Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıATATÜRK FOTOĞRAFINA KARANFİL BIRAKAN GÜNEY KORELİ GENÇ

ATATÜRK FOTOĞRAFINA KARANFİL BIRAKAN GÜNEY KORELİ GENÇ

Spread the love

ATATÜRK FOTOĞRAFINA KARANFİL BIRAKAN GÜNEY KORELİ GENÇ
Güney Kore den bir grup genç dün Polatlı’daydı. İçlerinden iki tanesi meramlarını anlatacak kadar Türkçe öğrenmiş “Merhaba” “Nasılsın” hitapları ile bizim Polatlılı vatandaşlarla sohbet etmeye çalıştılar. Güney Kore’den Ülkemize gelerek Kırım Türklerinin gelenek ve göreneklerini araştırıyorlar. Henüz öğrenciler , oldukça da sıcak kanlı ve Türk halkı ile bol bol fotoğraf çektirdiler. Polatlı’yı fotoğrafladılar.
Güney Kore’den Türkiye’ye Başkent Ankara’ya gelmişler. Kırım tatarlarının yaşamları gelenek ve göreneklerini öğrenmek yerinde tanımak için Polatlı Kırım Tatarları derneğine yönlendirmişler. Güney Koreli gençlere Avukat Hasan Aydın eşlik ediyor. Kırım tatarlarının yaşantılarını anlatıyor. Kırım tatarlarının olmazsa olmazı çiğ börekte yemişlerdir diye düşünüyorum.
Güney Koreli gençler dün vefatının 30. Yılında anılan gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun anma etkinliklerine de katıldılar. Hasan Aydın misafir olarak Güney Koreli gençleri de davet etmiş. Etkinlikte ilgi odağı haline gelen Güney Koreli genç turistler Milli Marşımız okunduğunda da eşlik ederek hazır ol vazıyetinde marşımızın bitmesini beklediler. Bazıları ise Milli Marşımız okunduğu esnada etrafında olup bitenleri meraklı gözlerle izledi.
Milli Marşımız sona erdiğinde ise alkışladılar. İçlerinden bir tanesi elindeki karanfili Atatürk anıtının önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının üzerine iliştirdi. Bana da o anı ölümsüzleştirmek kaldı. Güney Koreliler Atatürk hayranlığı ile bilinir
Wakayama’nın kasabası olan Kuşimoto’da Türk Müzesi’nin içerisinde Atatürk heykeli yer alıyor. Heykelin üzerinde Mustafa Kemal’in imzası ve “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözüne yer verilmiş.
TÜRKİYE GÜNEY KORE’NİN KARDEŞ ÜLKESİ

Türkiye’nin Kore Savaşı sırasında askerleriyle ülkemize sağlamış olduğu büyük destek, kuşkusuz ki Güney Kore ve Türkiye arasındaki güçlü ve önemli bağların oluşmasını sağladı. Türkiye, Güney Kore’nin tek kardeş ülkesi ve bu konumu nedeniyle Koreliler için ayrı bir yere sahip. 2017 yılı çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı Ayla filmi televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşmuş, Beyazperdede izlenme rekorları kırmıştı. Ayla filmi Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlandı. Film, Kore Savaşı sırasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Dilbirliği ile Koreli Eunja Kim’in gerçek yaşananlardan esinlenerek sinemaya uyarlandı. Bugün Güney Kore’lleri görüp de Ayla Filmini, Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Dilbirliği’ni hatırlamamak olmazdı.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR