Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberDEPREMİN GÖLGESİNDE  BAYRAMI KUTLADILAR

DEPREMİN GÖLGESİNDE  BAYRAMI KUTLADILAR

Spread the love

  POLATLI BU BAYRAMDA  DEPREMİN  BURUKLUĞUNU YAŞADI

 Polatlı  Ramazan Bayramı buruk  kutlandı. Gelenekse bayramlaşma töreni her yıl dolduğu gibi bu yılda  gerçekleştirildi.    6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli  meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremin yaraları halen sarılmaya devam ederken  Bayramda depremde hayatını kaybeden 50 binden fazla vatandaşımız rahmetle yad edildi.

Ramazan Bayramı Polatlı da  idrak edildi.  Geleneksel Bayramlaşma töreni  , Ramazan Bayramının birinci Günü Polatlı Konakta gerçekleştirdi . Polatlı Belediyesi  ve   sahipliğinde gerçekleştirilen  Bayramlaşma töreninde  Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak  ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  Polatlı Halkının ev bayramlaşma törenine katılanların Ramazan Bayramını kutlarken Depremzedeleri ve depremde hayatını kaybeden vatandaşları unutmadılar .

 Bayramlaşma törenine  Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başta olmak üzere  kamu kurumları  daire amirleri, siyasi partiler gaziler şehit aileleri  sivil tolum kuruluşları ve vatandaşlar katıldılar.

YILDIZKAYA :YAKIN TARİHİMİZİN EN BÜYÜK FELAKETİ

Bayramlaşma töreninde  ilk olarak Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  konuşarak  duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Yıldızkaya  “ Bayramınız mübarek olsun. Bizleri bir kez daha huzur içinde bayrama ulaştıra Yüce Mevla’ya şükürler olsun. Cenabı Allah ramazan boyunca tuttuğunuz oruçları yaptığını hayırları kabul etsin. Bu yıl ramazanı depremin gölgesinde idrak ettik. Ramazanın manevi iklimi ile önce  Bölgeden gelen mağdur  misafirlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelilerimizi elimizi uzaktık onlarla kucaklaştık.

6 Şubatta meydana gelen deprem yakın tarihimizin en büyük felaketidir. Şehirlerimiz çökmüş on binlerce  vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Devlet ve millet düştüğü yerden birlikte ayağa kalmanın savaşını vermiştir. Halen yaraları sarmaya devam ediyoruz. Hayatını kaybeden 50 bin 500 şehidimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 POLATLI DA SEÇİMLER  BÜYÜK BİR OLGUNLUK İÇİNDE GEÇECEKTİR

  Türkiye seçim sathı mahalline   girmiş durumda. 14 mayısta sandığa gidiyoruz.  Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum.  Bugüne kadar olan bütün seçimlerde olduğu gibi Polatlı’mızda seçimlerin büyük bir olgunluk içinde geçeceğine inanıyorum.  Bütün siyasi partilere başarılar diliyorum . Başta şehitler annelerimiz olmak üzere tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” dedi

BULACAK :POLATLI DA 4 BİNİN ÜZERİNDE  DEPREMZEDEMİZ VAR

 Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak “ Polatlı halkının Tüm Türk milletinin ve Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. 6 Şubat ülkemizin yaşadığı en büyük yüzyılın felaketi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet  taralılara acil şifalar diliyorum. Bugün burada huzur içinde bayramımızı idrak edebiliyorsak   Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi  hayatını kaybeden tüm gazilerimize Rahmetle anıyorum Hayatta olan gazilerimize   sağlıklı ömürler diliyorum.

POLATLI HALKINA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Büyük felaketin ardından ilçemizde ikamet eden 4 binin üzerinde misafirimiz var. Polatlı halkına Yürekten teşekkür ediyorum   inanılmaz bir insanlık  gücü neye yetiyorsa bölgeden gelen misafirlerimize depremi yaşayan illerimize  elinden gelen desteği verdi. Polatlı üzerine düşeni yerine  getirdi aynen de devam ediyor .  Gurur duydum Polatlı halkına gösterdikleri  yüksek karakter için ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

 Bayramlaşma töreni  ilçe protokolün  kamu kurumları ve şehit ailelerini ziyareti ile devam etti.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR