Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGündemAVCI : YEREL BASINA DESTEK ÇÖZÜMLERİNİ HAYATA GEÇİRMEDEN  10 OCAK’IN DİĞER GÜNLERDEN...

AVCI : YEREL BASINA DESTEK ÇÖZÜMLERİNİ HAYATA GEÇİRMEDEN  10 OCAK’IN DİĞER GÜNLERDEN FARKI OLUR MU  ?

Spread the love

AVCI “ KAĞIT, ALİMİNYUM KALIP,  BOYA, SELÜLOZ, ELEKTRİK GİBİ BASKI MALİYETLERİ ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ, GEL DE KUTLA ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bu yıl da bir kutlama mesajı yayımlamadı. Avcı, ‘’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, ‘’ Türkiye’de gazete kağıdı üretimi neden yok ? ‘’ diye soran Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Neden gazeteler ithal kağıt kullanmak zorunda? İthal Gazete kâğıdının bir yılda geldiği nokta kaygı verici, Alüminyum Kalıp, Boya, Selüloz, Kalıp ve Elektrikten ibaret baskı maliyetleri katlamış.  Bu durum 5-6 yıldır böyle, artarak devam eden bir biçimde. 10 Ocak’ta  basın emekçisine bir çiçek, bir çikolata, yüzlerdeki gülümseme de paha biçilmez sayılırsa… 11 Ocak’ta basın emekçisi yine çözümsüzlükle baş başa”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla  “Polatlı basınımızın cefakâr ve vefakâr emekçilerinin, tüm olumsuz koşullara rağmen gayretleri, her tür övgünün ve takdirin üzerindedir. Klişe cümlelerle kutlama mesajları, 10 Ocak’ın emek kısmı karşısında eksik kalmaktadır. “dedi.  Avcı “Yerli kağıt üretebilmeyi, kağıt alımında faizsiz teşviki, baskı maliyetlerinin makul seviyelere getirilmesini, BİK İlan Tarifesinde özellikle yerel basın için pozitif ayrımı görebileceğimiz artış ve yine BİK ilan alım kriterlerinde yerel basın lehine esnekliği görmeden 10 Ocak’ın, 9 Ocak’tan, 11 Ocak’tan bir farkı var mı? Saydığımız bu çözüm önerilerinin en az üçünün hayata geçirildiği gün, gönül rahatlığıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı yayımlayabiliriz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, ‘’ Türkiye’de gazete kağıdı üretimi neden yok ? ‘’ diye soran Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Neden gazeteler ithal kağıt kullanmak zorunda? İthal Gazete kâğıdının bir yılda geldiği nokta kaygı verici, Alüminyum Kalıp, Boya, Selüloz, Kalıp ve Elektrikten ibaret baskı maliyetleri katlamış.  Bu durum 5-6 yıldır böyle, artarak devam eden bir biçimde… 10 Ocak’ta  basın emekçisine bir çiçek, bir çikolata, yüzlerdeki gülümseme de paha biçilmez sayılırsa… 11 Ocak’ta basın emekçisi yine çözümsüzlükle baş başa…  O yüzden ivedilikle yerli kağıt üretimi,  kağıt tedarikinde % 8’lik KDV’nin %1’ e indirilmesi, kağıt alımında faizsiz teşvik, BİK İlan Tarifesinde özellikle yerel basın için pozitif ayrımı görebileceğimiz artış ve yine BİK ilan alım kriterlerinde yerel basın lehine esneklik önerilerinin gündeme alınması ve bu çözüm önerilerinin uygulanması, 10 Ocak’ları hak ettiği anlama ulaştıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle her koşulda sahada olan, basın emekçilerimize saygılarımı sunuyor, Alın terinin hakkını alacağı ve gerçek anlamda kutlanacak 10 Ocak’lar diliyorum . ‘’ ifadelerinde bulundu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ–

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR