Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana SayfaGündemHaberBULACAK  :İSTİKLAL MARŞI’MIZIN  KABUL EDİLİŞİNİN 102. YILDÖNÜMÜNÜ İDRAK ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

BULACAK  :İSTİKLAL MARŞI’MIZIN  KABUL EDİLİŞİNİN 102. YILDÖNÜMÜNÜ İDRAK ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Spread the love

 BULACAK : MEHMET AKİF; SADECE YAZDIKLARI VE SÖYLEDİKLERİYLE DEĞİL HAYATTA UYGULADIĞI PRENSİPLERİ İLE BİR ROL MODELDİR

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak “İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir”dedi.

.

 Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak İstiklal Marşı’nın  kabulünün 102. Yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada “Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür.

İşte bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak, coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şairimiz, Mehmet Akif Ersoy “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diyerek, verilen mücadeleyi en veciz şekilde ifade etmiştir. Aziz milletimizin kahramanlığını, hür yaşama azmini, inanç ve kararlılığını; milletimizin hasletlerini, millî ve manevi değerlerini, ruhunun derinliklerindeki emeli en veciz şekilde ifade eden Mehmet Akif; sadece yazdıkları ve söyledikleriyle değil hayatta uyguladığı prensipleri ile bir rol modeldir. Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlâkı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati, Akif’in bu mirasını gelecek nesillere aktarmak, onun düşünce ve ideallerini yaşatmak en büyük vazifemizdir.Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın Millî Marş olarak kabul edilişinin 102. Yıl Dönümünü kutluyor; bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, birlik ruhumuzun manevi cephesini İstiklal Marşı ile taçlandıran Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun.”dedi.HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR