Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇINAR “YALAN SİYASET, CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN DEĞİL AKP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜDÜR “

ÇINAR “YALAN SİYASET, CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN DEĞİL AKP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜDÜR “

Spread the love

CHP’ Lİ ÇINAR “YAPILAN BİR HİZMETE KULP TAKMAK ANCAK SİZE YAKIŞIR”

 CHP Polatlı ilçe Başkanı Melih Çınar geçtiğimiz günlerde    açılışı yapılan Polatlı içme suyu hattı’ na yönelik eleştirilerde bulunarak   “ortada su yok bu su bugünde gelmez bir yılda gelmez”

İfadeleri ile su açışını skandal olarak yorumlayan  Ak Parti Polatlı ilçe başkanı İlhami Teke’ye cevap verdi. Çınar “Ortada bir şey yok, suyun gelme şansı yok ama biz gelirsek bu suyu 2 ayda getireceğiz’

 bu zihniyete şunları sormak istiyorum; Madem ortada bir şey yok suyu 2 ayda nasıl getiriyorsun?

Madem 2 ayda getirecektiniz 1994’den beri büyükşehir belediyesini, 2002’ den beri hükümeti yönetmenize rağmen neden en temel hakkımız olan temiz içme suyunu bize getirmediniz?”sorusunu sordu.

 Polatlı içme suyu hattı’na yönelik eleştirilerde bulunarak   “ortada su yok bu su bugünde gelmez bir yılda gelmez” İfadeleri ile su açışını skandal olarak yorumlayan  Ak Parti Polatlı ilçe başkanı İlhami Teke’ye , CHP ilçe başkanı Melih Çınar’dan cevap geldi.

CHP İlçe Başkanı Çınar yaptığı basın açıklamasında  şu ifadelere yer verdi; “Polatlı içme suyu projesi, ilçemiz için hayati önem  taşıyan bir projeydi. Öncelikle şunu belirtmek isterim, bu projeyi, uzun yıllardır bekleyen ve temiz suya hasret yaşayan Polatlı halkımıza armağan etmekten gurur duyuyoruz.Polatlı Belediyesinin kuruluş tarihinden itibaren tek seferde almış olduğu en büyük yatırım Polatlı içme suyu projesidir. Mansur Başkanımıza bu hizmetlerinden dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

 Geçtiğimiz günlerde AKP ilçe başkanının talihsiz açıklamalarını hep birlikte izledik. Açıklamalara talihsiz diyorum çünkü gizli kapaklı fotoğraflar ve yalan yanlış bilgilerle vatandaşı aldatmak yerine, istenilmesi durumunda teknik personel ile birlikte hattın tamamına yerinde inceleme yaparak bilgi alabilirlerdi.

Yapılan bir hizmete kulp takmak ancak size yakışır.

Sayın Başkan açıklamasında Diyor ki;

‘Ortada bir şey yok, suyun gelme şansı yok ama biz gelirsek bu suyu 2 ayda getireceğiz’

 bu zihniyete şunları sormak istiyorum;

Madem ortada bir şey yok suyu 2 ayda nasıl getiriyorsun?

Madem 2 ayda getirecektiniz 1994’den beri büyükşehir belediyesini, 2002’ den beri hükümeti yönetmenize rağmen neden en temel hakkımız olan temiz içme suyunu bize getirmediniz?

Bizim bu açıklamalardan anladığımız, ellerinde her türlü imkan olmasına rağmen Polatlı halkını bilerek ve isteyerek bu suya mahkum ettikleridir.”dedi.

YALAN VE ALDATMAYA DAYALI İFADELERDİR

  Başkan Teke’nin “AKP grubu bu projeye engel olmamıştır ” diye yalan ve aldatmaya dayalı ifadelerde bulunduğunu söyleyen Çınar “Bir diğer konu bu talihsiz ve mesnetsiz açıklamaları yapan sayın ilçe başkanı, 26 Ağustos 2020’de 549 milyon ihale bedeli olduğunu, 2023 bu rakamın 2.5 milyar TL 2024’de de 3 milyar TL  mal olacağını söylüyor.

Yani bir diğer deyişle sayın ilçe başkanı ülke ekonomisini nasıl perişan ettiklerini, ülkeyi nasıl yönetemediklerini açık bir şekilde itiraf ediyor.

Projedeki hemen hemen hiçbir imalat kalemi değişmezken rakamların bu seviyeye ulaşmasının tek sebebi, merkezi yönetimin uyguladığı kötü ekonomi politikası yüzünden oluşan korkunç enflasyondur.

Sayın ilçe başkanı ” AKP grubu bu projeye engel olmamıştır ” diye yalan ve aldatmaya dayalı ifadelerde bulunmuştur.

POLATLI SUYUNUN 9 AY GEÇ GELMESİNE SEBEP OLMUŞTUR

Yenikent’ten branşmanla verilen  temiz su ilk kez Polatlı’ya ulaştı. Şuan İvedik içme suyu gelmekle birlikte, bu mübarek ramazan ayında Polatlı halkı mağdur olmasın, hiçbir su kesintisi yaşanmasın diye, kısmi bir şekilde Yüzükbaşı hattından paçal su alınmaktadır. Yüzükbaşı hattı suyu, bu yeni suyla  paçal yapılarak verilmeye başlandı. Günden güne paçal oranı yeni su ile azalacak ve en geç ramazan sonu Polatlı suyunun yüzde 100’ü İvedik suyundan oluşacak.

Bilindiği üzere su alma işlemi 30 Ocak 2024 tarihinde başladı. 15 Mart’ta 70 kilometrelik iletim hattı dolduruldu, terfi merkezinin pompaları aktif hale getirildi.

Proje hayata geçerken bir yandan da boşa çıkan eski Yüzükbaşı hattından 19 mahalleye içme ve kullanma suyu vermeyi planlıyoruz.

Sinanlı, Adatoprakpınar, Tüfekçioğlu, Türktaciri, Özyurt, Yaralı, Kocahacılı, Yıldızlı, Karahamzalı, Türkkarsak, Sakarya, Hacımuslu, Ilıca, Beşköprü, Avdanlı, Çanakçı, Tatlıkuyu, Toydemir ve Gümüşkaya mahallelerimize Yüzükbaşı Hattı’ndan su temin edilecektir.

Mansur Başkanımızın dediği gibi bizim önceliğimiz halkın sağlığı, halkın canıdır.

Başkanımız Ankara başta olmak üzere Polatlı’da Bir çok vatandaşımıza dokunmuş olup dinazor belediyeciliği ile değil Ankara’yı sosyal belediyecilik  ile tanıştırmıştır. 

Yalan siyaset, cumhuriyet Halk partisinin değil AKP zihniyetinin ürünüdür. İnşallah bu yeni dönemde de birlikte daha güçlü sloganıyla çıktığımız bu yolda, Polatlı,  tarihinde hiç görülmemiş eşi benzeri olmayan yatırımlarla buluşacaktır. Hem Mansur başkan hem de Mürsel başkanla birlikte seçimleri açık ara farkla kazanıyoruz. Algı, yalan ve iftira siyasetini bırakın halka kulak verin.

Kimin efsane başkan olduğunu 31 Mart gecesi Ankara halkı belirleyecektir. Tarih dinazor ve çöp yatırımlar belediyeciliğini değil sosyal belediyeciliği ve Mansur başkanı yazacaktır.”ifadelerine yer verdi.

HBR Aysun Yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR