Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemPOLATLI DA YÜZ BİNLER TEK YÜREK

POLATLI DA YÜZ BİNLER TEK YÜREK

Spread the love

Deprem  Kahramanmaraş’ta Salı sabahı saat 04.17’de 7,7; saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Haber yayına hazırlandığı saatte   10 ilde toplam can kaybı 1014’e yükseldi. Yaralı sayısı 7003, yıkılan bina sayısı ise 2 bin 824. Polatlı  Kaymakamlığı  koordinesinde Polatlı Belediyesi ve Kızılay Polatlı şube işbirliği ile  depremin hemen ardından depremzedelere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı..Saatler içinde yüzbinler  yardım toplama merkezlerini oldurdu.   Polatlı da beş ayrı noktada deprem bölgelerine gönderilmek üzere   yardımlar toplandı. Vatandaşlar gözyaşları içine depremzedelere  yardım için yarıştı.

POLATLI DA BİRLER BİN OLDU  POLATLI HALKI  DEPREMZEDELERİN YARDIMINA   KOŞTU

Deprem  Kahramanmaraş’ta Salı sabahı saat 04.17’de 7,7; saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı Bin 121’e yükseldi. Yaralı sayısı 7003, yıkılan bina sayısı ise 2 bin 824. Polatlı  Kaymakamlığı  koordinesinde Polatlı Belediyesi ve Kızılay Polatlı şube işbirliği ile  depremin hemen ardından depremzedelere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı..Saatler içinde yüzbinler  yardım toplama merkezlerini oldurdu.   Polatlı da beş ayrı noktada deprem bölgelerine gönderilmek üzere   yardımlar toplandı. Vatandaşlar gözyaşları içine depremzedelere  yardım için yarıştı.

POLATLI DA 5 AYRI NOKTADA YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Polatlı Kaymakamlığı koordinesinde Polatlı Belediyesi ve Türk Kızılay  Polatlı şube  işbirliği ile   Polatlı da deprem bölgelerine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.   Polatlı da 5 ayrı noktada yardımlar toplandı. Polatlı gün oyunca  Belediyeden  yardım kampanyası anonsları yapıldı. Polatlı   da  Kaymakamlık Binası, Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezine ve Polatlı Belediyesi Gençlik Merkezi ,Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu ve

Kızılay Polatlı Şubesinde yardım toplama merkezleri oluşturuldu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan  7,7 şiddetindeki  depremde, depremden zarar gören 10 ilimize gönderilmek üzere ikinci el olmamak kaydıyla kışlık giysiler (kaban, atkı, bere, eldiven, bot) battaniye, yatak ve katalitik ısıtıcılara ihtiyaç duyuruları yapıldı.

 POLATLI DA VATANDAŞLAR YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİNE KOŞTU

  Polatlı da sabah saatlerinde yardım toplama merkezlerine vatandaşlar akın etti. 7 den 77’ye  genci yaşlısı genci  ellerinde yardım malzemeleri ile yardım toplama merkezlerine  koştu. Kış mevsimi nedeni ile özellikle deprem bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla öncelikli olarak battaniye  yorgan ve ısıtıcı , bebek bezleri bebek mamaları hijyen bakım setleri, kışlık giyecekler talep edildi.

 YARDIM ÇIĞLIKLARINA SES VERDİLER

  Kimisi  battaniye kimisi koli koli ayakkabı kimisi çuvallarla çorap kimisi tüp kimisi bir  paket makarna ile  yardım çığlıklarına ses oldu.  Yaşlı amcalar teyzeler cebindeki emekli maaşları ile   battaniye aldı, kimisi evdeki bebeğinin  kıyafetlerini  deprem bölgesindeki bebeklere gönderdi.

 POLATLI MIZ YARDIMDA YARIŞIYOR

  Polatlı Kaymakamı murat Bulacak ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya    13 Eylül Kültür Merkezine gelerek  çalışmaları yakından takip etti. İlçe yöneticileri vefakâr ve yardımsever Polatlı Halkına teşekkür ederek  Polatlı’mız yardımda yarışıyor Allah Onlardan razı olsun “dediler.

KAYMAKAM BULACAK : GÜN BİRLİK GÜNÜ , BİRLİK OLMA DESTEK OLMA ZAMANI

 Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak  “ Türkiyemizin başı sağolsun Allah bir daha böyle felaketler  göstermesin. Sabahın  07.00 itibaren Belediye Başkanımızla beraber   bütün  arkadaşlarımız görevinin başında  . Polatlı vatandaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum . Gün birlik günü , birlik olma destek olma zamanı.  Az çok demeden gücümüz neye yetiyorsa depremzede kardeşlerimize  destek olalım. Biran önce toplayıp Polatlı adına yardımları çıkaracağız.”dedi.

BAŞKAN YILDIZKAYA: POLATLI HALKIMIZ YARDIMDA YARIŞIYOR

 Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “  Büyük bir afetle karşı karşıyayız. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bu yarayı birlikte aracağız. Sabahın ilk ışıkları itibariyle sahadayız. PAKUT adını verdiğimiz Polatlı Belediyesi Arama Kurtarma ekibimiz yola çıktılar iş makinelerimiz kamyonlarımız  yola çıktı. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere   yardım malzemelerinin toplandığı alandayız . Bu acı günde  hemşehrilerimize teşekkür ediyorum ki onlar yardımda  yarışıyorlar. Rabbim daha büyük afatlardan korusun” dedi.

HBR Aysun Yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR