Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGündemHaberABB POLATLI’DA   5 BİN 230 ÖĞRENCİYE AFET  VE    İLK YARDIM EĞİTİMİ VERDİ

ABB POLATLI’DA   5 BİN 230 ÖĞRENCİYE AFET  VE    İLK YARDIM EĞİTİMİ VERDİ

Spread the love

ANKARA BÜYÜKŞEHİR POLATLI DA  OKULLARA AFET FARKINDALIK VE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sık sık görülen afetlere karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği)  Polatlı da kısa bir süre önce başladığı afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimini tamamladı. ABB  Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği)  Polatlı da 12 okulda  5 bin 230 öğrenciye  eğitim verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte 7’den 70’e afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için eğitim programlarına devam ediyor.Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Polatlı da  okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye meclis üyesi Serpil Öztürk tarafından ABB meclisine Polatlı da öğrencilere yönelik   afet ve ilk yardım eğitimleri verilmesini talep etmişlerdi. Meclisten geçerek oy birliği kabul edilen önerge sonrası ABB başkent merkezde gerçekleştirdiği eğitimlerine Polatlı ilçesini de dahil etti.

  Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği)  Polatlı da kısa bir süre önce başladığı afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimini tamamladı. ABB  Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği)  Polatlı da 12 okulda  5 bin 230 öğrenciye  eğitim verdi.

 POLATLI DA ÖĞRENCİLERDEN ABB  VE AKUT EKİPLERİNE BÜYÜK İLGİ

    Polatlı da dün  4 farklı okulda ,toplamda 12 okulda  eğitimler sona erdi.  Namık Kemal Ortaokulunda gerçekleştirilen Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimine  ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, CHP Ankara Büyükşehir ve Polatlı Belediye meclis üyesi Selami Ovacık , okul  idaresi ve öğrenciler katıldı.  Akut  Derneği üyeleri be ABB Afet İşleri Daire başkanlığı personelleri tarafından verilen eğitimde

afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı olarak anlatıldı. Seminer sonrasında ise AKUT görevlileri öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

EREL “ÖĞRENDİKLERİNİZİ AİLENİZE ARKADAŞLARINIZA ANLATIN VE UNUTMAYIN”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara ve öğrencilere afet farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirten Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel  Polatlı da gerçekleştirilen afet farkındalık ve ilk yardım eğitimine yönelik  “öğrencilere beğendiniz mi? diye sordu.  Çocuklardan alkış sesleri eşliğinde evet cevabını alan Erel “Bugün burada öğrendiklerinizi ömür boyu unutmayın. Burada öğrendiklerinizi ailenize arkadaşlarınıza anlatın”dedi.

OKUL ÖNCESİ  VE KREŞ ÇOCUKLARINA EĞİTİM VERİLECEK

 Erel “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak AKUT ile iş birliği içerisinde süre gelen eğitimlerimizden birini yaptık. Polatlı’dayız.  Ankara il  ve Polatlı ilçe milli   Eğitim müdürlüklerimizin izinleri ile  Polatlı da 5 bin 230 çocuğumuza bu eğitimleri verdik.

 Okullarımızda , Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sivil Toplum Örgütlerinde de yapıyoruz ama bir tek bunlarla da yetinmiyoruz. Kendi çalışanlarımıza, Gençlik Merkezlerinden çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitimlerimiz de devam edecek. Okul öncesi çocukların, kreş çocuklarının da afet farkındalık eğitimlerini alması konusunda projelerimiz devam edecek ve bunlara da en kısa sürede başlayacağız.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ —

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR