Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberAVCI : SANAYİ ESNAFIMIZIN YALNIZ OLMADIĞINI HERKES GÖRECEK  

AVCI : SANAYİ ESNAFIMIZIN YALNIZ OLMADIĞINI HERKES GÖRECEK  

Spread the love

AVCI ‘’ SANAYİ ESNAFINA CAN SUYU OLACAK ÇÖZÜMLERLE GELİYORUZ ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, önceki dönem ilçe başkanları, CHP Polatlı Belediye Meclisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Polatlı Sanayi Sitesi esnaflarını  ziyaret etti. Elektrik, doğalgaz, kira, hammadde, yedek parça maliyetleri çığ gibi büyüyen esnafın yaşadığı sıkıntıları dinleyen CHP heyeti çözüm önerilerini kapsayan projeleri esnaflarla paylaştı.

CHP  Polatlı heyeti, sanayicilerin sesine kulak verdi, iktidara geldiklerinde uygulayacakları politikaları anlattı. CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Halkın iktidarında, liyakatli kadrolarla sözümüz;  Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Kredi ve Bağ-Kur vergi borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnafımıza emeklilik noktasında geriye doğru borçlanma hakkını tanıyacağız. İşyeri kira stopajını sıfırlayacağız. Esnafımızın sırtından bel büken yükleri kaldıracağız. ‘’ dedi.

Polatlı Sanayi Sitesi esnaı ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Avcı, ‘’ Esnafımız dert bir değil ki, birdi bin oldu diyor. Esnafımız hükümet tarafından unutulmuşluğu unutmamış, ekonomik krizin ekonomik buhrana dönüştüğü son iki üç yıldaki iktidarın yaşattığı  kimsesiz bırakılışı unutmamış. Hammadde ve yedek parça fiyat artışları izahedilemez boyuta gelmiş. Ellerinde elektrik, doğalgaz faturaları, dillerinde kiralarındaki fahiş artış, hayat pahalılığın dayanılmaz ağırlığı, sattıkları ürünün yerine yenisi koyabilmenin artık imkansızlığa dönüşen zorluk, gönüllerindeki burukluk…  Esnaftan yükselen ortak ses; Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bu sesi yıllardır duyurmaya çalıştık. Yıllardır esnafın sesini duymayanlar, sandıkta güçlü bir ses duyacaklar. Biz ise ilk yüz günde tüm esnaflarımıza umut olacak projelerimizi esnaflarımızla paylaşıyoruz. Borç ve faiz kıskacındaki esnafımıza can suyu olacağız. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Kredi ve Bağ-Kur vergi borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnafımıza emeklilik noktasında geriye doğru borçlanma hakkını tanıyacağız. İşyeri kira stopajını sıfırlayacağız.’’ ifadelerinde bulundu.

AVCI, ‘’ SANAYİ ESNAFIMIZIN EMEĞİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK ‘’

Önceki dönem ilçe başkanları, CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Polatlı  Sanayi Sitesi esnaf ziyaretlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, esnafın Pandemi’den bu yana yaşadıkları ve yaşamaya devam ettikleri zorlukları milletin meclisine kadar taşıdıklarını ifade ederek Halkın İktidarında ilk yüz günde gerçekleştirecekleri esnafa yönelik cansuyu projelerini esnafla paylaştıklarını belirtti. Avcı, ‘’ Sanayi esnafınımızın emeği hak ettiği değeri bulmuyor. Hükümet yanlış ekonomik politikalarla milletin belini büktü. Ateş pahası fiyatlar esnafı da zorda bırakıyor. Zira esnaf da sattığı ürünün yerine yenisini koymakta zorlanıyor. Kiralar almış başını gitmiş. Elekttrik faturaları can yakar hale gelmiş. Doğalgaz faturaları ayrı dert. Halkın dertlerinden kopan hükümet, çiftçiden, emekliden, emekçiden, gençten ve onların yaşadığı gerçeklerden kopan hükümet esnaftan ve esnafın yaşadığı sıkıntılardan da kopmuş. Emekliye bayram ikramiyesi dediğimizde kaynak nerede diyenler sonrasında uygulamak zorunda kaldı. Halkımız şunu bilsin, ülkemizin kaynakları var yeter ki o kaynaklar doğru, şeffaf ve birkaç imtiyazlı zümreye değil, israfa değil, bizzat halk için kullanılsın. Her caddede ‘’ Kapatmayı, devretmeyi düşünüyorum ‘’ diyen esnaflarımızla karşılaşıyoruz. Onlara umutlarına kepenk indirtmeyeceğiz. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Kredi ve Bağ-Kur vergi borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnafımıza emeklilik noktasında geriye doğru borçlanma hakkını tanıyacağız. İşyeri kira stopajını sıfırlayacağız. İlk yüz günde 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakının Milletine , Halkın İktidarı’nın Halkına sözüdür.’’ dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR