Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGündem15 TATİLDE  KIŞ KURSLARI AÇILACAK

15 TATİLDE  KIŞ KURSLARI AÇILACAK

Spread the love

 KALOÇ 15 TATİLDE ÖĞRENCİLERİN KIŞ KURSLARINI DEĞERLENDİRMELERİNİ İSTEDİ

  19 Ocak Cuma Günü yarıyıl karnelerini alarak 15 günlük  yarıyıl tatiline  çıkan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı  Kaloç   ,15 günlük tatil esnasında kış kurlarının ilk kez açılacağını duyurdu.  Kaloç  tatil boyunca öğrencilerin açılacak    kursları  değerlendirmelerini  ve  tarihi alanlarda gezinti yapmalarını istedi.

 Polatlı da  ilk ve orta dereceli  okullar  yarıyıl karnelerini aldı. 15 gün boyunca tatil olan okullarda  ilçe milli eğitim okulları  yeni döneme hazırlayarak eksiklikleri giderecek. Okulların 15 tatilde bakımları yapılacak.  15 tatilde bu yıl ilk kez uygulanacak olan kış kursları da açılacak.  Polatlı Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç yarıyıl mesajında  öğrencilere  kış kurslarını değerlendirmelerini tavsiye ederek   kış kursları hakkında bilgi verdi.

TATİL DÖNÜŞÜNDE ARKADAŞLARINIZA ANLATACAK GÜZEL ANILAR BİRİKTİRİNİZ

Kaloç “Sevgili çocuklar, 20 Ocak’ta okullarımıza yarıyıl arası veriyoruz. Bu kısa arada Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak görevimiz okullarımızı size yeniden hazırlamak. İlk yarıyılda çok çalıştınız çok yoruldunuz ve güzel bir karneyle dönemi bitirdiniz. Bu nedenle  temizlik kurallarına tatilde dikkat ederek sinema, tiyatro, gezi, spor, okuma ve yazma gibi faaliyetleri yine ihmal etmeyiniz. Tatil dönüşünde arkadaşlarınıza anlatacak güzel anılar biriktiriniz. Polatlı’mız her zaman dediğimiz gibi tarihi yönüyle eşsiz bir ilçedir. Bu nedenle verilen arada tarihi yerlerimizi mutlaka ailenizle gezip notlar almayı ihmal etmeyiniz.

Sevgili velilerimiz, çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Tatil boyunca hem çocuklarımızın hem kendinizin sağlığına dikkat ediniz. Onların tatil dönüşü sağlıklı, mutlu ve hazır bir şekilde aramızda olması için gayret gösteriniz.

“KIŞ” DÖNEMİNDE DE UYGULANACAK ÜCRETSİZ KURSLAR, 21 OCAK’TA BAŞLAYACAK

 Bu yıl ilk kez açılacak olan kış kurslarına ilişkin bilgi veren Kaloç “Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in talimatıyla bakanlığımız 2 haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okulu kapsamını genişleterek tüm kursları açma kararı aldı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez “kış” döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak’ta başlayacak ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapılacak. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek.

Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılacak. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak. Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilecek.

5 AYRI DİJİTAL MATERYAL DE İLK KEZ ÖĞRENCİLERİN KULLANIMA SUNULACAK

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin kullanıma sunulacak. Matematik dersleri için “Matematik ile Eğlenceli Kış”, İngilizce dersleri için “Winter Fun with English” olmak üzere dijital ortamdaki 2 yeni dergi hazırlandı.

Ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayrı kademedeki öğrencilere yönelik güncel bilgilerin, eğlenceli etkileşimli içeriklerin yer aldığı 3 ayrı Bilim Sanat Dergisi de dijital ortamda ilk kez hazırlandı.

Bakanlık, yeni dijital eğitim materyallerini, karnelerin verileceği 20 Ocak Cuma itibarıyla resmi internet sitesinden tüm öğrencilerin kullanımına sunacak. Lütfen bu güzel imkanlardan faydalanalım.

HEPİNİZİN BOYNUNUN BORCUDUR

Unutmayınız ki Sakarya Savaşının geçtiği bu toprakların her karışını gezmek, bilmek, anlatmak ve şehitlerimizi minnetle anmak hepinizin boynunun borcudur. Bu bilinçle hareket ederek güzel bir tatil geçirmenizi diliyor hepinize sağlıklı tatiller diliyorum.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ —

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR