Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGündemULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: MASALSI YOLCULUKTA “KARS-ERZURUM TURİSTİK EKSPRESİ” İLE YENİ SEFER

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: MASALSI YOLCULUKTA “KARS-ERZURUM TURİSTİK EKSPRESİ” İLE YENİ SEFER

Spread the love

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, turizme destek vermek amacıyla Kars-Erzurum arasında başlatılacak “Kars-Erzurum Turistik Ekspresi’nin” ilk seferini yarın yapacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi’ne yoğun talep geldiğini, bunun sonucunda da yeni sefer çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Yarıyıl tatilinde artan turizm amaçlı yolcu talebini karşılamak amacıyla Kars-Erzurum arasında “Kars-Erzurum Turistik Ekspresi” adında yeni bir seferin işletmeye konulduğu bildirilen açıklamada, sefer hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Kars-Erzurum Turistik Ekspresi; 21 Ocak tarihinde başlayıp, 31 Ocak’a kadar her gün işleyecektir. Şubat ayı içerisinde sadece cumartesi ve pazar günleri çalışacaktır. Kars-Erzurum Turistik Ekspresi Kars’tan 07.20’ de hareket edecek, Erzurum’a 11.10’ da ulaşacaktır. Erzurum’dan 14.55’ de kalkacak tren, Kars’a 18.45’ de varacaktır. Pulman tipli vagonlardan oluşacak tren gidiş ve dönüşte Sarıkamış’ta duracaktır”

BİLETLER İNTERNETTEN VE GİŞELERDEN SATIN ALINABİLECEK

Trenlerin, 234 kişilik kapasiteye sahip olacağının altı çizilen açıklamada, biletlerin internetten, mobil uygulama ve gişelerden satın alınabileceği belirtildi. Yeni rota ile bölgenin turizmine destek verileceği kaydedilen açıklamada, “Ülkemizin saklı güzelliklerini hem vatandaşlarımıza hem de turistlere tanıtıyoruz. Demiryolu taşımacılığında yaşanan gelişmeler, vatandaşlarımızın seyahat tercihlerini de etkiledi. Demiryollarında bahar havasını yeniden oluşturduk. Demiryollarının Türkiye için stratejik önemde olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle mozaiğin parçalarını birleştirircesine demiryollarını ayağa kaldırıyoruz” denildi.

Hbr-Ayşe Köksal–

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR