Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGündem13 YILLIK BAŞKAN KIYMAZ GÜVEN TAZELEDİ

13 YILLIK BAŞKAN KIYMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Spread the love

  ERTUĞRUL KIYMAZ  ESNAFIN GÜVEN OYILE YENİDEN BAŞKAN

 Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin  hizmet bayrağını 2010 yılında teslim alan ve 13 yıldır  Kooperatif başkanı olarak Polatlı da hizmet veren  Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz  esnafın güven oyu ile yeniden başkanlığa seçildi.   Tel kiste halinde gidilen  Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 59. Olağan genel kurulda üyeler salonu hınca hınç doldurdu. Kıymaz genel kuruda üyelere seslenerek “Geldiğimiz günden bugüne kadar esnaf ve sanatkârımızın zor günlerinde esnafımıza yardımcı olmaya gayret gösterdik. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, sohbet ettik, dertlerinizi dinledik ve çözüm ürettik. Amacımız esnaf ve sanatkârımızı zor zamanda ayakta tutmaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hedefimizden şaşmadan en iyi şekilde temsil ettiğimiz sizlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Her zaman Bugün olduğu gibi yarın da esnafımızın kara gün dostu olmaya devam edeceğiz. Can kardeşlerim, kooperatifimizi 13 yıllık süre zarfında 34 kat büyüyerek ülke genelinde örnek bir kooperatif yaptık. Bu başarı Polatlı esnaf ve sanatkârının yani sizlerin başarısıdır. Amacımız her zaman ahi evran kültürünü benimseyerek başarı çıtasını daha yükseğe taşımaktır.”dedi.

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 59. Olağan Genel Kurulunda tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Ertuğrul Kıymaz, yeniden Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 59. Olağan Genel Kurulu 21 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tektaş Düğün Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulda tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Ertuğrul Kıymaz, yeniden Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu. Yoğun katılımın  gerçekleştiği genel kurula Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, bölge birliğine bağlı kooperatif başkanları, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığını ANKESOB Başkan Vekili Muhittin Köksal yaptı.

KIYMAZ: 2010 YILINDA HİZMET BAYRAĞINI TESLİM ALDIM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi. Kıymaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 1960 Yılı Şubat ayında 1163 sayılı yasa ile 31 Kurucu Esnaf ve Sanatkârlarıyla kuruldu. Kuruluşu Başkan, Fuat Şakar ve arkadaşlarının yoğun uğraş ve çabalar sonucunda gerçekleşmiştir. Ömer Lütfi Öztürk ise, 1973 yılında, Kooperatifin ikinci Başkanı olarak seçildi. 37 yıl sonra 2010 yılının nisan ayında bayrağı biz teslim aldık ve 13 yıldır hizmetimizi sürdürmekteyiz. Başta Fuat Şakar ve Ö.Lütfi Öztürk olmak üzere, Geçmiş yönetimlerde görev yapan, hizmeti geçen, herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunar, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, kalanlara uzun ömür dilerim.”

13 YILLIK SÜRE ZARFINDA 34 KAT BÜYÜYEREK ÜLKE GENELİNDE ÖRNEK BİR KOOPERATİF YAPTIK

 “Değerli esnaf kardeşlerim Türkiye genelinde en güçlü kooperatifler arasında yer almaktan sizler adına onur duyuyorum. Sistemli bir şekilde çalışarak esnaf ve sanatkârımıza sahip çıktık. Esnaf dostu bir kooperatif olmak için çaba harcadık. Geldiğimiz günden bugüne kadar esnaf ve sanatkârımızın zor günlerinde esnafımıza yardımcı olmaya gayret gösterdik. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, sohbet ettik, dertlerinizi dinledik ve çözüm ürettik. Amacımız esnaf ve sanatkârımızı zor zamanda ayakta tutmaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hedefimizden şaşmadan en iyi şekilde temsil ettiğimiz sizlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Her zaman Bugün olduğu gibi yarın da esnafımızın kara gün dostu olmaya devam edeceğiz. Can kardeşlerim, kooperatifimizi 13 yıllık süre zarfında 34 kat büyüyerek ülke genelinde örnek bir kooperatif yaptık. Bu başarı Polatlı esnaf ve sanatkârının yani sizlerin başarısıdır. Amacımız her zaman ahi evran kültürünü benimseyerek başarı çıtasını daha yükseğe taşımaktır.”

2010 YILI PLASMANIMIZ 11 MİLYON İKEN ŞUAN Kİ DURUMDA KULLANDIRILAN PLASMAN 500 MİLYONA ULAŞMIŞTIR

 “Geldiğimizde en fazla 30 bin lira olan kredi limitini, Polatlı kooperatifi olarak 500 bin liraya yükselttik. En kısa sürede siz esnaflarımıza bir milyon lira verebilmek için çalışmalarımız sürmektedir. Kredilerimizde yüzde 0,75 faiz uygulanmaktadır. Kooperatifimizin vergi, SSK ve diğer hiçbir borcu bulunmamaktadır. Kooperatif kefaletiyle ortaklara 2010 yılı Plasmanımız 11 milyon iken şuan ki durumda kullandırılan plasman 500 milyona ulaşmıştır.”

VADESİ GEÇMİŞ BORÇLARA ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRDİK

“Vadesi geçmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdik. Tüm dünyada etkisini gösteren Covit nedeniyle zor günler yaşayan esnafımızın kredi borçlarını 1,5 yıl erteleyerek nefes almalarını sağladık Her türlü taleplerimizi değerlendiren Genel başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül her zaman bizlere güç vermiştir. Onun öncülüğünde yaptığımız çalışmalarımızda esnafımızın önünü açtık borç yükü altında ezilmelerini önledik. Bütün bu olumlu gelişmelerin uygulamaya koyan başta Sayın  Cumhurbaşkanımıza ve esnafa yönelik yapmış oldukları  olumlu çalışmalarından dolayı Ticaret ve Gümrük Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yararlı gelişmeleri destekleyen, Esnafa yönelik hükümet çalışmalarının içinde bulunarak girişimlerde bulunan mesaisini harcayan, bizzat bize katkı ve yardım sağlayan, bu işin mimarı bizleri yalnız bırakmayan, her zaman esnafın sorunlarına çözüm arayan, Genel Başkanımız Eski Milletvekili Sayın Abdülkadir Akgül’e çok teşekkür ediyorum.”

SİZLERDEN ALDIĞIM GÜÇLE KOOPERATİF İÇİN YAPILAN BİR ÇOK HİZMETİN ARTARAK DEVAM EDECEĞİNE, İNANIYORUM

 “Siz değerli esnaf kardeşlerim Sizlerden aldığım güçle Kooperatif için yapılan bir çok hizmetin artarak devam edeceğine, inanıyorum. Ekmeğini taştan çıkaran, Alın teriyle nafakasını kazanan, Her sabah dükkanını besmeleyle açan, fedakar Esnaf ve Sanatkarlarımıza, ve şu anda zamanını ayırıp buraya gelen herkese, Genel kurulumuza katılımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim. Genel kurulun tüm camiamıza Polatlı’mıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

ŞUBAT’IN SONUNA KADAR KİMSENİN BİR LİRA ALACAĞI KALMAYACAK

“Cumartesi günü işini, dükkânını kapatıp gelenlerde var içlerinizde bunları da görüyorum. Hepinize ayrı ayrı yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Ben son olarak sözü bağlamadan önce de esnafın babası, bu işin mimarı Genel Başkanımız Abdülkadir Bey’e bir daha teşekkür ediyorum. Burada Kooperatif Başkanlarım da var, Halk Bankası Sayın Müdürümüzde burada. Genel Başkanımız hem sizi hem de Polatlı çok seviyor. Allah’ın izniyle kredilerimiz devam edecek. Şubat’ın sonuna kadar kimsenin bir lira alacağı kalmayacak. Genel Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum. 120 milyon hayırlı ve uğurlu olsun. Hepinize tekrardan ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 Kongrede  Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde hizmet süresini doldurarak emekliye ayrılan personellere teşekkür plaketi verildi.

YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Ertuğrul Kıymaz, Serdar Kazan, Adnan Odacı, Selçuk Balcı, Necati Özdağ oldu.

 Denetim Kurulu Asıl Üyeleri ise, Orhan Saygın ve Hacı Musa Aydoğan oldu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ–

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR