Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe Yazıları"LAİLAHEİLLALLAH" DEYİNCE,BAKIN NE OLUYOR...

“LAİLAHEİLLALLAH” DEYİNCE,BAKIN NE OLUYOR…

Spread the love

Âdem hata işlediği zaman,
“Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum.” diye yalvardı. Allah,
“EY ADEM! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?” diye sordu. Âdem:
“YA RABBİ! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında Lâ ilâhe illallah, Muhammedün rasulullah yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana EN SEVGİLİ olandır.” Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu:
“Ey Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. BİLESİN Kİ, “EĞER O OLMASAYDI SENİ YARATMAZDIM” .
7 kat Gökler ve 7 kat yerler terazinin bir gözüne konsa diğer gözüne “Lailaheillallah” konsa kelime-i Tevhid daha AĞIR gelir.
Zikrin,Allah’ı anmanın en FAZİLETLİSİ “Laİlahe illallah”dır.Bu zikir 99 belayı önler.Bunun en aşağısı sıkıntıdır.
Kainattaki ilk söz,bütün hayat tahsilimizin sırrı bu kelimedir.
Bir kul ‘Lâ ilâhe illallah’ dediğinde o tevhid gökleri yarıp geçer ve Allah’ın (CC) huzurunda durur. Cenâb-ı Hakk ona ‘SAKİN OL!’ diye buyurur. O kelime-i tevhid der ki: ‘Beni söyleyen MAĞFİRET(bağışlanmadıkça) olunmadıkça nasıl sakin olayım?’ Allah Teâlâ buyurur ki: ‘Sen o kulumun dilinden çıktığın anda ben onu zaten bağışlamıştım’.”
Onda hiç noktalı harf yoktur.Bu da Allahü Teala’dan başka bütün ilahlardan alakayı kesmeye işaret eder.
KELİMEİ TEVHİD senenin 12 ayı gibi 12 harften meydana gelir.Bir gün 24 saatttir.Kelime-i tevhidin de “Muhammedün Rasullullah” kısmıyla beraber 24 harften meydana gelir.Her bir harf günün her bir saatinde işlenen günahlara kefarettir.
Kelimi tevhid “Muhammedün Rasulullah” ile beraber 7 kelimedir. Cehennemin kapıları da 7 tanedir.Her bir kelime cehennemin kapılarından birini kapatır.
Bir adam elinde 7 çakıl taşıyla Arafat’ta durur ve “EY TAŞLAR! Benim Kelime-i şehadet getirdiğime şahit olun!.” der.O gece rüyasında kıyametin koptuğunu görür.Günahları sevaplarından fazla gelir ve ateşe atılması emredilir.O arada çakıl taşları onun için duvar örerek Cehennemin kapısını kapatırlar.
“La ilahe illallah”diyerek lisanını(dilini) hareket ettiren kimse bunu çokca söylemeli ki tesirini görsün,esrarına ulaşsın.Bu durumda Kelime-i tevhid her gün(100)-(500)-(1000) kere okumalı ve bu sayı zamanla(5000)’ine çıkartılmalıdır.Daha sonra (10.000) sayısına çıkarmak şüphesiz tesirini çabuklaştırır.
Ebu HÜREYRE ra rivayet edildiğine göre Resûlullah sav şöyle buyurdu;
“İMAN yetmiş (veya altmış) kadar daldan ibarettir. Bunların EN YÜKSEĞİ lâ ilâhe illallah demek, EN AŞAĞISI da insana zarar veren şeyleri yoldan kaldırmaktır.UTANMAK DA da imanın dallarından biridir.”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR