Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıSU HERZAMANKİNDEN ÖNEMLİ

SU HERZAMANKİNDEN ÖNEMLİ

Spread the love

Her yıl dünyada 21 mart ormancılık günü,22 martta su günü olarak kutlanır.

İklim krizinin önüne geçebilmek ve sürdürülebilinir yaşamın korunması için orman varlığının korunması herzamankinden önemlidir. Birleşmiş Milletler (BM), bu yıl ormanların yaşam ve insan sağlığı bakımından önemine dikkat çekmek için 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nın temasını “Sağlıklı İnsanlar İçin Sağlıklı Ormanlar” olarak belirledi.

Ormanların ekosistem üzerinde çok önemli bir etkisi vardır. Şehir içindeki ağaçların, trafik ve endüstriden kaynaklanan kirletici gazları emerek toz, kir ve duman gibi partikülleri filtreleme etkileri vardır ve bu sayede şehirdeki nüfusu solunum yolu hastalıklarından korurlar. Bunun yanı sıra, ormanda vakit geçirmenin; stresi, depresyonu, kaygı ve gerginliği azaltıcı etkileri de vardır. Ayrıca başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar ormandaki bitkilerden elde ediliyor.

Ayrıca ormanalar tatlı su temini içinde çok önemlidir. Su insanlar için vazgeçilmez bir yaşam olgusudur.Suyun temini ıslahı ve biriktirilmesi her geçen gün daha da önem kazanıyor.

Özellikle son yıllarda yaşanan iklim krizleri ve su kıtlığı bize ve dünyaya gösterdi ki ormanların korunması ,su kaynaklarının temiz tutulması şehirleşme politikalarının düzenlenmesi ve özellikle toplumun su tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR