Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGündemHaberATO BAŞKANI BARAN, 3. ULUSLARARASI HADİ POYRAZOĞLU KUKLA VE KARAGÖZ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA...

ATO BAŞKANI BARAN, 3. ULUSLARARASI HADİ POYRAZOĞLU KUKLA VE KARAGÖZ FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Spread the love

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali’nin Türk Ocağı sahnesinde gerçekleşen açılış programına katıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, açılışta yaptığı konuşmada festival, etkinlik ve organizasyonların şehirlerin ekonomik ve sosyal gelişimine sağladığı katkıya dikkati çekerek, “Önemli bir etkinlik açılışı nedeniyle bir aradayız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok önemli destekleri var. ATO olarak bizler de destek sağlayan kurumlar arasındayız. Festivallerin devam etmesine, bu etkinliklerin giderek artmasına, çoğalmasına önem veriyoruz. Ankara’ya değer katıyor bu etkinlikler. Hadi Poyrazoğlu’nu da bu vesileyle rahmetle anıyorum. Ankara’nın ardından İstanbul ve Azerbaycan’da gerçekleştirilecek olan bu etkinlik çok değerli. Ankara’da ‘kültür ve sanat etkinliği olarak ne yapıyorsunuz?’ diye sorduklarında çok mahcup oluyorduk. Önemli etkinlikler hayata geçmiyordu. Ancak şimdi Kültür Yolu Festivali ve bu etkinliklerimiz var. Etkinliklerimizin sayısının artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kukla ve Karagöz sanatını tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla gerçekleştirilen festivalin açılış programına Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankaralılar Derneği (AHİD) Başkanı Hilmi Yaman ile Proje Koordinatörü aynı zamanda AHİD Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan ve Proje Koordinatörü ve Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği Başkanı Şafak Poyrazoğlu ile çok sayıda konuk katıldı.

ATO Başkanı Baran’a Ankara Ticaret Odası’nın festivale sağladığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek festival, 27-28 Nisan’da İstanbul’da, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde ise Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de devam edecek.

Hbr-Ayşe Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR