Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberGORDİON’UN KADERİ RİYAD’DA BELLİ OLACAK

GORDİON’UN KADERİ RİYAD’DA BELLİ OLACAK

Spread the love

GORDİON’UN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE  EN GİREBİLMESİ İÇİN SON 6 AY

 Gordion Antik kent  için nefesler tutuldu, Gözler Riyad’a çevrildi.  Polatlı’nın iki büyük tarihi mirasından biri olan Gordion Antik Kent’in Unesco Dünya Mirası asıl listesine girmesine adım adım yaklaşılıyor.   Bütün hazırlıkları tamamlanarak  çıkacak kararı beklemeye odaklanan  Polatlı,  Gordion’un UNESCO Dünya Mirası listesine girmesini sabırsızlıkla bekliyor.  Polatlı’nın kaderi 10-25 Eylül’de Riyad’da toplanacak olan UNESCO Heyetine Bağlı.

 Polatlı Belediye’sinin uzun yıllardır üzerinde titizlikle durduğu  ve bütün aşamaların tamamlanarak UNESCO heyetinden çıkacak nihai karar  beklenen Gordion için geri sayım başladı.  UNESCO heyeti 10-25 Eylül’de Riyad’da toplanacak. Toplantıda Gordion’un INESCO Dünya Mirası asıl listesine girip girmeyeceği belli olacak.

YILDIZKAYA “GORDİON’UN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMESİNİ BÜYÜK BİR ÜMİTLE BEKLİYORUZ”

 Konuya ilişkin açıklama yapan  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “Gordion yarı maratonunu yapacağız.Gordion’un Unesco Dünya mirası listesine girmesini büyük bir ümitle bekliyoruz, elimizde ki veriler ile de olacağı şeklindedir. Geçen yıldan devam eden Ukrayna –Rusya savaşından dolayı Unesco  heyeti toplanamamıştı.  Bu Yıl toplanma tarihi belli oldu. 10-25 Eylül tarihine Riyad’da a yapılacak. Burada konuya dair nihai bir karar verileceğini düşünüyoruz. Beklentimiz Gordion ‘un Unesco Dünya Mirası asıl listesine girmesidir..  Bu nedenle    Gordion yarı maratonu  bu karada  sonraki bir tarihe Ekim ayına ötelemek  ödülleri daha anlamlı hale getirir diye düşünüyorum” dedi.

HBR Aysun Yılmaz Benli 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR