Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündem6 ‘LI MASANIN POLATLI AYAĞI TOPLANIYOR

6 ‘LI MASANIN POLATLI AYAĞI TOPLANIYOR

Spread the love

   Cumhuriyet Halk partisi  ilçe başkanı Bilal Haşim Avcı  6 ‘lı masanın Polatlı ayağında  , ilçe başkanlar ile  ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek ilerleyen günlerde  Deva Partisi Polatlı ilçe başkanlığında  bir  araya geleceklerini söyledi.   6’lı  masanın lokomotif görevini üstlenen Cumhuriyet Halk Partisi  Polatlı ilçe Başkanı Bilal Avcı ;şu anda  ittifak halinde oldukları  partilerle Polatlı da  sadece genel seçime odaklandıklarını, yerel seçim noktasında henüz ittifakın belediye başkanını belirlemediklerini işaret ederek   “Polatlı da  Millet ittifakının kesinleşmiş bir belediye başkan adayı yoktur” dedi.  Avcı  her partinin kendi içerisinde sandık çalışmalarını yaptığını kaydederek “ Altılı Masanın Polatlı  ayağında ilçe başkanlarımız ile istişare halindeyiz , ikinci kez toplanacağız” diyerek DEVA Partisi İlçe Başkanı Serhat Uğurlu’nun ev sahipliğinde biraraya geleceklerini belirtti.

AVCI :CHP OLARAK BUNU YAPMIYORUZ  BAŞKALARININ DA YAPMASINI  İSTEMİYORUZ

 Cumhuriyet Halk partisi  ilçe başkanı Bilal Haşim Avcı    Polatlı da   Altılı masa çalışmalarına ilişkin kamuoyuna yönelik paylaşımlarda bulundu.   Önceliklerinin genel seçim olduğuna dikkat çeken Avcı 2024 yerel seçimlerine ilişkin hiç bir parti ile henüz ittifak içinde olmadıklarını  ve Polatlı da   ittifakın adayının zikredilmesinin  söylemlerini  doğru bulmadığını belirtti. Avcı “ Yerelde ittifak devam ederse   CHP ve iyi partiden  her iki Partiden de doğal olarak belediye başkan aday adayları çıkacaktır. Her Partide kendi adayının çıkmasını ister buda gayet doğaldır. Ama şimdiden  hiçbir zaman genel seçim varken yerelle ilgili çalışma yapmadık. sahada gezerken  bizim adayımız belli 2024 yılı millet ittifakın adayı şu demiyoruz. CHP olarak bunu yapmıyoruz  yaparsak ta siyaseten etik olmaz. Başkalarının da yapmasını  istemiyoruz.  O gün gelir genel merkez  bir karar verir  bize talimat verilir ittifak devam ediyor  şu adaylar  denir o zaman birlikte çalışmalar olur.  CHP olarak sahada hiç bir esnafımıza hiç bir vatandaşımıza 2024 Yerel seçimleri ile ilgili ittifak adayımız demiyoruz”dedi.

POLATLI DA ALTILI MASA DEVA’YA MİSAFİR OLACAK

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Avcı “Millet ittifak ilçe başkanları ile geçtiğimiz aylarda  bir araya geldik.   Geçtiğimiz günlerde de bazı ilçe başkanları ile görüşme yaptık. İlk toplantımızı CHP Polatlı ilçe binamızda yaptık, çokta verimli bir toplantı gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde yine bir toplantımız olacak. Seçim yaklaştıkça sandık görevlisi , sahada yapılacak çalışmalar görüş alışverişlerinde bulunduk .Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Nasıl ki genel merkez  düzeyinde  6 genel başkanımız zaman zaman bir araya geliyorsa   bizlerde burada  bir araya geliyoruz.

ALTILI MASANIN İLÇE BAŞKANLARI  NE ZAMAN  BİRLİKTE SAHAYA ÇIKACAK?

Polatlı da 6 ‘lı masanın tarafları noktasında  ilçe başkanlarının birlikte saha çalışmasına çıkıp çıkmayacaklarına ilişkin soruyu “ kesinle çıkacağız” diyerek cevaplayan CHP İlçe Başkanı Bilal Avcı “ bizler 6 ‘lı masanın ilçe başkanları olarak toplandığımızda seçime uzunca bir zaman vardı. Yaklaşık 4-5 ay önce toplandık.  Çok detaylara inmeden görüşmemiz sohbet havasında gerçekleşti, ileriye  dönük neler yapabiliriz konuşuldu. Bu ay içinde tekrar  bir araya geleceğiz hatta bu görüşmeleri sıklaştırarak 15 günde bir toplanacağız. Seçimin kararının alınmasının ardından tekrar bir araya gelerek  saha  çalışmalarını birlikte yapmayı planlıyoruz. Altılı masa bundan sonra Polatlı da hep birlikte sahada olacak. Önümüzdeki günlerde DEA partisi İlçe başkanlığında toplanacağız ardından sırasıyla altlı masanın tarafları ile toplanacağız.

 Bu toplantıları yapmazsak  kendimizi seçime hazır hissetmeyiz. 

6’LI MASA TEK SKM’DEMİ TOPLANACAK?   ADAY NETLEŞİNCE GİYDİRMELER YAPILACAK

Millet ittifakında belki diğer partiler bir kısmı CHP’den bir kısmı İyi Partiden girebilir.  Bazı  partiler kendi başına da seçime girebilir. Seçim Koordinasyon Merkezimiz için şuanda yer bakıyoruz. SKM’miz ortak bir SKM olacak.  Biz kendi adımıza SKM’mizi tutacağız  Cumhurbaşkanı adayı noktasında , adayın belirlenmesinin ardından adayın  giydirmeleri yapılacak, 6’lı masanın liderlerinin fotoğrafları olacak .Şuanda Cumhurbaşkanı adayımızın netleşmesini bekliyoruz.

 CHP POLATLI DA 14 BİN HANEYİ ZİYARET ETTİ

 Millet ittifakı olarak  biraraya gelmemizin en önemli nedeni sandık güvenliğidir. Sandık güvenliği bizim için çok önemli .CHP olarak kendi sandıklarımızı 2018-2019 çalışmalarına göre 302 sandığımız asıl ve yedekleri ile hazır. Okul sorumlularımız , avukatlarımız hazır. Her okula bir avukat görevlendirmeyi planlıyoruz.

 Diğer ittifak halinde olduğumuz partilerde kendi sandık çalışmalarını yapıyor. ÖBEK  çalışması CHP’nin sokak  örgütlenmesi adı altında  ÖBEK çalışmasının alt yapısı noktasında üyelerimize eğitimleri veriyoruz, eğitimlerin ardından İlçe yönetiminden bir arkadaşımızı görevlendirerek   Polatlı da şuana kadar 14 bin haneyi ziyaret etik. ÖBEK çalışmamızda vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler alıyoruz. Altılı masada bulunan  Polatlı ilçe başkanları da kendi sandıklarını tamamlamaya çalışıyorlar. Çalışmaların tamamlanmasının ardından partiler olarak biraraya geleceğiz, hangi partinin  sandıkta açığı varsa biz tamamlayacağız, bizim  bir eksiğimiz varsa onlar tamamlayacak. Bütün okul sorumluları ve sandık görevlilerinde eğitim vereceğiz. Millet ittifakının sandık görevlilerinin birbirini tanıması gerekiyor. Çok önemli bir seçime gidiyoruz sandıkların güvenliği mutlaka muhafaza etmemiz gerekiyor. CHP olarak yıllardır bu işi biz yapıyoruz, tecrübemizde  var  bir ıkıntı görmüyorum  ama mutlak suretle  sandıklarımıza sahip çıkılması gerekiyor.

 ALTILI MASANIN LİDERLERİ TABANA NE MESAJ VERİYOR?

 Altılı masanın liderleri, ilk olarak il başkanlıklarına ardından il başkanlıkları kanalı ile ilçe başkanlıklarına gereken mesajları iletirler.  Bizlerde talimatlar noktasında sık sık artık bir araya geleceğiz. Şuanda genel seçim yapılacağı için önceliğimiz yerel değil genel seçimdir. Enerjimizi tamamen genel seçimlere harcıyoruz. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Elbette ki genel seçimin ardından yerel seçim yapılacak. Yerel seçimi de bir kenara bırakmıyoruz. Genel   seçimi atlattıktan hemen sonra  ertesi gün  yerel seçime odaklanarak çalışmalara yerel seçim noktasında hız vereceğiz. CHP olarak önceliğimiz genel seçimdir ve seçimi kazanmaktır.

YEREL SEÇİMDE  İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?

İttifaklar seçimden sonrada yerel seçimde  devam etmelidir. Bunu da  genel seçim belirleyecektir. Yerel seçimde ittifaklar devam etmelidir çünkü; Ankara Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyemiz bu şekilde  belediye bizlerde ancak meclis üyeleri olarak çoğunluk iktidarda. Bu şekilde olunca da istediğimiz kararı çıkarmakta zorlanıyoruz. Bunun  örnekleri de mevcut. Yerel seçimde ittifak halinde gidilirse,  ki gidilmeli   mesela  Ankara Büyükşehir de  meclis grubu olarak çoğunluğu almamız gerekir. Meclis çoğunluğunu aldığımızda ise belediye başkanımızın eli de güçlenmiş olur. Ben  yerelde de ittifakların devam etmesi gerekir kanısındayım.

CHP OLARAK 2024  YEREL SEÇİMLERİNDE POLATLI DA    İTTİFAKIN ADAYI ŞUDUR DEMİYORUZ  BAŞKALARININ DA SÖYLEMESİNİ İSTEMİYORUZ

Yerelde ittifak devam ederse   CHP ve iyi partiden  her iki Partiden de doğal olarak belediye başkan aday adayları çıkacaktır. Her Partide kendi adayının çıkmasını ister buda gayet doğaldır. Ama şimdiden  hiçbir zaman genel seçim varken yerelle ilgili çalışma yapmadık. sahada gezerken  bizim adayımız belli 2024 yılı millet ittifakın adayı şu demiyoruz. CHP olarak bunu yapmıyoruz  yaparsak ta siyaseten etik olmaz. Başkalarının da yapmasını  istemiyoruz.  O gün gelir genel merkez  bir karar verir  bize talimat verilir ittifak devam ediyor  şu adaylar  denir o zaman birlikte çalışmalar olur.  CHP olarak sahada hiç bir esnafımıza hiç bir vatandaşımıza 2024 Yerel seçimleri ile ilgili ittifak adayımız demiyoruz. Hiç  bir siyasi parti ile bizim ilçe başkanı olarak bir anlaşmamız yok   il nezdinde ve genel merkez nezdinde yok.Yerel seçimler noktasında hiçbir siyasi parti ile temasımız yok.”dedi

Özel haber Aysun yılmaz benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR