Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaGündemHaberCHP’Lİ BELEDİYELER ANKARA’DA TOPLANDI

CHP’Lİ BELEDİYELER ANKARA’DA TOPLANDI

Spread the love

ÖZEL “CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA CUMHURİYETİN TARİHİNİ YENİDEN YAZMA FIRSATINI YAKALADIK”

Cumhuriyete Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in önderliğinde 81 il başkanı ve belediye başkanının katılımı ile Ankara’da Yerel Yönetimler Çalıştayı yapıldı.Büyükşehir ve ilçe Belediye başkanlarının da yer aldığı Çalıştaya Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’da katıldı. CHP Lideri Özel Ankara ziyaretinde ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti ardınsan CHP genel merkezinde il ve ilçe belediye başkanları ve CHP’ li il yöneticileri ile çalıştayda biraraya geldi. 31 Mart seçim sonuçlarını anımsatan Özel “Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek “dedi. Özel , CHP olarak seçimlerdeki başarılarının 3 anahtarlarının “gençler”, “kadın belediye başkanları” ve “bilimsel yöntemlerle seçime hazırlanmaları” olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalıştaya İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları başta olmak üzere 81 il ve 973 ilçe belediye başkanları ve CHP il Başkanları katıldı. Çalıştaya CHP Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’da katıldı.

“CHP toplumun her kesiminden oy almıştır”

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP ‘nin kazandığı belediyeleri anımsatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Gün oldu parti baraj altında kaldı, gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde 973 ilçede, Atatürk’ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesinde ki baba evi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir. Bu baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

CHP’nin toplumun her kesiminden oy aldı. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun.” Dedi.

“Yüzde 25’lik Cam Tavanı “Tuzla Buz” Oldu

Başlarının üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı “tuzla buz” ettiklerini söyleyen Özel, artık Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek.Bugün 35 seçilmiş kadın belediye başkanımız görevi başındadır. 2019’a göre tam 3,5 kat, yüzde 350’lik bir artış. Asla yeterli değildir ama atılan bu kararlı adım çok önemlidir.CHP olarak seçimlerdeki başarılarının 3 anahtarlarının “gençler”, “kadın belediye başkanları” ve “bilimsel yöntemlerle seçime hazırlanmaları” olduğunu söyledi.

“Tarihin akışını değiştirme fırsatı yakaladık “

Özel “Ölçme değerlendirmeyi bundan sonra siyasetimizin odak noktasında tutacağız. Belediyenin boyutuna göre üçer, altışar aylık, birer yıllık ölçme değerlendirme raporlarını, karneleri, merkezi olarak çıkaracak ve paylaşacağız. Doğru yapanı örnek gösterecek, yanlış yapanı doğruya davet edecek, doğruları hep beraber tekrar edecek, yanlışlardan hep beraber uzak duracağız. Eğer ibre yukarıysa devam edeceğiz, durağansa doğrusunu arayacağız, aşağı ise mutlaka yanlıştan döneceğiz.Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet, bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev, önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir.”dedi.

Belediye Başkanlarına Seslendi

“Yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz. Bir kredi açılmıştır. Açılan kredi tüketelim diye verilmiş bir tüketici kredisi değildir. Açılan kredi düpedüz bir yatırımcı kredisidir. Aynen bir bankanın bir firmaya açtığı yatırımcı kredisi gibi. Yatırım için Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmıştır seçmen. Eğer, bu krediyi doğru kullanırlarsa, milletin, “Gelin bu ülkeyi de yönetin” diyeceğini ifade eden Özel, belediye başkanlarına, “O yüzden dünya üzerinde hiçbir belediye başkanına verilmemiş sorumluluk size verilmiştir sizin sırtınızdadır. Sabah yataktan kalkarken sizden ricam belediyeyi kazanmış muzaffer komutan, tadını çıkarmaya giderek değil, 4 yıl sonraki büyük mücadelenin ilk günlerini yaşayan, enerjisi olan, özgüveni tam ve büyük zafer için şu anda çalışmak zorunda olan neferler olarak kalkın. Ben her sabah yataktan bu niyetle kalkıyorum.” Dedi.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR