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini  Ak partiden almışız. İstifa ettiğinizde  Belediyeler AKP’ye kalacaktır.   Bu risk göze alınamazdı.   Büyükşehir belediyeleri Ak partiye geçtiğinde Millet ittifakının eli zayıflardı.İstanbul  Büyükşehir Belediyesine oy veren İstanbullu hemşehrilerimiz tepkide gösterebilir,  biz Belediye başkanı olmasını istedik ve o yüzden size oy verdik  diyebilirdi, aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız Mansur Yavaş içinde geçerli.  Genel başkanımız  son 6 aydır olağanüstü bir performans gösteriyordu. Adaylık konusunda  bir çok açıklaması girişimleri vardı.  Merkezde de kırsalda vatandaşlarımızla hasbihal ettiğimizde bizlere hayırlı olsun temennisinde bulunuyorlardı. Bize Cumhurbaşkanı adayınız kim diye sormuyorlardı. İnsanlarda görüyordu.

  KEMAL KILIÇDAROLU’NUN SEÇİMİ KAZANAMAYACAĞI ALGISI NEDEN OLUŞTU ?

 Kemal beyin son  çıkışları çok önemliydi özellikle  418 milyar doların hesabını  sorması emekli maaşları  EYT, 3600 ek göstere gibi pek çok konuda  açıklamalar yaptı ve çıkışları   kamuoyunda taktir toplayan açıklamalardı.  Evet çok az bir kesimde  Kemal beyin seçim kazanamaz algısı vardı ama  halkın nabzını tuttuğumuzda bu algının ortadan kalktığını gördük.  CHP  bu ittifakın lokomotifidir.  Altı farklı siyasi partiyi bir ara getirmek Türkiye Cumhuriyet’inde kolay bir şey değildir.  Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderinin  Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi kadar doğal hiç bir şey yoktur. Biz altılı masanın ilkelerine  genel başkanların vereceği karara hep saygı duyacağız. Buradan farklı bir isimde çıkabilirdi,  diğer partilerin genel başkanlarından biride çıkabilirdi buna da saygı duyardık ve çalışırdık.  Her  siyasi parti  il ve ilçe teşkilatları kendi partilerinin genel başkanlarını Cumhurbaşkanı  görmek isterdi. Ancak  taktir edilmelidir ki altı siyasi partiyi bir araya getiren   lokomotif olan oy oranı en fazla olan siyasi parti CHP ‘dir. Millet ittifakının en sağlıklı kararı verdiğine inanıyoruz.

  İTTİFAKIN ORTAĞI İYİ PARTİ POLATLI DA ALTILI MASA TOPLANTILARINA BU KEZ KATILACAK MI?

  Geçtiğimiz ay  Deva Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen altılı masa toplantısına mazeret bildirerek katılmayan İyi Parti Polatlı ilçe Başkanı ilhan Dereköy’ün      Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından    toplantıya katılıp katılmayacağı soruna ise” Altılı masa olarak bu ay ki toplantısı Demokrat parti ilçe başkanlığında yapılacak.  Demokrat parti  ev sahipliğinde yapılacak toplantıya davetler DP ilçe başkanı  Erkut Kubat tarafından yapılacak.  Bir sıkıntı görmüyorum katılacaklarını düşünüyorum” dedi.

ALTILI MASA MİLLET İTTİFAKI POLATLI DA NASIL BİR SEÇİM ÇALIŞMASI PLANLIYOR ?

 Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarımızla planlamalarımızı karara bağlayacağız.  Adayımızın belli olmasının ardından altı ilçe başkanı olarak nasıl bir çalışma yapacağımızı belirleyeceğiz. İlçede her kesime ziyaretlerimiz olacaktır köy merkez, Oda STK  vatandaşlar  gibi . Öncelikli   olarak Seçim Koordinasyon merkezimizi kuracağız .SKM de  ana kademe atamalarımızı yaptık, millet ittifakı ilçe başkanları ile genişletme noktasında görüşmelerimiz olacak. Sandık eğitimlerimizi CHP olarak  tamamladık bunu millet ittifakımızın  bileşenleri ile birlikte   sandık görevlilerinin  bu eğitimleri alması  birbirlerini tanımaları çok önemli sandıkların seçimin en önemli unsurdur.

MUHALEFET KANADI ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİ DEPREME NE ZAMAN DÖNECEK?

Avcı “ Bizim pek çok  bölge milletvekilimiz halen  deprem bölgelerinde .  Pazar günü  CHP genel merkezimizde toplantımız oldu. .  Toplantının gündem maddelerinden biri de  depremdi. Bizim  çok sayıda milletvekilimiz belediyelerimiz oradalar ve olaya vakıflar. Burada da bir karar  verilmesi lazımdı geçtiğimiz ay toplantı  6 Şubatta  deprem  felaketini yaşadığımız için 13 Şubatta açıklanması beklenen aday  konusu ertelendi. Baktığımızda çokta bir zaman kalmadı Önümüzde iki ay var.  Altılı millet ittifakı bir aday belirleme çabası içindeydi ve zorundaydı   Yüksek Seçim Kurulu  (YSK)  karar verecek.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Bizim adayımız açıklandıktan sonra milletvekillerimiz den  büyük bir çoğunluğu yeniden dere bölgesine gitmesi noktasında talimatını verdi.

 HÜKÜMETİN  SEÇİMİ İLERİ  BİR TARİHE ERTELEME TALEBİ OLMADI 

AKP bunu eleştirebilir  AKP’nin adayı belli, ittifakları da  belli onlar için sorun yok.  Aday olduğunu deklare eder.  Millet ittifakının 14-15 aylık devam  bir çalışması var , olmak zorunda  adayını açıklamak zorundaydı.”dedi.Seçimin deprem sürecinde ertelenmesi söz konusu olabilir miydi sorusuna ise “ Anayasada  savaş dönemi haricinde  seçim tarihin ertelenmesi söz konusu değil.   Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihini 14 mayıs 2023 olarak açıkladı. Hükümette  seçimin vaktinde yapılmasını istiyor.  Çünkü seçimi 6 ay sonra yaparsa  son verilen asgari ücret  emekli maaşı  eridi iyice eriyecekti. Ekonomik bir kriz var  , depremde  kimse siyaset yapmak istemez, Polatlı da hiç bir siyasi parti  saha çalışması yapmadı  siyasi partiler sadece depreme yönelik çalışma  yaptılar halende  yapıyoruz. Bu acı olay üzerine kimse siyasi çalıma yapmak istemiyor.   Seçimin ertelenmesi hususunda hükümetinde bir çağrısı olmadı  ,  hükümet her şeyi bir gecede  kararname ile çıkartıyor bu konuda da kararname çıkartmadan çağrı yapabilirdi. Bu çağrı ile  muhalefetin tepkisinin ne  olduğunu görebilirdi onu da yapmadı .

BU SEÇİMDE  ANONSLU MÜZİKLİ BİR SEÇİM ÇALIŞMASI YAPILMAMASI LAZIM

  Bu seçim buruk bir seçim olacak ama hayatta devam etmek zorunda . Bu anlamda ilçemizde iktidarı muhalefeti   kimse siyasi bir çalışma yapmadı tüm siyasilerimizi kutluyorum.  Bu seçimde broşür yazılı medya   ve birebir görüşmelerle  siyasiler  vatandaşa projelerini  anlatacaktır. Normal zamanda bile  partilerin  müziklerinden, anonslardan  insanlarımız rahatsız olabiliyor.   Benim şahsi fikrim “ben de rahatsız oluyorum. İnsanları rahatsız edici anonslar yapılmamalı.  Çarşı cami önünde  geçen bir seçim aracı namaz kılan bir vatandaşımızı rahatsız edebiliyor. Ben şahsen rahatsız oluyorum. Ezan bittikten sonra sesi açtığında namaz kılan bir vatandaşımız rahatız oluyor  deprem yaşamı bir ülkeyiz müzikli anonslu ir seçim  çok uygun olmayacaktır. Bu konuda genel merkezlerimiz karar vericidir.  Türkiye de artık seçim çalışmalarının  bu şekilde yapılmaması lazım”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR