Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGündemPOLATLI TÜRKİYE’DEKİ ET KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

POLATLI TÜRKİYE’DEKİ ET KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Spread the love

ARPAÇ  “POLATLI’DA YAPILAN ÜRETİM TÜRKİYE’DE İZ BIRAKIYOR

SPOT:  Polatlı   Hayvancılığın Başkenti Oldu

Türkiye’deki et krizinin önüne Polatlı’nın geçtiğini belirten  Arpaç Besicilik sahibi Yılmaz Arpaç,Arpaç, “Şuan da Türkiye’de et ile ilgili bir kriz yaşanıyor. Şu an Türkiye’de et krizinin önüne Polatlı geçti. Biz burada yaklaşık 100 bin kapasiteye sahibiz ve bu 100 binlik kapasiteyi yaklaşık 8 aya çevirdiğimiz zaman yaklaşık yüzde 50 üstüne koyduğunuz zaman yaklaşık 150 bin hayvan. Bizde karkas ortalaması da çok yüksek. 60 bin ton civarında et üretiyoruz. Bizim yapmış olduğumuz üretim Türkiye’de şu anda iz bırakacak bir durum. Et ile ilgili bir görüşme olacağında da zaten ağırlıklı Polatlı konuşuluyor.” dedi.

 Polatlı da Hayvancılık sektörünün  önde gelen isimlerinden Arpaç Besicilik sahibi Yılmaz Arpaç, Polatlı’nın hayvancılıkta oldukça iyi bir yerde olduğuna işaret ederek Türkiye’nin et krizini Polatlı’nın çözdüğün vurguladı. Polatlı’nın buğday ve arpada nasıl Türkiye’nin başkenti olduysa hayvancılığın da başkenti olduğunu ifade eden Hayvancılık sektörünün Türkiye’deki önde gelen isimlerinden Arpaç Besicilik sahibi Yılmaz Arpaç, Polatlı’nın hayvancılıkta da Türkiye’nin belirleyicisi konumuna geldiğini söyledi. Hayvancılık sektörünün Türkiye’deki önde gelen isimlerinden Arpaç Besicilik sahibi Yılmaz Arpaç, Polatlı’nın nasıl buğdayın ve arpanın başkenti olduysa hayvancılığın da başkenti olduğunu ifade etti. Polatlı besicisinin istikrarlı bir şekilde hayvancılık yaptığını belirten Arpaç, Polatlı’nın hayvancılıkta da Türkiye’nin belirleyicisi konumuna geldiğini aktardı.

HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ OLMAK POLATI’YA DEĞER KATIYOR

Polatlı’nın hayvancılığın da başkenti olduğunu dile getiren Arpaç Besicilik sahibi Yılmaz Arpaç, “Polatlı nasıl buğdayın ve arpanın başkenti olduysa hayvancılığın da başkenti olmuştur. Hayvancılığın başkenti olmak bu ilçe için bir artı. Biz aslında buraya dışarıdan bir değer kattık. Bugün Polatlı’nın yerlisi 50 yıllık planlama yapmaz. Biz ömrümüz yeter mi yetmez mi kimse bilmez ama 50 yıllık plan yaptık. Bizim işletmelerimiz 50 yıla göre planlanmış ona göre altyapısını kurmuş ve yatırım yapmış. Demek ki biz burada kalıcı olmayı göze almışız ona göre yapıyoruz. Dışarıdan bakınca doğru işlerin yapıldığının anlaşılmasını istiyoruz. Ama bize kimse de engel olmadı yanlış anlaşılma olmasın.” dedi.

POLATLI BESİCİSİ İŞİNDE  İSTİKRARLI

Polatlı besicisinin istikrarlı bir şekilde hayvancılık yaptığını belirten Yılmaz Arpaç, “Polatlı ve Ankara besicisinin en büyük özelliği istikrarlı bir hayvancılık yapması. Kar zamanında da zarar zamanında da aynısını yapıyor. Çünkü bizim sektörde bugün yapmış olduğunuz hareketin karşılığını 10 ay sonra alıyorsunuz. 10 ay sonrasını Allah’tan başka kimse bilmez. Onun için siz bu mesleği yapıyorsanız 10 ay sonra ne olacağına o gün bakıyorsunuz. Biz öyle bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ ET KRİZİNİN ÖNÜNE POLATLI  GEÇTİ

Türkiye’deki et krizinin önüne Polatlı’nın geçtiğini söyleyen Arpaç, “Şuan da Türkiye’de et ile ilgili bir kriz yaşanıyor. Şu an Türkiye’de et krizinin önüne Polatlı geçti. Biz burada yaklaşık 100 bin kapasiteye sahibiz ve bu 100 binlik kapasiteyi yaklaşık 8 aya çevirdiğimiz zaman yaklaşıkta yüzde 50 üstüne koyduğunuz zaman yaklaşık 150 bin hayvan. Bizde karkas ortalaması da çok yüksek. 60 bin ton civarında et üretiyoruz. Bizim yapmış olduğumuz üretim Türkiye’de şu anda iz bırakacak bir durum. Et ile ilgili bir görüşme olacağında da zaten ağırlıklı Polatlı konuşuluyor.

PARANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ TEKRAR POLATLI’YA DÖNÜYOR

Hayvancılıkta kazanılan paraların büyük bölümünün Polatlı’ya tekrar döndüğünü ifade eden Arpaç, “Bizim Polatlı’daki hayvan varlığı Türkiye’nin hububat ambarı, borsası olduğu gibi hayvancılıkta da belirleyici noktaya geldi. Ama Polatlı’nın bu kadar iyi olduğunu Polatlı’daki karar vericilerin, Polatlı’daki yaşayan insanların da buranın bir değer kattığını, burada kazanılan paraların büyük bir kısmının tekrar Polatlı’ya döndüğünü bilerek hareket ederlerse biz daha rahat oluruz. Biz zaten üzerimize düşen her şeyi yapmak için çalışıyoruz. Polatlı’da özellikle yöneticilerin de bu şekilde tavır alması da sektörün daha da ilerlemesini sağlar.” İfadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR