Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaGündemOVACIK: YEREL BASIN MALİYETLERE BAKIP SORUYOR:  NEYİ KUTLAYALIM?  

OVACIK: YEREL BASIN MALİYETLERE BAKIP SORUYOR:  NEYİ KUTLAYALIM?  

Spread the love

OVACIK, ATATÜRK’ÜN ‘’BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR ‘’SÖZÜ İLE KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilik mesleğinin “demokrasinin olmazsa olmaz yapı taşlarından biri” olduğuna işaret etti. Ovacık, Atatürk’ün ‘’Basın Milletin Müşterek Sesidir ‘’ sözüne dikkat çekerek, ‘’ Gazetecilerin haklarını ve sosyal güvencesini kapsayan 212 sayılı kanununun yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961 tarihine ithaf edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, ne yazık ki özellikle yerel basının yıllardır güvencesizliğe mahkum edilişine tanık olduğumuz bir gündür.”dedi .

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ‘ne ilişkin “ Yerel  Basın katlayan maliyetlere bakıp iktidara soruyor; Neyi Kutlayalım?  Yerel Basının,  gazeteciliğin ve gazetecilerin yaşaması için gerekli devlet desteklerinin verildiği,  Gazetecilik mesleğine hak ettiği değerin verildiği gelecek güzel günlerde 10 Ocak’ı hakkıyla kutlamayı temenni ediyorum ‘’ ifadelerinde bulundu.

OVACIK, ‘’ GAZETECİLİK GİBİ ZOR BİR MESLEĞİ ,FEDAKÂRCA SÜRDÜREN  BASIN EMEKÇİLERİNİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR, BAŞARILAR DİLİYORUM.”

Ovacık, ‘’ Bir yandan günden güne zorlaşan ekonomik koşullarda  mesleklerini fedakarca sürdürmeye çalışan basın emekçileri,  başka bir kaygı verici tabloyla da karşı karşıya … Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 2005’te 98’inci sırada, 2022’de 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada yer aldı. Oysa ki , Basın Milletin Müşterek Sesidir. Basının sesini kısmak demek Milletin sesini kısmak demektir. Yerel Basının,  gazeteciliğin ve gazetecilerin yaşaması için gerekli devlet desteklerinin verildiği,  Gazetecilik mesleğine hak ettiği değerin verildiği gelecek güzel günlerde 10 Ocak’ı hakkyla kutlamayı temenni ediyor, Polatlı Basınına emeği geçen ve ebediyete intikal etmiş  tüm gazeteci büyüklemizi saygıyla anıyor,  Basın özgürlüğü ve ekonomik koşul baskılarına  rağmen görevini layıkıyla yapmaya devam eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadesini kullandı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR