Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemPOLATLI DA 170 DEPREMZEDE   ÖĞRENCİ  EĞİTİME BAŞLAYACAK

POLATLI DA 170 DEPREMZEDE   ÖĞRENCİ  EĞİTİME BAŞLAYACAK

Spread the love

 Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan  depremin ardından, bölgeden  ayrılan  ve tahliyeleri yapılan vatandaşlar  Türkiye’nin çeşitli illerine yerleşti.  Kahramanmraş ,Hatay ve Adıyaman illerinden Polatlı ya gelen depremzede ailelerin çocukları eğitimlerine Polatlı da başlıyor. 20 Şubatta açılacak olan okullar da toplamda 170 depremzede çocuk  okul hayatına Polatlı da devam edecek. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR POLATLIDA EĞİTİM ALACAK

 Kahramanmaraş merkez üssü Pazarcık 7,7 ve Elbistan 7,6  şiddetindeki yıkıcı  deprem 10 ilde büyük  hasar ve yıkımlara neden oldu.   06 Şubat 2023 tarihine başlaması planlanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci yarıl yıl, 6 Şubat  tarihinde   04.17 de Kahramanmaraş’ta  meydana gelen deprem nedeni le 20 Şubat 2023 tarihine ertelendi. Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan  depremin ardından, bölgeden  ayrılan  ve tahliyeleri yapılan vatandaşlar  Türkiye’nin çeşitli illerine yerleşti.  Kahramanmraş ,Hatay ve Adıyaman illerinden Polatlı ya gelen depremzede ailelerin çocukları eğitimlerine Polatlı da başlıyor. 20 Şubatta açılacak olan okullar da toplamda 170 depremzede çocuk  okul hayatına Polatlı da devam edecek.

  Şuana kadar yaklaşık 3 bine yakın depremzedenin ilçemize gelmesi ile birlikte   okul çağındaki çocukların  eğitim öğretim hayatları da  Polatlı da devam edecek. Afet bölgesinden Polatlı ya gelen çocukların   ilçede ki okullara yerleştirilmeleri noktasında Milli Eğitim Bakanlığına açıklanan    kolaylıklar sağlanarak  çocukların okullara kayıtları gerçekleştirildi.

 İlçede  kendilerine  tahsis edilen  ikametlere yerleşen ailelerin çocukları  ikametlere yakın  okullara kayıt edildi. İlçede depremzede çocuklara  eğitim verecek olan okullar  yeni öğrencilerine  hazırlık yaptı.  Bazı okulların çocukların çanta  ve kırtasiyelerini tedarik ederek sınıflarında sıralarının üzerine hoş geldiniz çikolataları bırakıldı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR