Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberGÜNLERCE EVİMDE YEMEK YAPAMADIM UYUYAMADIM

GÜNLERCE EVİMDE YEMEK YAPAMADIM UYUYAMADIM

Spread the love

 Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir üç kez gittiği Deprem bölgelerinden gözlemlerini Polatlı kamuoyu ile paylaştı.  Siyasi kimliğinin yanı sıra  Sade bir vatandaş Aysel Demir kimliği ile bölgede arkadaşları  ile  yaraları sarmaya  çalıştıklarını belirten Demir, depremzede vatandaşlarımızın siyasi reklam yapılmasını doğru bulmuyorum sözleri  ile  bölgede hiç bir şekilde partilerinin ne logosu nede ismi ile  görev yapmadıklarını belirtti.   Deprem bölgesinden döndükten sonra evinde günlerce yemek yapamadığını uyuyamadığını belirten Demir  röportaj esnasında zaman zaman duygulanarak   yaşadıklarını anlattı.

BEN O YAŞADIKLARIMI  GÖRDÜKLERİMİ NASIL UNUTURUM?

 Kahramanmaraş merkezli  meydana gelen ve 11 ilimizi derinden yaralayan asrın felaketi depremin yaraları sarılıyor.  Depremin ardından  İlk olarak  Hatay  ardından iki kez Adıyaman ‘a giderek kırsalda  vatandaşın  yardımına  koşan Ak Parti  Polatlı ilçe başkanı Aysel Demir , deprem bölgesinde yaşadıklarını ,  hafızalardan çıkmayacak olan görüntüler, depremzedelerin   yaşadıkları, psikolojik travmalar ve ihtiyaçlar noktasında   vatandaşlarla olan diyaloglarını gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna anlattı. Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir üç kez gittiği Deprem bölgelerinden gözlemlerini Polatlı kamuoyu ile paylaştı.  Siyasi kimliğinin yanı sıra  Sade bir vatandaş Aysel Demir kimliği ile bölgede yaraları sarmaya  çalıştıklarını belirten Demir, depremzede vatandaşlarımızın siyasi reklam yapılmasını doğru bulmuyorum sözleri  ile  bölgede hiç bir şekilde partilerinin ne logosu nede ismi ile  görev yapmadıklarını belirtti.   Deprem bölgesinden döndükten sonra evinde günlerce yemek yapamadığını uyuyamadığını belirten Demir  röportaj esnasında zaman zaman duygulandı.

  ACI BİR TABLO ÇOK BÜYÜK YIKIM VARDI

  Aysel Demir  Dünyada ender rastlanan çok büyük bir afet ile karşı karşıyayız. Türk Milletinin hepimizin başı sağ olsun. Çok acıların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.  Polatlı da  depremin ikinci günü akşam Hatay’a yola çıktık. Depremin üçüncü günü Hatay’daydık gördüğümüz manzara dehşet vericiydi. Adeta korku filmi gibi o kadar acı bir tablo vardı ki.Gördüğümüz kişilere bir yol adres soruyoruz  Konya  jandarma  Isparta jandarmadan geliyoruz diyorlardı. O kadar büyük bir yıkım vardı ki ;  pek çok  insanımızın bunların içinde yerel yöneticilerin enkazın altında yaşamlarını kaybettiklerine şahitlik ettik.  Şehir adata terkedilmiş gibi sadece  asker afad yardım kuruluları vardı  ilk etapta yerli halktan kimseleri göremedik    kimi hastanede kimi enkaz altında kimi yaşamını yitirmiş.  İlk gördüğümde adeta şoka girdim, insanlara baktığınızda yüzlerinde ki   acıyı  o kadar net görüyorsunuz ki.

 YOLLARDA ESKİ MODEL ARABALARLA  DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YETİŞTİRMEYE ÇALIŞAN ARABALAR GÖRDÜM

  Acı tablo içinde tek teselli bulduğumuz Türk Halkının  feraset sahibi olması ,  herkes  oradaydı  devlet STK’lar vatandaşlar. Yollarda  eski model araçlarla vatandaş içini eşyalarla doldurmuş,  tırlarla birlikte onlarda yardım için  gaza basıyorlardı. Yardıma Giderken Yolda  hayatını kaybeden vatandaşlarımıza şahit olduk. Oraya gittiğimizde  ilk etapta yardımlarımızı AFAD’a teslim ettik.  Daha sonraki gidişimizde  Cumhurbaşkanımız bütün teşkilatlarını  harekete geçirmişti. Sadece partiler değil devlet millet herkes oradaydı  bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. İl başkanımız Hakan Han ÖZCAN’A başkanım biz  hazırlandık Gidiyoruz dediğimiz de  bizi gideceğimiz bölgeye yönlendirme yapıyordu. Adıyaman BESNİ’  de    şu beldeye  gideceksiniz diyordu rastgele gitmedik.  Besni ‘nin köylerine gittik  orada mutfağımızı kurduk.

 İNSANLARIN YÜZÜNDE O ACIYI GÖRDÜM

 Merkezde bazı ihtiyaçlara daha çabuk ulaşabiliyorsunuz , köylerde çok çok küçük mezra gibi yerlere de gittik.  Orada gördüğümüz insanların konuşmaya ihtiyacı vardı.  Her köyümüzde  yardımlar vardı, yardımlar odunlar kömürler tepeleme yığılmıştı  yardım konusunda sıkıntı yoktu ama  insanların çok ağır bir travma yaşadıklarını gördüm. O kadar acı bakışları vardı ki …

 İlk gittiğimiz  ÇAKIRHÖYÜK köyünde  üç gün kaldık  orada insanların konuşmaya dertleşmeye ihtiyacı vardı . Samimi olarak  insanların kendileri ile acılarının paylaşıldığını görmek istiyorlar . Bu son gidişim de bunu daha iyi gördüm.

 6 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK BACAĞIMIZA GİTMEYİN DİYE SARILDI

  Beni en çok etkileyen  manzara  son gittiğimiz köyde küçük bir çocuğun bacağımıza  sarılıp ne olur gitmeyin demesi  beni derinden yaraladı. Üç gün boyunca  orada çocuklarla vakit geçirdik büyüklerle sohbet ettik, konteynerde çadırda  akşam sohbetleri yaptığımızda insanların deşarj olmaya ihtiyacı vardı.

 POLATLI DA 111 DEPREMZEDEMİZİ EVLERE YERLEŞTİRDİK

 Polatlı da da   Ankara il bakanlığımızın başlattığı “evimevindir “projesi ile 111 depremzedemizi evlere yerleştirdik. Evlerin temizliği ihtiyaçların tedarikini Polatlılı vatandaşlarımız partili arkadaşlarımız  karşıladı.  Polatlı halkına bu manada yürekten teşekkür ediyorum. Kimse sen şu görüştensin bu partidensin demeden kimin neye ihtiyacı varsa karşıladı.  Polatlı halkı çok  iyi bir  örnektir. İnsanlar Polatlı’da yardım için birbirleri ile yarıştı. Kadın kollarımızın sofralarımız şenlensin projesi kapsamında    destekler akın akın geliyor.   Deprem bölgesinde belki de gündelik hayatımızda hiç aklımıza gelmeyen  bir eşyanın  orada ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu gördüm. Bir depremzede kardeşimiz benden çamaşır leğeni istedi.  Hiç aklımıza gelmedi götürmek.  Çamaşır yıkacaklar ama yok.Türk halkının  ne denli yardımsever olduğunu zaten biliyorduk ama  bu yardımseverlik ev birliktelikle en kısa zamanda o bölgelerimizin ayağa kalkacağını biliyorum.

 AYSEL DEMİR  SADE BİR VATANDAŞ    BİR ANNE OLARAK NE HİSSETTİ

  Kadın olmanın verdiği  rahatlıkla oradaki depremzede kadın kardeşlerimiz bizlerden çok rahat ihtiyaçlarını  isteyebildiler.   Hijyen setlerimiz iç çamaşırlarına kadar bizden kadın olduğumuz için çekinmediler. Oradaki başka bir ilçeden gelen arkadaşımız bize  keşke bizde kadın bir arkadaşımızı getirseydik, kadınla kadının konuşması çok farklı dedi.

  HATAY’DAN DÖNDÜĞÜMDE EVİMDE YEMEK YAPAMADIM

Ocağa sıcak bir çorba koyamadım sürekli yumurta haşladım  yemek pişiremedim. Eve girdiğimde yatağa  girdiğimde suçluluk hissettim.  İlk gittiğimizde hava çok soğuktu , bu insanlar çadırlarda kalıyor, biz gittiğimizde araçlarda yattı, bir köyde bir odada zor şartlarda kaldık bunun önemi yok, insanlar orada ne kadar zor şartlarda  hayatta kalmaya çalışıyor. Sizin üşüdüm demeniz saygısızlık  utanıyorsunuz.

İnsan evinde oturmaya çekiniyor sürekli onları düşüyorsunuz gördüğünüz manzara  o kadar acı ki  oraya görüp te buraya geldiğinizde unutamıyorsunuz ve tekrar gitmek istiyorsunuz. Gittim bir daha gittim döndün tekrar tekrar gittim. Oradaki insanların size ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz. bazı diyebilir ki  gittiniz de   ne  yapıyorsunuz?

 BEN O ÇOCUĞU NASIL UNUTURUM?

 Bizlere o kadar ihtiyaçları var ki  o 6 yaşındaki çocuğun bacağıma sarılıp ta ne olur gitmeyin deyişini nasıl unuturum.  Bizim o çocukla nasıl bir pazarlığımız olabilir ki. Çocuklara dağıttığımız boyama kitapları oyuncaklar çocuklar yaptıkları resimleri getirip bize gösteriyorlardı. Çocuk  heryerde çocuk işte. Buradan giden her arkadaşımızın orda sanki bir ekibi vardı.

 Buraya iyi görmüşüz  Allah nasip ederse 4 . kez gideceğim özellikle köylere gideceğim oradalar da daha faydalı olacağımızı  düşünüyorum. İl başkanımıza bu anlamda  teşekkür ediyorum bizlere her türlü yetkiyi verdi koordinasyonları sağladı.  Biz bu yaraları hep birlikte saracağız  devlet millet Belediyeler  STK ‘lar   herkes ama herkes .

İŞİ SİYASETE DÖKMEYİ DOĞRU BULMUYORUM

Mezaralar köylere o bölgelere gittiğimizde  parti amblemleri siyasi objeleri doğru bulmuyorum. Gittiğimiz köylerde  sonradan öğrendik belediyeler farklı bir görüştendi. Çokta isabetli olmuş oradalar da parti olmamalı. Gerekte görmedim. Genel merkez ve il teşkilatlarımız  büyük alanlarda devasal  ihtiyaç çadırları kurdu bizde Polatlı ekibi olarak bunu siyasete dökmeden çorbada bir tuzumuz olsun diye siyasete dökmeden yapmak istedik.

 O AŞÇI BİZ YAMAK OLDUK

 Yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın bir aşçı idi o aşçı biz yamak. Malzemeleri yine  yardımsever   vatandaşlarımız karşıladı imece usulü ile yönetim kurulu üyelerimiz yönetim dışındaki vatandaşlarımızın gideceğimizi duyduğunda bize yardım etmek istediklerini gördük. RUMEF Hüdaverdi bey defalarca bölgeye ekmek gönderdi pek vatandaşımız isim vermedi.  Buradan bizlere emanet verilen  para zarflarını bile kimin kime verildiğini kimse bilmiyor.

 VATANDAŞIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYOR

 Son gidişimizde Adıyaman da  Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızla görüşme fırsatımız oldu. Devletin zirvesi  hepsi kendi bakanlıklarında vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladıklarını ördük Cumhurbaşkanımız çok üzgün.   Vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceği en kısa zamanda evlerinin inşa edilerek  kendi evlerine biran evvel yerleşmeleri sağlanacak.  Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımıza güveni çok fazla. Televizyonlarda bazen haberlere şahitlik ediyoruz benim direkt  gözümle gördüğüm şahitlik ettiğim vatandaş Cumhurbaşkanımızı  çok seviyor ve güveniyor.” Dedi.

RÖPORTAJ: AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR