Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıZİKİR MECLİSLERİ'NİN FEYZİ

ZİKİR MECLİSLERİ’NİN FEYZİ

Spread the love

Batıda görülen yoga, meditasyon gibi ritüelli ibadetlerin bizim kültürümüzdeki karşılığı manevi dinamiğimiz zikirdir.Karşılığı RABBİ’nin sevgisini ve manevi  avantajlarını temin edecektir.Tam muhabbeti, sevgiyi elde etmek için zikir elzemdir. Zikir;kalbin pasını siler. Zikir hafi(gizli),cehri(açık), kalbi,letaif gibi şubeleri vardır.
“Kendi kendinize söz verin Kendi kendinize son nefesimize kadar zikir halkalarına durmak için bu sözümüzü hep yenileyin.Kendi kendinize (MUSTAFA ÖZBAĞ).
Üstad Mustafa Özbağ, Allah dostlarından biridir.Zikir meclislerinde o maneviyatı yaşamak çok güzel.Allah daim etsin. Normalde bu kadar önemli birilerine ulaşmak İmkansız ama onlara ulaşmak çok kolay,çünkü kibir yok çünkü Allah dostları çoğu ünlü gibi karşılık beklemez,ücret almazlar.
Bu AŞAĞILIK KOMPLEKSI genelde SONRADAN GÖRME ŞARKICI ve SÖZDE ÜNLÜLER DE vardır(bazılarını tenzih ediyirum)
Bu ALLAH DOSTLARI  ailesi, çocukları, özel hayatından FERAGAT edip insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar(hiç yorulmaz mısınız,bu nasıl bir aşk ve imandır)..Sürekli canlı yayınlar yapıp insanlara İlim ve Allah yolunda sohbet veriyorlar…Sohbetlerin çoğunu dinlemedim fakat yine de dinlediklerimden çok etkilendim.
Onları dinleyince nasıl bir KARACAHİL olduğumuzu anlamak uzun sürmeyecektir.Çünkü BEDİÜZZAMAN Said nursi gibi ilimi kendine rehber edinmiş,sürekli çalışan,sürekli şehir şehir dolaşarak insanlara faydalı olmaya çalışan, zikir meclisleri oluşturan,insan yetiştiren(bizleri adam etmeye çalışan),karşılıksız,Allah yolunda mücadele eden MÜCAHİTLERDEN onlar…
AMA KIYMET BİLİYOR MUYUZ?TABİKİ HAYIR…
KIVANÇ TATLITUĞu,Tarkan’ı tanıdığımız kadar ALLAH DOSTLARINI ne kadar tanıyoruz?
Bu sözde sanatçılar kadar değerleri hiç yok mu?
Asr suresi’nin dediği gibi NE KADAR DA ZİYANDAYIZ…
 Allah onlara layık insanlar,YARADANI zikredenlerden olmayı herkese nasip etsin ve daim etsin.
Zikir meclislerine gitmek o ortamla tanışmak bir NASİP İŞİ.Bu ZEHİR kusan dünya’da,bu kasvetli hayat yolculuğun da maneviyatla yürüyüp bize de nasip olur İNŞAALLAH.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR