Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıDOOMSCROLLİNG NEDİR?

DOOMSCROLLİNG NEDİR?

Spread the love

Yaşadığımız kötü günler gösterdi ki haber alma isteği oldukça arttı ve sürekli takip etme isteği en yüksek seviyeye ulaştı. Ama maalesef aldığımız haberler ne kadar kötü ise bir sonra ki aşamada daha kötüsünü bekleme durumu oluştu. Uzmanların doomsrolling dediği kötü haberlerin daha çok merak duygusu uyandırdığı ve bağımlılık yaptığı durumdur.Kötü haber okuma alışkanlığı ise kişi de kaygı,korku,ağlama hissini tetiklediği ve fizyolojik açıdan da insan da bir çok olumsuz hastalığa sebep olacağı konusunda uzmanlar dikkat çekiyor.

Kötü günlerde ve ya toplumsal zor günlerden geçildiği zamanlarda haberler takip edilmeli ama bunu minumum seviyede tutulup günlük rutine kademe kademe dönülmelidir.

Bu tarz haberleri sürekli takip etme isteği kişide ikinci bir travmaya yol açıyor ve kişi günlük hayatına dönmede zorluk çekiyor.Uykusuzluk ve kaygı atakları da kişilerin sağlığını bozabiliyor.

Bu durumdan uzak kalmak için gün içinde belirli saatler belirlenmeli sadece o saatlerde haberler takip edilmeli,günlük rutinleri aksatmamalı, kişilerle yüz yüze temasa geçmek ve hala geçmemesi durumunda bir uzmana başvurulmalıdır.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR