Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana SayfaGündemHaberÇEVİK  : MECLİSTE POLATLI’YI TEMSİL EDEN BİR MİLLETVEKİLİ YOK

ÇEVİK  : MECLİSTE POLATLI’YI TEMSİL EDEN BİR MİLLETVEKİLİ YOK

Spread the love

 21. dönem  Ankara Milletvekili  Sedat Çevik Polatlı da  28. Dönem  milletvekilliği  seçim süreci ve milletvekili aday adaylığına ilişkin bir dizi değerlendirmelerde bulunarak   Ankara’yı Ankaralının yönetmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Milletvekilliği yaptığı   dönemlerde  Ankara ve 25 ilçesine  yaptığı hizmetlerle  hafızalara kazınan  Polatlı ve   Haymana’nın   öz evladı olan Sedat Çevik  İyi Parti’den Ankara birinci bölge  milletvekilliği adaylığı için kolları sıvadı. Aday adaylığı süreci ile birlikte  Ankara  ve 25 ilçesine hizmet için yolla çıkan Çevik  , Mecliste artık Polatlı’nın Haymana’nın Ankara’nın kendi öz evladı olsun”dedi.  TBMM’de  Ankara milletvekili olarak 36 milletvekilinden sadece üç kişin Ankaralı olduğuna dikkat çeken Çevik “ Polatlı’nın   artık kendi içinden bir  milletvekili çıkarmasının zamanı geldi de geçiyor” yorumu yaptı. 

ÇEVİK: MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTELERİNDE ANKARALILARI YOK SAYAMAZSINIZ

 SPOT:  Çevik  Genel Merkezlere Mesaj Gönderdi, Halkın Sesine Kulak Verin  Listelerde   Ankaralıları Yok Saymayın

  Polatlı  ve Haymana başta olmak üzere Ankara halkının  yakinen tanıdığı isim 21. Dönem milletvekili Sedat Çevik, Ankaralıların   artık hakkettikleri  haklarının  alınması  hedefi ile 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığı için   yola çıktı. İYİ Parti’den Ankara birinci bölgeden milletvekili adaylığı için  seçim startını veren  21. Dönem Milletvekili Sedat Çevik Polatlı dan Siyasi parti genel başkanlarına da mesaj göndererek listelerde Ankaralıların yok sayılmaması gerekliliğine vurgu yaptı. Çevik   buradan siyasi partileri uyarıyorum siz eğer listelerde Ankara’nın çocuklarını yok sayarsanız bu vatandaşta sandıkta sizi yok sayar” dedi.

 21. dönem  Ankara Milletvekili  Sedat Çevik Polatlı da basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak   sohbet Etti.  Çevik , ülke ve Polatlı  ölçeğinde biz dizi değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs  2023 Tarihinde sandık başına geçecek olan vatandaşlara seslenen Çevik

  Ankara ve ilçelerinden  geçmiş dönem hizmetlerinden dolayı bilinen isim olması hasebi ile milletvekilliği adaylığı talebinin vatandaşlardan geldiğini belirtti.

HEDEFİMİZ  ANKARA’YI ANKARA MİLLETVEKİLİ OLARAK EN İYİ ŞEKİLDE  MECLİSTE  TEMSİL EDEBİLMEK

Çevik “ Halkımızdan gelen yoğun talep üzerine Ankaralıların  Ankara’yı meclisi yönetebilesi  noktasında  TBMM’de  yapılacak seçimlere  aday adayı olmayı düşünüyorum . Henüz aday adaylığı süreci açıklanmadı takvimi bekliyorum,  Allah’ın izni ile İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olmayı düşünüyorum. Salı günü İYİ parti  GİK  toplanır ve bununla ilgili bir yol haritasını çizecek bu yol haritasına göre aday olacağız.  Milletvekili aday adayı olmamın öncelikli sebebi Ankara’yı Ankara milletvekili olarak en iyi şekilde  mecliste  temsil edebilmek, vatandaşlarımızın arkası  olabilmek  hedefimiz budur.

Üç ay önce  İYİ Partiye katılım sürecimiz oldu. İyi Parti  genel başkanı Sayın Meral Akşener ile  yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik  Kendisi beni  İYİ Partiye davet etti. İYİ Partiye katılım süreci nokrasında geneli katılımlı bir tören yapılacaktı   ancak ülke gündemi yoğunluğundan dolayı bu töreni yapamadık. Şuanda İYİ Parti’nin hem üyesi hem de üst delegesiyim.   Bu noktada  Ankara Polatlı  ve  Haymana ölçeğinde mahallerimizde vatandaşlarımızla ziyaretler yaparak  çalışmalara başladık . Ziyaretlerimizden vatandaşlarımızın yoğun bir teveccühü ile karılaştım , şahsımı yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisinde  milletvekili olarak görmek istediklerini deklare ettiler. Geçmiş dönemde 16 milletvekili içinde tek Akara doğumlu olan milletvekili bendim. Vatandaşlarımız   “sen kendi evladımızsın , bizim sorun ve sıkıntılarımızı genel başkanlara, bakanlara   Ankara Büyükşehir belediyesine iletebilir çözebilirsin. Sen ön ayak oldun ve 80 yıl sonra  Ankara Büyükşehir Belediyesini   bir  Ankaralı yönetiyor. Çokta memnunuz  Isralarla bize hizmetten kaçamazsın  gençlere de ön ayak olman lazım teklifleri üzerine  kendime bunu görev azlederek aday adayı olmaya karar verdi. Gezilerimizde   bölge insanımızdan aldığım teveccüh  çok fazla ve inşallah vatandaşımızın bu talebini gerçekleştireceğiz” dedi.

VATANDAŞIMIZ MECLİSTE KENDİ İNSANINI GÖRMEK İSTİYOR

 Ziyaretlerde vatandaşın sorun ve sıkıntılarına değinen Çevik “ kendilerinin rahatlıkla ulaşabileceği, sorun ve  sıkıntılarını çözebilecek  kendi çocuklarının TBMM’de olmamasıdır.

 Bun ben konuştuğumda insanlar diyor ki Ankara bölge olarak  36 tane milletvekili var içerinden 3 milletvekili Ankaralı  33 milletvekili farklı illerden gelmiş.

  Ankara’nın başkent olmasından dolayı başka illerden gelmiş Ankara’ya bir Ankaralıdan daha fazla hizmet eden bir arkadaşımıza lafım yok. benim itiraz ettiğim nokta adaylar çıkar eşit şartlarda ön seçimde yarışır eğer Polatlı’nın halkı Ispartalı bir isime evet  diyorsa o arkadaşımıza seve seve çalışırım.”dedi.

POLATLI 40 İLDEN BÜYÜK AMA MİLLETVEKİLİ YOK

Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde yapılan listelere  eleştiri getiren Çevik

 Ama bunu böyle yapmıyorlar ne yapıyorlar?  Bir şekilde listeleri ele geçiyorlar, ve kimseye sormadan danışmadan bu listeler üzerinde Ankaralıları yok sayıyorlar.

 Türkiye‘de 40 ilden büyük yaklaşık 130 bine yaklaşık oy oranı bulunan  Polatlı’nın neden mecliste  temsil ettiği bir tane milletvekili yok.

POLATLI ‘YI PAS GEÇMEMELERİ LAZIM

 Polatlı , Haymana  , Elmadağ, Şereflikoçhisar  dan niye bir tane Ankaralı milletvekili yok   Ankaralı milletvekilliğine yer mi düşmüyor mu. Bu haksızlıktır Ankara’nın Ankaralılar tarafından yönetilmesi  gerekiyor. Buradan diğer siyasi partilere de sesleniyorum13 milletvekilinden en az ikisi Polatlılı ,Haymanalı, Balalı ,Gölbaşılı  8-9 vekili bu topraklardan olmalıdır. Ankaralılar  mecliste   daha fazla haklarını  almalıdır.  Neden bizim köylerimiz  hala toz toprak içinde ben 20 yıl önce milletvekili dönemimde de böyleydi hala böyle.  Benim döneminde köylerimizin toprak yollarına asfalt attırdık  şimdi bakıyorum  20 yıl geçti yollar  yapılıyor . Böyle olmaz  su kanalizasyon bizim insanımızın en temel ihtiyacı.  Bunu da  Ankaralıların mecliste temsil edilmemesine bağlıyorum.

 ANKARALILARIN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ

  Ben nasıl Yozgat’tan Kayseri’den milletvekili olamıyorsam diğer  milletvekili arkadaşlarımızın da Ankaralılara saygı göstermesi lazım.  Sadece merkezde  oturan 100 binden   fazla oyu olan Polatlı’yı pas geçmemeleri lazım. ”diyerek    Polatlı’nın milletvekili  özlemini dile getirdi.

BİR MİLLETVEKİLİ ANKARA’DAN OLDUĞUNDA DANIŞMANI SEKRETERİ  ŞOFÖRÜ HEPSİ ANKARALI OLUR

 Benim şahsımın milletvekili olması çok önemli değil, Polatlı beni biliyor . Polatlının13 merkez mahalle muhtarı ile  ve yine köy muhtarlarımız bana 24 saat ulaşabiliyor. Benim milletvekili olma gibi bir sorunum yok, Allah naşi ettiği an  ben her partiden tek başıma hatta bağımsız milletvekili olabilirim . Benim hedefim Ankaralıların  Ankara doğumluların kendi çocuklarımızın  bu listelerde olması.  Bir milletvekili Ankara’dan olduğunda danışmanı sekreteri  şoförü hepsi Ankaralı olur. Benim milletvekilliği dönemimde tüm  birlikte çalıştığım benimle birlikte meclise giren tüm arkadaşlarım Ankara’nın çocuğuydu. Şimdi bakıyoruz  Ankara milletvekili , ama  başka il doğumlu başka ilden   yanında çalışan arkadaşlarında hep kendi memleketinden yada akrabaları oluyor. Polatlı dan mecliste kaç tane görev yapan arkadaşımız var?.

  HALKIN SESİNE   KULAK VERİN ANKARA KENDİ ÇOCUĞUNU VEKİL GÖRMEK İSTİYOR

 Mekan bizim biz Ankaralıyız  Ankara’da doğmuşuz Polatlı da Haymanada doğmuşuz bizim için  en üst makam Polatlılı Haymanalı olmaktır. Ben Polatlı’ya evime gelir gibi geliyorum. Burada hangi siyasi partiden olura olsun vatandaşımız  beni kucaklıyor. Ama artı Ankaralının hakkını Ankaralılara teslim edilmesi lazım . Biz artık  Polatlı dan Haymanadan yetişmiş pırı pırıl gençlerimizi mecliste görmek istiyoruz. Kendi çocuklarımız önderliğinde seçim yapmak istiyoruz. Bunu bütün partilerin göz önüne alacağını düşünüyorum.  Vatandaş diyor ki biz kendi çocuğumuza oy vereceğiz listelere bakacağız Polatlılı Haymanalı var mı?  Varsa  oy vereceğiz yoksa oy vermeyeceğiz. Bu vesile ile tüm siyasi partileri de uyarıyorum, eğer burada haksız bir rekabete uğramak istemiyorlarsa  Ak Parti CHP İYİ Parti ve MHP   lütfen halkın talebine  Polatlı’nın talebini göz önüne alın .Genel merkezlere sesleniyorum  listeleri yaparken bizi yok saymayın yoksa seçim sandığında sizde yok sayılacaksınız. halk buna karar verdi .  Kendi tarafsız gözlemcilerinizi gönderin buralara  sorun bakalım halk ne diyor   ne istiyor.   İnsanların bu haklı taleplerini olduğunu görün halkın sesine   kulak verin”ifadeleri ile genel merkezlere liste hazırlığı öncesi mesaj verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR