Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemMARKA ŞEHİR SERÜVENİNDE 9 YIL…

MARKA ŞEHİR SERÜVENİNDE 9 YIL…

Spread the love

YILDIZKAYA, POLATLI’NIN 2023 HARİTASINI AÇIKLADI,  BELEDİYE BU YIL HANGİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  ,  2023 yılı  takvimine ilişkin  yeni proje ve yatırımları açıkladı. 2014 Yılından bu yana  Belediye başkanlığı görevinde  9 yılı geride bırakan  Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya  Polatlı Belediyesi’nin  2014 yılından bugüne  belediyecilik  hizmetleri alanında yapmış olduğu her şeyi   şehrin kaynakları  ile yaptığına işaret ederek  “2014  -2019  yıllarında yılında vermiş olduğum  sözlerin  tamamını yerine getirdim. Proje   üretmekte proje yapmakta hiçbir sıkıntı yaşamadım.  Bu iyi bir planlama iyi bir bütçe yönetimi  ile oldu.  Bunları yaparken elbette ki zaman zaman zorluklarla karşılaştık. Ama bunu bir mazeret kabul etmedik.  Çünkü şehrin imkanlarının  fırsatlarının neler olduğunu biliyorduk. Sorumluluğumuzun   bilincinde bu işleri yapmaya gayret gösterdik.” dedi.  

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya   belediye başkanlığı görevinde 9 yılı geride bırakmaya hazırlanırken yeni dönemde ilçede hangi projeleri hayata geçireceğini açıkladı. 2014 yılından bu yana ilçede   hayata geçirilen tüm projelerin Polatlı halkının kaynakları ile yapıldığına dikkat çeken Yıldızkaya “Polatlı herhangi bir şehir değil. Büyüyen gelişen yeniliklere açık bir şehir. Yeter ki doğru iş yapın her zaman vatandaşlarımız tarafından karşılık bulabileceği bir şehir.  Yaptığımız yapacağımız  bütün işlerin hemşerilerimize helali hoş olmasını diliyorum. Çünkü  bu hizmetlerin tamamı onların kaynakları  vergileri  ile yapıldı. Bu hizmetlerin kullanılıyor olmasından dolayı da  mutluluk duyuyorum.”dedi.

Yıldızkaya “Marka Şehir yolculuğumuza dair geçmişten bu yana yaptığımız çalışmaları ve bu yıl itibariyle gerçekleştireceğimiz projeleri anlattık.1 nisan 2014  yılında grevi devraldık ve 9 yılı geride bıraktık. Hemşerilerimizin teveccühü  ve desteği ile bu görevi yapıyoruz. Yakup bey görevi devrederken şunu söyledi  “Mürsel Bey çok şerefli bir görev devralıyorsunuz ama çok da zor bir görev alıyorsunuz” demişti. Ogün bunu belki çok anlamamıştım ama geçtiğimiz  süre içinde görevimizin zorluklarının farkındayız.  Bugüne kadar hiçbir platformda mazeret üreterek mazeretler sığınarak  işimizi yapmadık. Şehrimizim imkanları , kaynakları ne ise onları  vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya gayret gösterdik. 2014  -2019  yıllarında yılında vermiş olduğum  sözlerin  tamamını yerine getirdim. Proje   üretmekte proje yapmakta hiçbir sıkıntı yaşamadım.  Bu iyi bir planlama iyi bir bütçe yönetimi  ile oldu.  Bunları yaparken elbette ki zaman zaman zorluklarla karşılaştık. Ama bunu bir mazeret kabul etmedik.  Çünkü şehrin imkanlarının  fırsatlarının neler olduğunu biliyorduk.

POLATLI BELEDİYESİ 9 YILDIR HER HİZMETİ ŞEHRİN KAYNAKLARI  İLE YAPTI

 Polatlı Belediyesi 2014 yılından bugüne  belediyecilik  hizmetleri alanında yapmış olduğu her şeyi   şehrin kaynakları  ile yapmıştır. Sorumluluğumuzun   bilincinde bu işleri yapmaya gayret gösterdik.  Şu bakanlıktan hibe alalım diğer bakanlıktan bunu isteyelim in dışında  Polatlı’nın imkanı kabileyi belediyemizin  tecrübesi bu işe yeter anlayışı ile Allah’a hamdolsun birçok projeyi hayata geçirdik. İçinde bulunduğumuz Hanımlar Konağı ilk projelerimizden. Yaparken bazı arkadaşlarımızın eleştirileri de oldu lakin ben inanıyordum Çünkü aile yapımız gereği   şehrimizde  kadınlarımızın çok rahat gidebilecekleri dinlemeyecekleri bir mekan  lazımdı  en uygun lokasyonda  burasıyı yaptık ve kadınlarımızın hizmetine açtık her günde dolup taşıyor.

 YAPTIĞIMIZ HER SOSYAL TESİS KULLANILIYOR

Gençlerimizle gençlik merkezimiz  dolup taşmaya devam ediyor. Kreşlerimize öğrencilerimizin ailelerimizin  büyük ilgisi var. Yaptığımız sosyal tesislerin hepsi kullanılıyor. Bir projeyi yapmak için proje yaptılar  desinler diye yapmadık ihtiyaçları gördük ve yatık. Hamdolsun bugüne kadar yaptığımız tüm projelerimiz vatandaşlarımız tarafından kullanılıyor .Hatta daha önce yapılıp atıl kalan düğün salonu amaçlı kullanıla yerlerini   aile yaşamı havası büründürdük. Mahalle konaklarımız da mahalle sakinlerimizin ne  kadar mutlu  olduklarını , arkadaşlarımızla  hemhal olduklarını görürsünüz.

 PROJELERİMİZİN TAMAMI HALKA  DÖNÜK PROJELERDİR

 Projelerimizin tamamı halka dönük ihtiyaç olan projeleri. Bütün ihtiyaçları  birmiş, Polatlı’nın bütün sorunlarını da  çözdük demiyoruz. Görev süremiz  içinde en iyisini yapmaya  çalıştığımızı itiraf edebilirim. Özellikle  bu dönem şehrimizin  geçiş güzergahına büyük önem verdik. Orası bizim  şehrimizin vitrini.  Karayollarının yol ıslahından sonra cephe iyileştirme aydınlatma orta refüj  çalışmaları, yine o alanda yaptığımız bilim merkezimiz belediye binamız gibi eserlerle de şehrimize bir marka değer kattığımızı şehrimizin marka değerinin arttığını düşünüyorum.Zaman zaman 3-5 yıl Polatlı ya uğramayan vatandaşlarımızın  bu şehirdeki değişimleri çok iyi fark ettiklerini de belirtmek isterim. Polatlı herhangi bir şehir değil. Büyüyen gelişen yeniliklere açık bir şehir. Yeter ki doğru iş yapın her zaman vatandaşlarımız tarafından karşılık bulabileceği bir şehir.  Yaptığımız yapacağımız  bütün işlerin hemşerilerimize helali hoş olmasını diliyorum. Çünkü  bu hizmetlerin tamamı onların kaynakları  vergileri  ile yapıldı. Bu hizmetlerin kullanılıyor olmasından dolayı da  mutluluk duyuyorum.

POLATLI BELEDİYESİ tarihinin  TÜM ZAMANLARININ EN BÜYÜK TANITIM ATAĞINI YAPTIK

 Belediyecilik sadece park bahçe yapmak, temizlik yapmak, sosyal tesisler yapmaktan ibaret değil. Bun çok seneler önce fark ettik.  Polatlı’nın  değerlerinin gün yüzüne çıkartılması ve bundan şehrin nemalanması gerekiyor. Sahip olduğumuz  iki tarihi mirasımız var. Birisi Sakarya Meydan Muharebesi  alanları, bir diğerde Antik Gordion Kenti  Bugüne kadar bunu iftiharla söylüyorum. Polatlı Belediyesi tarihinin  tüm zamanlarının en büyük tanıtım atağını yaptık. Kurmuş olduğumuz POTA  vasıtasıyla hem Sakarya Meydan Muharebesi Alanlarına  hem de  Frig başkenti Gordion Bölgesine çok hizmetler yaptık. Bugün Sakarya Meydan Muharebesi dünden çok daha fazla  bilinen bir yer haline geldi. Polatlı da yaşandığı biliniyor.

 Özellikle  2015 yılın da Tarihi Milli Park  ilan edilmesi ile birlikte yatırımlarda gelmeye başladı.  Bugün yüzlerce binlerce insanımız bu tarihi alanları ziyaret ediyorlar. Burada  bir sorunumuz  kaldı bunu şehrin  ekonomisine tahayyül ettirmemiz gerekiyor.   Bunun fakındayız.  Tanıtımı yaptık insanlar geliyorlar, tarihi heyecanı milli ruhu tadıyorlar ancak bunu ekonomik  olarak şehrimize  tahayyül edemedik.  Sadece yol kenarındaki bir takım iletmeler bundan faydalanıyorlar. Lakin şehir merkezinde ki  işletmelerimizin de faydalanması gerekliğinin farkındayız. 

GORDİON UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE  GİRERSE ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ TARİHİ MİRASI OLACAK

Sakarya Meydan Muharebesi zaferine ilişkin sayısız programlar yapıldı. 100. Yılında  Sayın  Cumhurbaşkanımız  Polatlı ya gelerek güzel konulara temas ettiler. İnşallah bundan sonra bu alanlara  olan  ilgiyi artırmaya devam edeceğiz. UNESCO Dünya Mirasına aday olduğumuz Antik Gordion Şehrimiz,  şu anda geçici miras listesinde.  Dosyamızı hazırladık verdik.  Geçen yıllarda UNESCO  heyeti Türkiye’ye geldi, onları ağırladık raporlarını tuttular her şey çok iyi şu anda sadece  toplantının yapılmasını bekliyoruz. Bu çok önemli eğer toplantı yapılır ve Gordion  UNESCO Dünya Mirası listesine girerse , sadece Polatlı’nın  değil Ankara’mızın hatta Türkiye’nin çok önemli bir tarihi mirası olacak. Ankara da bir başka tarihi miras yok Türkiye’de 19  tane  tarihi miras var.   Bu projeleri takip etmek  kolay olmuyor hem İçişleri Bakanlığı  hem Kültür Bakanlığı  nezdinde bu işleri  takip edecek bir seviyeye ulaştırdık.

 ŞEHRİMİZİN HEDEFİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMAK

 şehrimizin önünde tarih dışında bir başka hedefi ise Üniversite şehri olmak. Şehrin  bu konuda iddiası , fakülteleri yüksek okulu var. Ben birilerinin sıkça ifade ettiği yanlışı düzeltmek isterim 2014 yılından bugüne Polatlı da  üniversite sayısı azalmamış  artmıştır.  . Yaklaşık  1700  civarında olan öğrenci sayısı bugün 2500  seviyesine ulaşmıştır .Birileri sürekli  üniversite macerası  geri gidiyor ifadesini kullanıyor. Ama bu doğru değil rakamlar böyle göstermiyor.  Bizim için bu yerli mi hayır. Asıl hedef şehrin dokusuna uygun  ülkenin ihtiyaçlarına uygun  Tarım Gıda Ve Teknoloji Üniversitesinin  kurulmasını sağlamak.  Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi  rektörü bu işi takip ediyor, siyasilerin desteği katısı var.  Cumhurbaşkanımız Polatlı’ya geldiğinde üniversite sözünü verdi ve konu şu anda  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bekliyor. Malum ülkenin yoğun bir gündemi var, bu  gündemi aştıktan sonra sıra buna gelir diye bekliyoruz. Seçim öncesinde böyle brik elentimiz var .

BU ÜNİVERSİTE OLURSA NE OLUR?  ÜLKENİN TARIM POLİTİKALARINI BELİRLEYEBİLİR

 Hem Polatlı hem de ülke tarımı için çok büyük bir katkısı olur. Biz sıradan  bir üniversite talebinde değiliz Anodunun diğer şehirlerindeki üniversitelerin aynısı gelsin burada olsun istemiyoruz. Sonuçları itibariyle  şehre ülkeye katkısı olan bir üniversite  talep ediyoruz. Belki öğrenci sayısı  on binlerle ifade edilmeyebilir ama Polatlı da kurulacak olan Tarım Gıda Teknolojileri Üniversitesi  ülke Tarımına yön verebilir, hatta  ülkenin tarım politikalarını da belirleyebilir. Bu konudaki hedefimiz bu üniversite  konusunda beklentimiz yüksek.

TÜRKİYE DE BAZI  İLÇELER İL OLACAKSA BİR TANESİNİN DE POLATLI OLACAĞINI HERKES BİLİR

 Bir diğer konu ise  kesin   bir bilgiye sahip olmamakla birlikte Polatlı’nın il olma konusu. Bu konuda alınmış bir karar olmasa da  bir çok çalışmanın yapıldığını, yapılan her çalışmada da  mutlaka Polatlı  adının geçtiğini, Türkiye de bazı  ilçeler il olacaksa bir tanesinin de Polatlı olacağını herkes bilir. İnşallah bu hususta da  gayri resmi ortamlarda yaptığımız lobi çalışmaları var. Ben devletimizin  makamlarının böyle bir çalışma yaptırdığını şahsen biliyorum. Ne zaman sonuçlar ne zaman bunun kararı alınır henüz belli olmadığı  için çok şey söyleyemiyorum.

YÜZ YILLARCA KULLANILACAK BİR   BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPTIK

2019 yılından sonraki en büyük projemiz hizmet binamızın tamamlanma projesidir.  Bu işi yapmak bize nasip oldu bu bizim için bir şeref. Bu neden oldu ihtiyaçtan doğdu,  asansörümüz dahi yok, bir engelli kardeşimiz, yaşlı vatandaşımız  geldiğinde asansörü olmayan bir belediye binası ile karşı karşıya.  Şehrin göbeğinde trafikle iç içe kendisi trafik yoğunluğuna sebep olan bir yapı.  Başka başka yerlerde birimlerimiz var.  Geçen dönem ihalesini yaptık hizmet binamızı şehrin tam ortasına  anayolun kenarına olmasını  planlamıştık. Belediyemize ait 35-40  bin metrekarelik alanda    kapalı 18 bin 500 metrekare kapalı alan inşa ediyoruz.

ESKİ İKİ YAPIYI DA PLANLAYIP BİR PROJE GELİŞTİRECEĞİZ

  Ülkede ki ekonomik gelişmeler müteahhit firmaların bu konuda ki zorlukları    istediğimiz zamanda bitmeyi engelledi.  Allah nasip eder olağanüstü bir sıkıntı olmazsa   Şubat ayı içinde burada hizmet vermeye başlayacağız. Eski binamız da şimdilik zabıta noktası ve konferans salonu ile bazı birim temsilciliklerini bırakacağız. En nihayetinde eski binayı komple oradan kaldıracağız eski ve yığma bir bina bakımı onarımı da zor. Orayı önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz.  Belediyenin hemen karşısında ki bina da bize ait iki yapıyı da planlayıp bir proje geliştireceğiz. Yeni binamızda bütün birimlerimizi toparlıyoruz. Basın mensupları başta olmak üzere tüm siyasi partilerimize grup toplantılarını yapabilecekleri grup salonları  inşa edeceğiz. Şuanda  İktidar grubumuzun dahi belediyede bir grup salonu yok.   Belki yüz yıllarca  kullanılacak bizden sonra göreve geleceklerinde kullanacakları, her aşamasında şahsımın ilgilendiği  güzel bir eseri Polatlı’mıza kazandırmış olacağız.  Niyetimiz seçim yasakları girmezse seçim öncesi bu açılış  yapabilmek  olmasa önümüzdeki yaza doğru resmi açılış tertip edeceğiz.Pandemi bizi çok engelledi. Biz  Gençlik merkezimizi yaptık, Ankara da böyle bir gençlik merkezi yok resmi açılış yapamadık. Karşısına otopark yaptık onunda açılışını yapamadık.  Şehrin girişine Alparslan Türkeş Bilim Merkezi yaptık açılış yapamadık. E-90 Karayolunu aydınlattık açılışını yapamadık.

FATİH VE MEHMET AKİF MAHALLESİ PAZAR YERLERİ  BU YIL HİZMETE GİRECEK

 Fatih Mahallemize bir Pazar yeri inşa edeceğiz Yer teslimi yapıldı, yaz başında pazar yerini teslim alacağız ve yaza hizmet verecek. Aynı şekilde Mehmet Akif mahallemizde bir Pazar yeri çalışması yapıyoruz onu da en geç sonbaharda yapacağız. Bunlar  geçen yılki planlarımız arasında vardı ancak ülkenin içinde bulunduğu  ekonomik şartlar bizide etkiledi .İki Pazar yerimizi bu sene yapacağız. 6 tanesinin projesi hazır 6 köyümüze köy konağı yapacağız. Yer tespitleri yapıldı ihaleye çıkacağız.

 POLATLI DA EN BÜYÜK SPOR YATIRIMI İÇİN 18 OCAK’TA HALE YAPILACAK

  18 Ocak’ta  Polatlı da ki en büyük spor yatırımı  Spor Bakanlığı Spor TOTO  ile yapıyoruz. Karapınar  mesire alanımızın karşısında alana spor tesisi inşa edeceğiz. Mehmet Akif  Mahallesi eski çamlıktaki  eskiden saha olarak kullanılan  bugün  atıl  olan yeri  spor tesis  olarak kullanacağız.. Değişik lokasyonlar da ondan fazla semt sahası yapacağız. 18 Ocakta ihalesine çıkıyoruz .İlçemizde bütün spor kulüplerine  belediye olarak katkı eriyoruz. Görüyoruz ki çocuklarımıza imkan verildiği zaman  sonuçlarının da iyi olacağını görüyoruz.  Futbol bu işin amiral gemisi. Futbolda uzun yıllar  sonra ilk defa BAL liginde oynayan  bir takımız var. Takımın bir üst lige çıkması için gayret gösteriyoruz. Başarırsak Polatlı için bir değer olacağını var sayıyorum.  Kız hentbol takımımızın başarıları ortada. Değişik salon sporları  ile ilgili kulüplerimiz var. Sporun her alanını deste gayreti gösteriyoruz. Sadece Polatlı belediye kulübü değil, şehrimizdeki diğer spor kulüplerinde destek sunmaya çalışıyoruz.

 HAK SAHİPLERİNE  ANAHTAR TESLİMİ YAPACAĞIZ

 Kartaltepe konutların 2 blok henüz tamamlama ihalesi başlamadı. Geçen sene  4+1. Bu yıl  3+1  bloklarımızı teslim ettik.   . Bloğun biri bitti diğeri de bugün yarı biter hak sahiplerine anahtar teslimi yapacağız. Geriye 2+1 ve 1+1 bloklarımız kalıyor. 2+1 bloğumuz bir iki aylık bitirilecek seviyede.  Onlarında fiyatlarını bekleyip hemen ihale edip alimizdeki dairelerimizi ihale usulü vatandaşlarımıza satmaya gayret göstereceğiz. Bu dairelere vatandaşlarımızın ilgisi büyük.

 ŞEHİR MERKEZİNİ AYDINLATACAĞIZ

 Geçen yıl Şehrimiz de bize ait cadde ve sokaklarda asfaltlama işi yaptık Bu yıl Şehrimizin karanlık cadde ve sokaklarını aydınlatacağız.  Çarşı merkezimizi aydınlatacağız.  sadece direklerin montajı kaldı, büyükşehirle ilgili alanda müsade ederlerse onlara ait yerleri de aydınlatmayı planlıyoruz.  Şehri ışıl ışıl yapmayı, akşam saatlerinde  esnafımızın dükkanı açık tutacağı vatandaşlarımızın aydınlık alanda rahat dolaşabilecekleri bir şehir inşa etmeyi planlıyoruz. Şeffaflık  ve  aydınlığın birçok suçu engellediğini biliyoruz. Fikret Sururi Evirgen parkımızda kız çocuklarımız tek başına yürüyor spor yapabiliyor.  Bu orada aydınlığın güvenliğin sonucudur.

BELEDİYE OLARAK EKONOMİK ZARARIMIZ YOK AMA BURANIN ÇALIŞMAMASI BAŞLI BAŞINA  SORUN

 Kartepe avm ile ilgili sorunun farkındayız yok diyecek değiliz. Burası çok iyi niyetle yapılan doğru bir proje.  Proje aşaması inşaat bitimi aşaması arka arkaya sorunları da beraberinde getirdi  Bizden çok daha küçük yerlerde daha ekonomik anlamda daha zayıf yerlerde birden fazla AVM varken Polatlı da neden çalışmadı sorunu başlı başına sorun. Yer mi sorun hayır lokasyon iyi   . 2028 sonu  dövizdeki anormal dalgalanma bir çok firma yatırımdan vazgeçirdi. Biz açılış kararını aldığımızda yüzde 80 doluluk kararı vardı açılış yapacağımız zaman yarısı  vazgeçti.   Bunlar mazeret değil ama bilinsin,  bu konuda başarılı değiliz. Arkasından pandemi geldi, ekonomik sıkıntı geldi.  İş yapan esnaf var boş dükkânlar var.  Şuanda işyerlerimizi  sembolik ücretlerle kiraya veriyoruz sırf orası çalışsın diye .  Profesyonel  bir firma ile çalıştık başarılı olamadılar.  Yeni bir firma ile anlaşıyoruz. Bu işler sadece bizim yapabileceğimiz işler değil.  Orası açık sinemaya gidenler var fast food tan alışveriş yapanlar ama gönlümüz ister ki orada bütün dükkânlar açık olsun içerisi cıvıl cıvıl olsun. Burada kamu olarak bir zararımız yok. Arsamızı kat  karşılığı sattık, bize ait olan dükkânlar duruyor. Bizim yaptığımız projelerin tamamı insanlara dönük AVM de bunu sağlamamız gerekiyordu,  şimdi bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Sinemada ilgili firma Türkiye genelinde  30 şubesini kapattı, burada da kapattı biz buna izin vermedik  buranın  devrini alarak açık kalmasını sağladık. Bizim göreve geldiğimizde bu şehirde sinema yoktu.  İlk zamanlar 13 Eylül Kültür merkezinde anlık sinema oynatmaya başlamıştık. Şuanda bir çok ilde olmayan  kaliteli cep sinemaları var.  Markaların Polatlı’ya gelişini sağladığımızda bu işin olacağını düşünüyorum. “dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR